CHATEAU LA PIGOTTE TERRE FEU | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Chateau La Pigotte Terre Feu

Rode wijn
2
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 2 (2 stemmen)
Soort:
Land:
Wijngebied:
Druivenras:
(, %)
Smaakprofiel:
Beperkt beschikbaar. Bestel snel, eerstvolgende leverdag in huis.
12,95
9,95
48+ 9,65
144+ 8,88
001254_chateau_la_pigotte_terre_feu.png

Dat we te maken hebben met een groot oogstjaar wordt direct onthult door de fruitdominantie van deze wijn. Donkere fruittonen als bramen, kersen en cassis springen het glas uit. De smaak is daarbij typisch en klassiek, maar het valt op dat de wijn zich uiterst elegant presenteert voor een Medoc wijn. Niet alleen het top wijnjaar 2015 draagt daar aan bij, maar ook het opvallend grote aandeel merlot! Opmerkelijk is tevens hoe de houttonen het fruit ondersteunen. Vergelijk het me de juiste achtergrondzangeressen die een lead zanger complementeren, perfect gebalanceerd, uiterst precies en een warme aanvulling!!! Een wijn die het hele jaar door en tijdens verschillende momenten u en de gasten zal charmeren

Awards :
Gold Medal Gilbert &amp, Gaillard 2016
Sakura Japan Women's Wine Awards 2017

Meer achtergrondinformatie via: https://www.storms.nl/nieuws/de-stille-macht-van-de-petits-chateaux

Jaar:
2015
Soort:
Land:
Wijngebied:
Druivenras:
(, %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2026
Alcohol:
14 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
AOP
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Chateau Pigotte-Terre Feu

Medocwijnen staan er om bekend dat het vrijwel allemaal blendwijnen zijn. Een groot deel van deze wijnen is een blend van de Cabernet Sauvignon druif en de Merlotdruif.
Af en toe aangevuld met de Cabernet Franc of de Petit Verdot, maar dan houdt het wel een beetje op.
De Bordeauxstreek is door een crisis gegaan. Hun faam hebben ze door de jaren heen opgebouwd en toen kwam de klad er in… De kwaliteit van de gemiddelde Bordeaux wijn liep sterk terug en de prijzen bleven hoog.
Zij prezen zichzelf uit de markt. Gevolg: veel wijngaarden en wijnproducenten zijn gestopt. Gedwongen of vrijwillig.
Er zijn echter ook wijnproducenten die wél hun vak serieus nemen en het is voor de consument moeilijk deze wijnboeren te vinden. Gelukkig zijn er ook wijnspecialisten die op zoek gaan naar deze pareltjes.
We gaan altijd op zoek naar die biologische wijnboeren die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan, maar niet het onderste uit de kan vragen qua prijs.
Een goede prijs voor een goed product; dan kan iedereen er mee leven.

Geen informatie beschikbaar.

Alternatieve overeenkomstige karakteristieken

3 producten
ROSA Le Pas de Dame Domaine de Brens
10,95
8,95
48+ 8,68
144+ 7,99
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
AOP Malepère (Languedoc) 2017

In de Languedoc-regio pronken vaak plaatjes van de populaire Bordelaise druivensoorten op het etiket van nietszeggende slobberwijnen (vin de pays d'Oc). Ten onrechte. Er bestaat maar één gemeente die beschikt over een eigen Appellation Controlée waarbij deze druivensoorten wel worden toegestaan. Dit gebied draagt de naam Malepère en hier worden wijnen gecreëerd waarbij Merlot veelal de boventoon voert.

CHATEAU GUERRY Bernard Magrez
13,95
11,95
48+ 11,59
144+ 10,66
Rode wijn
ac Côtes de Bourg (Bordeaux) 2006

Massief vet paarsrood. Zacht romig bouquet vol zwarte bessen en malse rondeur. Evenwichtig en verfijnd van smaak, goed doorspekt met weelderige tannines. Een solide, dankzij de stokken van maar liefst 38 jaar, complete en harmonieuze symfonie van 55% merlot, 20% malbec, 15 % cabernet sauvignon en 10 % cabernet franc. Het bewijs van Bernard Magrez (eigenaar van 4 grand cru classees) dat ook in de overige regio's van Bordeaux op niveau presteren!

CHATEAU LA TOUR CARNET CUVEE DOUVES
24,95
19,95
48+ 19,35
144+ 17,80
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
ac Haut-Médoc (Bordeaux) 2005

Dik geconcentreerd donkerpaars van kleur. Weelderig mollig met het onmiskenbare aroma van eiken. Ook in de fluwelige smaak zorgt het nieuwe hout met frisse vanille en zwoele charme voor een extra dimensie. Deze cuvée van Chateau la Tour Carnet (4em GRAND CRU CLASSE) heeft veel sappig bijtvlees en is stevig en evenwichtig van structuur. Compositie van 40% cabernet sauvignon, 50% merlot, 7% cabernet franc met 3% petit verdot van plm 30 jaar. Oogstopbrengsten per hectare slechts 35 hl.