Bestellijst laden
Prestige Domaine Les Hautes-briguieres
Afkomst van oude stokken (vieilles vignes) en daarmee direct duidelijk zuidelijk Rhone-syrah getypeerd. De neus wordt overheerst door donkerrood kersen- en bessenfruit en de zo typerende garrigue. Veel vlezig donker fruit, specerijen (zwarte peper, zoethout, jeneverbes) en significante tannine komen terug in de smaak. François Xavier Rimbert heeft daarbij de perfect balans gevonden in het houtgebruik d.m.v. een opvoeding van 8 maanden op Frans eiken. Hierdoor behoudt de syrah zijn markante frisheid. De grenache (40%) zorgt voor een sappig karakter wat samen bijdraagt aan een indrukwekkende wijn met veel klasse die het uitstekend doet bij bijvoorbeeld een gestoofd stukje lamsvlees met verse kruiden of een stoofpotje van lamsvlees en tomaat.
Harold Hamersma (score De Grote Hamersma): 8,5
Fijne ventoux van vieillles vignes. Springlevend rood. Op fruit gemaakt. Veel frambozen, kersenlikeur, cassis en zonnig zoet. Zacht en gevuld. Een draai aan de pepermolen en behaaglijke tannines. Zie ook de Plénitude van dit domein.
Het Domaine “Les Hautes-Briguières” ligt in de Vaucluse in Mormoiron, een klein dorpje op de zuidelijke helling van de Mont Ventoux.
Het landgoed, met een oppervlakte van 38 hectare, heeft de bijzonderheid dat het op een heuvel ligt, 350 meter boven de zeespiegel. De wijngaardpercelen profiteren zo van maximale zonneschijn.
De geologie van de site is typisch voor de Provence: klei- en kalksteengrond met percelen die in terrassen zijn gerangschikt.
De familie beoefent gevarieerde landbouw, dus onze boerderij is representatief voor de verschillende producties die te vinden zijn in de Provence en rond de Middellandse Zee: olijfolie, kersen en muskaatdruiven.
Men cultiveert dit land al meer dan 150 jaar en al drie generaties lang bewerken en onderhouden we deze terrassen en gewassen met volledig respect voor het milieu. Eeuwenoude wijnstokken en olijfbomen getuigen van de wortels van de gewassen op het landgoed.
In 2000 bereikte het familiebedrijf een nieuwe fase. We hebben de wens geuit om opnieuw contact te maken met wijn en onze passie te verwezenlijken door het landgoed “Les Hautes Briguières” te creëren. De wijn wordt nu geproduceerd in de kelder van het landgoed.
Tegenwoordig combineert ons landgoed traditie en moderniteit:
Traditie: oude wijnstokken, handmatige oogst, lange vatting, eikenhouten vaten die wijnen produceren met krachtige en houtachtige karakters.
Moderniteit: moderne kelder die zoveel mogelijk gebruik maakt van de zwaartekracht om wijnen te produceren, koelunit, airconditioning, breker-ontstemmer, platenpers, thermogereguleerde vinificatievaten in gecoat beton en roestvrij staal.