Wijnproeverijen | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Wijnproeverijen

Wijn proeverij De oorsprong van wijn dateert uit de verste oudheid en is een der edelste veroveringen geweest van de mens. Wijn drinken is een teken van levensopvatting en levenswijze. Het drinken van goede kwaliteitswijn, zal geen nadelige uitwerking hebben op ons organisme. Wijn is een fascinerende materie. En net zoals andere boeiende onderwerpen beleeft U steeds meer plezier aan Uw kennis van wijn naarmate U deze uitbreidt. Het beleven op meerdere wijzen van Uw wijnkennis is een uitdaging. Het gevolg is natuurlijk dat U de wijn, in de meest uitgebreide zin van het woord, steeds meer gaat waarderen. Zelfvertrouwen wordt opgebouwd juist omdat U bij gesprekken of discussies over dit onderwerp Uw mannetje terdege staat, terwijl U vol vertrouwen de wijnkaart ter hand kunt nemen om daaruit de juiste, passende keuze te maken. U kunt met verworven kennis hoogst interessante trips of vakanties naar verschillende wijngebieden maken. Het opbouwen van een wijnkelder en het beleggen in wijn behoort eveneens tot de mogelijkheden. Zo'n wijnavond opent voor U een nieuwe wereld van wijnplezier.

Wijnkopers Alex Storms biedt wijnproeverijen met diverse mogelijkheden. Altijd wordt naar uw persoonlijke wensen en budget gekeken om zo een passende avond te verzorgen. Enkele mogelijkheden:

Onze open proeverijen
Elke vrijdag en zaterdag -m.u.v. vakantiemaand juli of augustus- zijn onze open proeverijen een belangrijke en plezierige leidraad zijn. De wijnen die U proeft alsmede hun oogstgebieden worden uitvoerig besproken in onze 2-maandelijkse wijninfo's

Boeiende wijncursus op niveau
Gedurende 8 avonden wordt de gehele wijnwereld behandeld en wordt U bij goed resultaat "connaisseur du vin". De mogelijkheid bestaat zelfs tot het behalen van het officieel erkende diploma wijncertificaat. Meer informatie zie boeiende wijncursus op niveau

Wijn/Spijs avonden
Op aanvraag zullen we zorgen dat een goed glas wijn heeft  het juiste gezleschap krijgt. Dit kan zijn in de vorm van een maaltijd of luxe hapjes, of met passende kazen. We zullen U laten ervaren hoe een schitterende huwelijk kan onstaan tussen wijn en spijs, maar U ook ter dege bewust maken van de valkuilen op dit gebied. Dit kan in samenwerking met enkele restaurants in de buurt of de kaasspeciaalzaken uit Roermond of Weert. Wanneer u zelf de culinaire ambities of relaties heeft, kan dit in goed overleg ook worden gerealiseerd.

Wijnproefavond/ thema-avonden
Regelmatig organiseert Wijnkopers Alex Storms proefavonden al dan niet aan de hand van een thema. Enkele voorbeelden zijn:
- Portproeverij
- Italiaanse proeverij
- Rondje om de wereld
- Rosé waar u zich niet voor hoeft te generen
- Lente- en zomerprikkels
- Winterse (wild)wijnen

Alle proeverijen worden verzorg door Alex (jr) Storms. Vinoloog van de wijnacademie en onderbouwt met de moderne smaakleer van de Academie van de gastronomie bij Peter Klosse