PLAVAC MEDITERANO Badel 1862 | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Plavac Mediterano Badel 1862

Rode wijn
4
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 4 (3 stemmen)
Vrhunsko Vino Hvar (Dalmatië) 2012
Soort:
Land:
Wijnhuis:
Druivenras:
(100 %)
Smaakprofiel:
Voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
12,95
9,95
48+ 9,65
144+ 8,88
000917_plavac_mediterano_badel_1862.png

De vreugde en trost uit Kroatië (en Dalmatië in het bijzonder) leeft voort in de wijnen gemaakt van de plavac mali druif. Samen met de Ivan Dolac &amp, Ivan Dolac barrique behoort deze Plavac Mediterano tot de topwijnen van Kroatië! Granaat rood van kleur en een geur van rode bessen, gedroogde pruimen en fijne kruiden. De smaak is complex met een volle warme afdronk met een harmonisch samenspel van fruit en zoete specerijen. Het 'mediterrane gevoel' gebotteld in een fles wat natuurlijk schitterend aansluit bij (gegrild) rood vlees, wild en harde (oude) kazen. Of gewoon tijdens een plezierige avond met vrienden

meer info en achtergrond via https://storms.nl/nieuws/schatgravers-gezocht

DESCRIPTION AND ANALYSES

Vineyard: Age: up to 60 years old
Soil: carbonate crumb with pebble
Exposure: south
Altitude: 250 m
Yield: 1 kg per vine
Size: 10 ha

Vinification:
The wine is produced from the indigenous grape variety Plavac Mali crni grown on the controlled locations on the southern expositions and the terraces in the inland of the island Hvar. The grapes are handpicked and delicately processed in controlled temperature conditions 24 - 26 C. Inoculation of the selected yeasts and treatment ellagitannin to prevent oxidation of color.The maceration of the grapes for the extraction of color and characteristic aroma usually takes a few days, depending on the conditions of the grapes and oenologistãs decision. After the fermentation, the young wine is stabilized and prepared for maturing. When the wine reaches the highest point of its development, it is ready for bottling it undergoes the micro filtration as that ensures the product stability.

Color: dark ruby red in colour with the hint of garnet shades.
Alcohol: 13,5 vol%
Residual sugar: 3,4 g/l
Acidity: 5 g/lOrigin: Croatia
Vine growing region: Coastal Croatia
Vine growing sub-region: Middle and South Dalmatia
Vineyard: Island Hvar
Grape variety: Plavac Mali crni
Quality: Top quality red wine

Character:
Nose/Aroma and taste/flavor
Plavac Mediterano has all the richness of ripe red fruits such as cherry and plum jam well combined warmness of vanilla, from maturing in oak barrels, in fragrance, slightly dry and tannin flavour with a strong and rich body.Plavac Mediterano is vigorous and seductive, invoking the Mediterrane in a every dop of the bottle.

Aging:
50 % of Plavac Mediterano has been maturing in oak barrels ( 225 L) for 12 months in controlled temperature conditions up to 14 C.

Gastro recommendation:
Perfect with roasted or grilled red meat dishes such as lamb or beef.

Awards:
DECANTER, London 2015

Jaar:
2012
Soort:
Land:
Wijnhuis:
Druivenras:
(100 %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2022
Alcohol:
13,50 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
Vrhunsko Vino
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Badel 1862

De wijnmakerij Badel 1862 is de grootste en oudste producent van wijn en alcoholische dranken in Kroatië. Het bedrijf is gevestigd in Zagreb en heeft een rijke geschiedenis en traditie die teruggaat tot 1862.

Badel 1862 ontstond na de Tweede Wereldoorlog, toen de communistische regering de bedrijven Pokorny, Patria, Arko, Marijan Badel en Badel-Vinoprodukt nationaliseerde. Het bedrijf is zich sindsdien blijven ontwikkelen en staat nu synoniem voor sterke alcoholische dranken in Kroatië en de regio.
De visie van Badel 1862 is om een ​​leider te zijn in de productie van sterke alcoholische dranken en wijn op de binnenlandse en regionale markt. Trouw aan zijn slogan "Drink een beetje, drink goed", begeleidt het bedrijf zijn consumenten al anderhalve eeuw op de belangrijkste momenten van hun leven en bevordert het een cultuur van genieten van alcoholische dranken en wijn.
Badel 1862 werkt volgens de principes van duurzame ontwikkeling en hecht groot belang aan milieubehoud en sociale verantwoordelijkheid. Het bedrijf is ISO 9001, ISO 14001 en HACCP gecertificeerd en wordt erkend als een supermerk dat verder gaat dan de concurrentie.

Geen informatie beschikbaar.

Alternatieve overeenkomstige karakteristieken

2 producten
MAIRENA Bonarda WINEMAKER SELECTION RESERVE
11,75
8,95
48+ 8,68
144+ 7,99
Rode wijn
Mendoza 2016

De Bonarda kent zijn oorsprong in Europa. Immigranten namen deze druif mee naar Argentinië waar hij de kans kreeg om uit te groeien tot een successtory. Bonarda is samen met Malbec het boegbeeld van de (rode) Argentijnse wijnen en heeft Famalia Blanco een grote reputatie bezorgd. Met hun Mairena -winemakers selection- bewijzen ze een absolute topproducent te zijn. De kleur is diep met een robijnrode kern. Het bouquet is rijk met veel donker fruit als bramen, kers (kriek) en pruimen. De smaak is mondvullend en geconcentreerd zonder ook maar een moment log of zwaar over te komen.

PREDICTION ALIBERNET Matysak
9,50
7,79
48+ 7,56
144+ 6,95
Rode wijn
2016

Alibernet heeft zijn oorsprong in Odessa (Oekra?ne). In 1950 kwam deze kruising tot stand door Cabernet Sauvignon te kruisen met Alicante Henri Bouschet (al een kruising tussen Grenache Noir en Petit Bouschet). In Slowakije is deze druivensoort omarmt en levert tegenwoordig originele, maar vooral complexe wijnen op, diepe kleur met de karakteristiekenvan een klassieke cabernet sauvignon zoals cassis, bramen en veenbessen. Een buitengewone smaak met een verfijnde elegante afdronk.