CLUSTER BARRIQUE MAVRUD-RUBIN domaine Boyar | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op do. of vrij.
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Cluster Barrique Mavrud-rubin Domaine Boyar

Rode wijn
0
Nog geen stemmen
Soort:
Land:
Wijnhuis:
(, %)
Smaakprofiel:
Ruim voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
11,25
8,49
48+ 8,24
144+ 7,58
000365_cluster_barrique_mavrud-rubin_domaine_boyar.png

Dit voortreffelijke jaargang is geselecteerd van de oude stokken die per perceel tot de beste behoren. Dankzij hun diepe wortels weten ze ongekend druivenmateriaal voort te brengen. Een symfonie van autochtone soorten. De overbodigheid van internationale druivensoorten in deze klasse creatie is opmerkelijk. Het resultaat is een mooie intense kleur met vette tranen. De boeiende neus van gedroogde kruiden tot specerij, leder, mineraal en ook rijpe pruimen. Deze Cluster Barrique mavrud / rubin heeft een zuivere, brede smaak aanzet met zachte tannines .

GOUDEN MEDAILLE WIJN GEKKEN

Harold Hamersma (score De Grote Hamersma): 8,5
Cluster. Dan verwacht je niet iets heel fijnzinnigs. Dat is het dan ook niet. Van dik hout zaagt men eikenhouten planken. Met een bijl oogst men lokale druiven mavrud en rubin, ook al van die spierballen types. Donker-zwart rood voor op het schaduwkabinet. Decanteren in een karaf van gewapend glas. Laat voor de zekerheid de Explosieven Opruimingsdienst de lege fles in de glasbak gooien.

Onno Kleyn: 8+
https://www.storms.nl/nieuws/cluster-eko-publicatie-onno-kleyn-de-volksk...

GOUDEN MEDAILLE WIJN GEKKEN

Jaar:
2019
Soort:
Land:
Streek:
Wijnhuis:
(, %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2027
Alcohol:
14,00 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
-
Duurzaamheid:
EKO
Afsluiting:
Natuurkurk
Bijlage:
Domaine Boyar
Domaine Boyar

Domaine Boyar is het eerste particuliere wijnhuis ontstaan na de val van het communistische regime in Bulgarije in 1989.  Het is officieel opgericht in Sofia (en Londen tegelijkertijd). Tegenwoordig is het, het meest succesvolle wijnhuis in Bulgarije en zet het de Bulgaarse wijn internationaal op de kaart. Ook een van de weinige die ooit op de British wine rank list top 50 van AC Nielsen kwam. Domaine Boyar is een wijnhuis dat alle wijnen op een moderne manier maakt en erg secuur te werk gaat.  Alle druiven worden meerdere malen met de hand geselecteerd voordat ze verwerkt worden tot de uiteindelijke wijnen die men in de winkel koopt. Boyar kenmerkt zich door natuurzuivere wijnen te ontwikkelen.

Domaine Boyar staat ook bekend als ‘Sinite Skali’ welke het grootste wijnhuis is in deze regio en de wijn Boutique ‘Korten’. Sinite Skali is gesitueerd bij de Blue Rocks het heuvelgebied voor Stara Planina Mountain. Door deze Berg heeft het ook zijn naam gekregen. De Stara Planina berg ligt in de Thracia Vallei die bekend staat om de productie van rode kwaliteitswijnen. Sinite Skali is een van de meest moderne wijnhuizen in oost en centraal Europa.

Voor meer informatie zie hun zeer uitgebreide website:

www.domaineboyar.com

Of een van de proefverslagen over de Bulgaarse wijnen van wijnhuis Boyar die wij importeren:

https://degrotehamersma.nl/wine/38822/2020/domaine-boyar

 

Geen informatie beschikbaar.