Bestellijst laden
Fara Montepulciano D'abruzzo Agricola Fabulas
Een donderslag bij heldere hemel!!! Normaliter is Montepulciano uit de Abruzzen modern en nogal slapjes, maar Fara van Fabulas is dik, geconcentreerd en beschikt over veel rijkdom. De eerste indruk: hier wordt met zorg en aandacht wijn gemaakt en ook nog op een ambachtelijke manier. De diepe donkere kleur wordt opgevolgd door een onweerstaanbaar bouquet van donker fruit als bramen en vleeskersen. De smaak is vlezig met mooie romige tonen. Een prachtige wijn op zichzelf, maar ook uitermate geschikt bij (Italiaanse) maaltijden. Een biodynamische wijn waar de basis in het nationale Majella Park ligt
Meer achtergrondinformatie via, https://storms.nl/nieuws/fabulas-maakt-gebruik-van-natuurlijke-insectenv...
Harold Hamersma (score De Grote Hamersma): 8,5
Fabulas's witte wijnen zijn goed maar apart, en toch zagen we deze rode even totaal niet aankomen. Ongelooflijk dik sap van zoete montepulciano. Alsof je een glas droge kirsch drinkt. Kersen! Bramen! Romig als melkchocolade. En toch weer niet té zoet. Opnieuw doet Fabulas ons weer versteld staan. Pecorino kaas, nu!
De wijngaarden van wijnmakerij FABULAS bevinden zich in de gemeente Pretoro (602 m boven zeeniveau) in het Majella National Park, waar u echt de invloed kunt voelen van het bergmassief dat zijn naam aan het park geeft, ook al is het maar 35 km verderop vinden we de Adriatische Zee.
Het klimaat wordt daarom gekenmerkt door sterke temperatuurschommelingen tussen dag en nacht en dit draagt bij aan het verhogen van de algemene kwaliteit van de druiven: toename van het suikergehalte, vermindering van de zuurafbraak, betere fenolische samenstelling van de druiven en toename van hun aromatische eigenschappen.
We hebben onlangs de BIODIVERSITY FRIEND-certificering ontvangen die de impact van landbouwpraktijken op het grondgebied evalueert: we beheren onze wijngaarden volgens de agronomische normen van DEMETER, die tot doel hebben de voortdurende verbetering van de kwaliteit van de druiven te combineren met de bescherming van het milieu, de vruchtbaarheid van het land en de gezondheid van de werknemers.
Gisten komen in de natuur bijna overal voor, zelfs op bloemen en fruit in het algemeen. Degenen die de most fermenteren, bereiken de druivenschil via natuurlijke vectoren zoals insecten, wind en regen. We produceren wijnen door te werken aan de selectie van inheemse gisten rechtstreeks uit het ecosysteem van de wijngaard, geïntegreerd met de biodiversiteit van ons grondgebied. We introduceren gisten geselecteerd uit het stuifmeel van de plaatselijke flora in onze kelder, vooral uit kamille en sulla, om ervoor te zorgen dat ze de spontane fermentaties beïnvloeden.
Gist speelt een belangrijke rol omdat het zich niet beperkt tot de productie van ethylalcohol en CO2, maar de wijn verrijkt met secundaire producten, een uitdrukking van het gebied zelf.