Alibernet heeft zijn oorsprong in Odessa (Oekra?ne). In 1950 kwam deze kruising tot stand door Cabernet Sauvignon te kruisen met Alicante Henri Bouschet (al een kruising tussen Grenache Noir en Petit Bouschet). In Slowakije is deze druivensoort omarmt en levert tegenwoordig originele, maar vooral complexe wijnen op, diepe kleur met de karakteristiekenvan een klassieke cabernet sauvignon zoals cassis, bramen en veenbessen. Een buitengewone smaak met een verfijnde elegante afdronk waarbij duidelijke flesrijping waarneembaar is. Herfstachtige en aardse tonen dragen bij een meanderende afdronk
Voor meer achtergrondinformatie zie: https://www.storms.nl/nieuws/klein-wijnlandje-het-hart-van-europa
Gerelateerde producten
Diep donker en intens met complexe aroma's van de Vranec in combinatie met de verzachtende Merlot elementen. Op de achtergrond bescheiden aanwezig... Ook de zo kenmerkende Cabernet Sauvignon smaakvariatie, allerlei bosvruchten o.a. cassis en bessen mogen er wezen. Samengesmolten tot een perfect harmonieus geheel. Maar de dominante aanwezigheid van de Vranec draagt zorg voor smaakimpressies die je alleen toe kunt schrijven aan dit oeroud ras. Werkelijk top een autochtoon op Grand Cru niveau.
Ook de Incanto Melnik doet zijn naam eer aan en is dus een ware betovering... De houtrijping is door het gebruik van nieuwe barriques gedurende een periode van 12 maanden dominanter (in vergelijking met de Mavrud). Door de natuurlijke concentratie is dit echter goed in balans en verveelt het geen seconde. Naast een fruitige basis kent deze melnik een verfijnde kruidigheid waarbij tonen van sigarenkistjes en tabak de grand cru-opvoeding onthullen. Deze lokale druivensoort Melnik weerspiegelt hierdoor perfect de ongerepte natuur en rijkdom uit het zuidwesten van Bulgarije.
De inhoud is net zo stijlvol als de jongeman op het etiket. Nu al onderscheidend en karaktervol, maar ook in de bloei van zijn leven. De autochtone druivensoorten (rubin, mavrud en melnik) zorgen voor een wijn waarin kracht en souplesse elkaar afwisselen. De geuren van vijgen, kersen en cassis nodigen direct uit tot een eerste proefervaring. Tijdens de eerste slok worden fruittonen ondersteund door een elegante houttoon (7 maanden frans eiken) en afgewisseld met specerijen. In de prettige afdronk begeleiden de zachte en verleidelijke tannine een unieke smaakervaring