DOMAINE DU PETIT ROMAIN RESERVE | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Domaine Du Petit Romain Reserve

Rode wijn
3.666665
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 3.7 (6 stemmen)
Soort:
Land:
Druivenras:
(50,50 %)
Smaakprofiel:
Ruim voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
9,75
7,50
48+ 7,28
144+ 6,69
001225_domaine_du_petit_romain_reserve.png

Met veel respect voor natuur, mens en milieu produceren ze hier duurzame kwaliteitswijnen (met het Terra Vitis-certificaat). Het mediterrane temperament van dit meeste zuidelijke gebied in de Rhône-vallei komt daardoor optimaal tot zijn recht. Fruitigheid en kruidigheid wisselen zich speels af met de eikentonen (12 maanden). In de geur is de Syrah (50%) direct herkenbaar door de peper en de specerijen waarna hij zich subtiel presenteert in de smaak. De Grenache is de aangename aanvulling door de donkere fruittonen en de verzachtende factor. Finesse, warmte, rijkdom komen allemaal samen in een wilde maar vriendelijke afdronk. Eigenlijk kun je niet meer wensen in een natuurzuivere wijn, zeker gelet op de redelijke prijsstelling!

Onno Kleyn (volkskrantmagazine): 9+
Publicatie zie https://storms.nl/nieuws/domaine-du-petit-romain-publicatie-volkskrant-d...

Harold Hamersma (score grote Hamersma): 8.5

Meer achtergrondinformatie via: https://storms.nl/nieuws/spectaculair-wat-hier-gaande

Jaar:
2021
Soort:
Land:
Druivenras:
(50,50 %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2027
Alcohol:
14 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
AOP
Duurzaamheid:
TERRA VITIS
Afsluiting:
Twin Top Wijnkurk
Bijlage:
Vignerons Proprietes Associes

VIGNERONS PROPERTIES ASSOCIATES is een van de belangrijkste producenten in het stroomgebied van de Rhône-Middellandse Zee en ligt aan de poorten van de oude stad Nîmes. Vignerons Associated Properties  telt maar liefst  2.700 hectare wijngaarden die zich in 360 ° rond Nîmes uitstrekken. Deze unieke wijngaarden in zijn diversiteit, zijn geografie, zijn klimatologische omstandigheden maakt het mogelijk om deze kwaliteitswijnen te maken.
Men moedigt de uitwisseling aan met wijnmakers, medewerkers, consultants, wijnliefhebbers, vrouwen en mannen met talenten die de waarden delen rond passie in het algemeen en die van wijn in het bijzonder.
Uitgerust met 4 chais ten dienste van kwaliteit en met verschillende productlijnen voor de verschillende benamingen, biedt men wijnen die worden gewaardeerd om hun finesse, regelmaat en frisheid.
De bodems zijn heel typerend voor de appellatie met grote kiezelstenen uit de alluviale afzettingen van de Rhône en Durance op basis van een klei-kalkachtige bodem.

Geen informatie beschikbaar.

Alternatieve overeenkomstige karakteristieken

3 producten
ETOILE Pinotage Shiraz
7,95
5,95
48+ 5,77
144+ 5,31
Rode wijn
WO Western Cape (Darling) 2017

Op het uiterste zuidelijk puntje in het Swartland waar de zeebries van de Grote - Atlantische- en Indische Oceaan samenkomen is deze ster wijn ontstaan. Het klimaat met zijn zachte winters en lange droge zomers is derhalve uitermate geschikt voor deze natuurzuivere wijn met een zeer aantrekkelijke prijs. De krachtige Shiraz (20 %) brengt een rode wijn voort waarin onmiddellijk de diverse karakteristieke geuren: aardse tonen, mediterrane impressies, en van allerlei kruiden je neus binnen dringen.

QUINTA DOS CURRAIS ROOD
8,25
6,75
48+ 6,55
144+ 6,02
Rode wijn
DOC beira interior 2020

Oeroude rassen zorgen voor een zeldzame rode wijn. In de 'Cova Beira' op de uitlopers van het Estrela gebergte en het Gardunha gebergte ontstond deze superbe rode Portugese wijn. De compositie van de 35% touriga nacional, 40% arahones, 15% castelao en de 10% rufete is een ware smaak explosie. Zwarte pruimen, frambozen in combinatie met kruiden en fluweelzachte tannines. Een persoonlijkheid grootgebracht op barriques alsof het een Grand Crus is. Klasse, bekroond met goud op het 'Concours Mondiale' in Brussel '12.

PACHA Carmenere PASCAL MARTY
10,95
8,95
48+ 8,68
144+ 7,99
Rode wijn
central valley 2019

Je ervaart de passie en liefde voor deze typische Chileense druivensoort al bij de kennismaking. Carménère op en top! Tonen van donkere bosvruchten, framboos en kersen vormen de basis. De diepgang komt van smaken als koffie, zwarte peper, vanille, chocolade en een perfecte houtdosering (acht maanden Frans eiken). De naam Pacha is te herleiden tot moeder aarde. Niet voor niets heeft deze biologische wijn een edele en natuurzuivere afkomst. Afkomstig van de hand van de ex -wijnmaker van Baron Philippe de Rothschild, ook maker van o.a Opus One.