Ons familiebedrijf al meer dan 100 jaar! | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Ons familiebedrijf al meer dan 100 jaar!

Wijnkopers Alex Storms Mertens is een open wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert. Rechtstreeks importeren wij van vooral ambitieuze wijnboeren en leveren uitsluitend aan een selecte groep particulieren, restaurants en hotels. Wijnkopers Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en de veeleisende klanten:
 

Ons familiebedrijf al meer dan 100 jaar!Ons familiebedrijf al meer dan 100 jaar!Ons familiebedrijf al meer dan 100 jaar!

 

 

 

 

 

 

Wij hebben als voornaamste taak U over wijnen optimaal te informeren. Ons familiebedrijf staat tot Uw beschikking

Onze familie

Ons familiebedrijf al meer dan 100 jaar!Hun taak is kort en goed: U op alle mogelijke wijzen van dienst te zijn. U kunt te allen tijde een beroep doen op Alex (junior), -in filiaal Nederweert- en in de hoofdvestiging in Heythuysen op Alex, Mia, Frans en Nettie. Zij adviseren U over onze wijnen en  over 101 zaken, die met wijnen verband houden. U wilt bijvoorbeeld een exclusief gerecht ter tafel brengen en U verkeert in het onzekere welke wijn het beste daarmee samengaat, dan hoeft U slechts de gespecialiseerde adviseuse mevr. Mia Storms-Maessen te bellen .... U kunt hen raadplegen over opbouw en inrichting van Uw wijnkelder of over de wijze van het bewaren van Uw wijn. Voor bijzondere gelegenheden zijn wij U graag behulpzaam bij het samenstellen van het passende menu en de daarbij behorende wijnen.... Kortom, U kunt zich met praktisch al Uw gastronomische wensen tot onze Familie richten. Wij zullen al het mogelijke doen om U tevreden te stellen.

Eerste bezoek/proefpakket

Ons familiebedrijf al meer dan 100 jaar! Maak kennis met onze Familie door een bezoek te brengen aan onze hoofdvestiging in Heythuysen of het filiaal in Nederweert of zomaar per webshop of per telefoon om een eerste proefpakket te bestellen. In een persoonlijk contact informeren wij dan of de wijn naar Uw persoonlijke smaak was, of de bezorging goed was, kortom of alles volledig aan Uw verwachtingen heeft voldaan. Na deze eerste kennismaking ontstaat er een contact via wijninfo's of online. Wilt U daarentegen wel regelmatig worden bezocht, dan kunt U dit verlangen kenbaar maken en een van ons komt op de afgesproken tijden bij U langs.

Ons verkoopsysteem

Ons verkoopsysteem kent geen duur vertegenwoordigers-corps of winstmarges voor detailhandel. De voordelen zijn duidelijk. Voor enigszins overeenkomende wijnen betaalt U elders al gauw 2 tot 3 euro meer per fles. In dit verband is een welgemeende waarschuwing tegen zogenaamde goedkope aanbiedingen zeker op zijn plaats. Men kan wijnen pas met elkaar vergelijken als men ze naast elkaar proeft. Immers, nog meer dan voor andere dranken, geldt voor wijnen, dat alleen de kwaliteit een factor van vergelijking mag zijn. De faam van Wijnkopers Alex Storms Mertens weerspiegelt zich niet alleen in de belangrijke wijnboeren, die zij vertegenwoordigen, doch ook in de voorname relatiekring, die ze hebben weten op te bouwen. Het is ons een eer, om sinds jaren Nederlandse top-restauranten tot onze clientenkring te mogen rekenen.

Onze inkoop

Regelmatig reizen wij naar de wijnproducerende gebieden op zoek naar hoogstaande natuurzuivere kwaliteitswijnen. In alle bekende wijnstreken beschikken wij over vele informanten, die ons op de hoogte houden van de goede oogsten, ook van de aanplant van nieuwe en nog onbekende wijngaarden. Of van de rijkdom die in vergeten kelders ligt te sluimeren.Vooral in deze tijd, nu de ene wijn van naam de andere probeert te evenaren in prijsstijgingen (voornaamste oorzaken: de slechte oogsten van de laatste jaren) bewijst ons informatienet van diensten. Zo reisden wij begin 1986 als eerste Nederlandse wijnimporteur naar Chili, dat als wijnland van hoogstaande kwaliteitswijnen nog nauwelijks bekend stond. Wij vonden nieuwe mogelijkheden! Wij ontdekten er wijnen, die kwalitatief hun plaats tussen de Franse wijnen zeker waard zijn. Door het aanboren van deze nieuwe wijnbron zijn zij in staat te concurreren met de beste Franse wijnen, wat verdere stijgingen van de Franse wijnprijzen zeker zal beïnvloeden.

Onze wijnopslag

Ons familiebedrijf al meer dan 100 jaar! Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerde wijn dépots in Heythuysen. De constante temperatuur spreekt voor zich evenals de afwezigheid van daglicht. Kortom   een veilig gevoel voor al die wijnliefhebbers die niet beschikken over een wijnkelder. Immers de familie neemt Uw taak over waardoor zij over zeer oude jaargangen beschikt die bovendien betaalbaar zijn. Ports vanaf 1937 en Bordeaux vanaf 1978 zijn geen uitzondering. U kunt dus zelfs een proefondervindelijk kijkje gaan nemen in de vorige eeuw!!