De Saperavi druif is afkomstig uit Georgië, maar juist in Moldavië blijkt men in de laatste jaren deze druivensoort getemd te krijgen. Zowel schil als vruchtvlees van deze druif is rood van kleur (teinturier) waardoor het niet gek is dat de wijn donker geschakeerd is. Verder staat de Saperavi bekend om z'n kracht en daarom is het zo bijzonder dat hij het samenspel zo goed aangaat met de Malbec... Buitengewoon is het dan ook dat de smaak bijna fluweelzacht uitvalt. Een bijzondere blend met zwarte bes, aardbei, kruiden, vanille en cacao en een rijpe sappige finale
Onno Kleyn (publicatie volkskrantmagazine): 9-
https://storms.nl/nieuws/moldavische-wijn-7-coline-saperavi-malbec-gepubliceerd-de-volkskrant-door-onno
Harold Hamersma (score De Grote Hamersma): 8,5
Saperavi, dé druif uit Georgië. Weet ook in Moldavië te aarden. Wordt bijgestaan door de kloekmoedige malbec, tevens voor al uw groot- en roodvleeswensen. Kortom, kordaat duo. Donker, smeug, aards. Donker fruit. Zwarte rijpe kersen. Gewelde pruimen. Stevige bitters en tannines van houvast. Een flink greep uit het eikenhouten kruidenrek en de vanillestok kan wel wat gewicht aan. Veel wijn. Onalledaags. En vriendelijk geprijsd.
Vinaria Din Vale
Gerelateerde producten
Domaine Boyar bewijst keer op keer dat het een wijnbedrijf is met uitmuntende kwaliteiten tegen de juiste prijsstelling. Maar op het moment dat ze een project aangaan waarbij kleinschaligheid en precisie de maatstaaf worden is het iets om verheugd naar uit te kijken. Het resultaat is verbluffend en wordt gepresenteerd als Boutique. Met aandacht voor detail worden de Merlot en Malbec opgevoed gedurende 10 maanden op het beste Franse eikenhout. Accenten van zwart fruit, kruiden en donkere chocolade worden harmonisch ondersteund door opgewreven en mooie rijpe tannine.
Een bijzondere blend van Babeasca Neagra 35%, Feteasca Neagra 25%, Negru de Dragasani 20%, Cabernet Sauvignon 20%. De opvoeding van 12 maanden op eiken geeft hem de nodige afronding. De warme afdronk heeft veel rijpe en overrijpe fruittonen die wat weg hebben van een Zuid Italiaanse wijn.
De inhoud is net zo stijlvol als de jongeman op het etiket. Nu al onderscheidend en karaktervol, maar ook in de bloei van zijn leven. De autochtone druivensoorten (rubin, mavrud en melnik) zorgen voor een wijn waarin kracht en souplesse elkaar afwisselen. De geuren van vijgen, kersen en cassis nodigen direct uit tot een eerste proefervaring. Tijdens de eerste slok worden fruittonen ondersteund door een elegante houttoon (7 maanden frans eiken) en afgewisseld met specerijen. In de prettige afdronk begeleiden de zachte en verleidelijke tannine een unieke smaakervaring