QUINTA DOS CURRAIS RESERVA | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Quinta Dos Currais Reserva

Rode wijn
4.4
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 4.4 (5 stemmen)
Soort:
Land:
Wijnhuis:
(80,15,5 %)
Ruim voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
11,95
9,95
48+ 9,65
144+ 8,88
no-picture-product.png

Absolute top compositie met maar liefst 80 % Touriga Nacional geholpen door 15 % Aragones en 5 % Castelão. Weelderige, zachte tannines worden gedomineerd door de typische ceder touch die zo kenmerkend is voor een top Cuvée. Zeldzaam in zijn klasse en daarom is hij al meerdere malen naar voren gekomen in de top 50 van beste Portugese wijnen! Kortom, zeer de moeite waard en van zeer hoge komaf. De opvoeding op nieuw Frans eiken -12 maanden !- is vanzelfsprekend en dat is te proeven !! Superbe...

meer info en achtergrond via http://www.storms.nl/nieuws/dramatisch-mooi-land-van-majestueuze-ruwheid

Harold Hamersma (score De Grote Hamersma): 9-
Al eens eerder de instapper van deze producent geproefd. Fijn en koel, dankzij hooggelegen wijngaarden waar de koele wind ook zijn verkwikkende dingetje kan doen. Kloek, koen en kordaat. Donker sap, bramen en bitters uit het krachthonk. De reserva wat fijner en inhoudelijker. Pareltje uit een regio dat gezien wordt als 'een juweeltje met veel potentie.'

Nicolaas Klei:
DE 60 BESTE WIJNEN VAN 2023!!!
Maar liefst 847 wijnen stuurde z'n drieënvijftigen wijnimporteurs op. Een keur aan uitgelezen authentieke wijnen. Waarvan er slechts zestig uitverkoren mochten worden...

Jaar:
2019
Soort:
Land:
Streek:
Wijnhuis:
(80,15,5 %)
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2030
Alcohol:
14,50 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
DOC
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Quinta dos Currais

De wijngaard, met een oppervlakte van 30 ha, maakt deel uit van een totaal van 130 ha die de "Quinta dos Curais" vormen, die ook een bos en een olijfolie bevat. De eigenaars, een paar van de derde generatie wijnbouwers, hebben gekozen voor een project op een moderne manier, dat voor het eerst volledig werd geplant in 1996 voor de 30 ha van de wijnbouw, uitsluitend met typische grape variëteiten van de regio.
Quinta dos Currais is een Quinta (wijnhuis) met 130 hectare aan wijnstokken. Ze zijn gevestigd in het hart van Cova da Beira tussen de Gardunha en Estrela bergen. Quinta dos Currais is wederom een sterk familiebedrijf met rijke tradities. De huidige wijnmaker is inmiddels de derde generatie die begonnen is met het aanplanten van exclusieve wijn variëteiten typerend aan de regio. 
De witte druivensoorten zijn Arinto, Síria en Fonte-Cal. De rode druivensoorten zijn Castelao, Touriga Nacional, Tinta Roriz, Jaen en Rufete.


​Voor meer informatie kunt u naar de website gaan: www.quintadoscurrais.com

Geen informatie beschikbaar.