Sauvignon Blanc | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895
kwaliteitswijnen
bezorgen en afhalen
uit eigen voorraad
rechtstreeks van wijnhuis

U bent hier

Sauvignon Blanc

De Sauvignon Blanc druif  is wereldwijd één van de bekendste  witte druivensoorten. De oorsprong van de Sauvignon Blanc druif ligt in het zuidwesten van Frankrijk. Behalve in Frankrijk (vooral in de Loire, denk aan de Sancerre en Pouilly Fumé), wordt Sauvignon Blanc overal ter wereld verbouwd zoals in Italië, Spanje, Oostenrijk, Bulgarije, California, Argentinië, Zuid-Afrika, Chili, Australië Nieuw-Zeeland en natuurlijk Duitsland.

De Sauvignon Blanc is nog niet in grote hoeveelheden in Duitsland te vinden, maar vanwege het enorme succes bij (internationaal) wijnproeverijen wordt er geleidelijk aan meer aangeplant. Ook in bijvoorbeeld de Pfalz (deel van Rheinland-Pfalz) wordt de Sauvignon Blanc in toenemende mate geteeld en wordt vooral gewaardeerd vanwege zijn innemende frisheid, balans, intensiteit en verkwikkende zuren.

Het harmonisch samengaan van balans en intensiteit is een duidelijk kenmerk van de Duitse Sauvignon Blanc. De wijnen  hebben vaak een zeer intense neus met veel tonen van o.a. kruisbessen, passiefruit, gemaaid gras en asperges. Echt een groene frisse stijl met veel fruit en verfijning. 

Filter
De Sauvignon Blanc druif