Rode wijn | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Rode wijn

Wijnkopers Alex Storms importeert rechtstreeks van de wijnboer rode wijn, rosé wijn en witten wijn. De rode wijn(en) zijn kwaliteitswijnen die veelal enkele jaren kunnen rijpen/ouderen en daarbij optimaal het gebied, druivensoort en/of terroir weerspiegelen in hun karakter. Rode wijn met een traditionele basis dus!

Filter

Biologische Rode Wijn

Tevens zijn deze rode wijnen natuurzuiver. In veel gevallen is dit via de biologische of biodynamische wijnbouw gerealiseerd. Helaas is niet elke wijnboer in de gelegenheid om hun rode wijn te certificeren d.m.v. een keurmerk. Immers zit er voor de kleine wijnboer al snel enkele duizenden euro’s aan kosten aan verbonden….

Kleine Wijnboeren

Maar juist deze kleine wijnboeren zijn gewend om de natuur te respecteren en creëren en presenteren zo al jarenlang biologische rode wijn op de markt zonder dat er veel ruchtbaarheid aan wordt gegeven. Voor ons een unieke kans om rode wijn met een natuurzuivere basis aan te bieden tegen eerlijke prijzen.

Wijnlanden Rode Wijn

Verder zal het u opvallen dat de rode wijnen een grote diversiteit kennen qua herkomst qua wijnland. Natuurlijk importeren we de rode wijn uit de klassieke landen, maar we durven ook de uitdaging aan te gaan met minder bekende landen. Zo waren we in Nederland eerste importeur van Chileense wijnen (reeds in de jaren 80 van de vorige eeuw), maar tegenwoordig richten we ons voornamelijk op de rode wijnen uit centraal Europa. We blijven echter ontdekken en zoeken en het zal ons niet verbazen dat er snel rode wijn van hoge komaf uit de opkomende wereldeconomieën en/of Arabische landen interessant gaan worden!