BIBBIANO PASSOTASSO | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Bibbiano Passotasso

Rode wijn
0
Nog geen stemmen
igt Toscana 2019
Soort:
Land:
Wijnhuis:
(,,, %)
Voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
13,95
10,95
48+ 10,62
144+ 9,77
001314_bibbiano_passotasso.png
Jaar:
2019
Soort:
Land:
Streek:
Wijnhuis:
(,,, %)
Op dronk:
nu
Alcohol:
14 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
igt
Duurzaamheid:
EKO
Afsluiting:
DIAM wijnkurk
Bijlage:
Tenuta Di Bibbiano

Bibbiano ligt in het historische gebied van Chianti, in de gemeente Castellina in Chianti, en kijkt uit over Val d'Elsa in de richting van het kasteel van Monteriggioni, in een gebied waar de wijnbouw een Etruskische en later Latijnse oorsprong heeft.
Aan de rand van dit immense natuurlijke en menselijke erfgoed zet onze familie sinds 1865 met passie de teelt van wijngaarden en olijfbomen voort, waardoor deze levend, modern en actueel wordt dankzij een ondernemerstraditie die door vader is doorgegeven. van zoon, en die nu de vijfde generatie heeft bereikt, in de personen van Tommaso en Federico Marrocchesi Marzi.
Omringd door uitgestrekte olijfgaarden met meer dan drieduizend planten, strekken de wijngaarden van Bibbiano zich uit over een totale oppervlakte van ongeveer 30 hectare tussen 270 en 310 meter boven de zeespiegel, gelegen op heuvelhellingen die genieten van een benijdenswaardige ligging en een uitstekend microklimaat. gekenmerkt door kleiafzettingen uit het Plioceen-tijdperk die rijk zijn aan kalksteen.
De wijngaarden zijn samengesteld uit rode Sangiovese Grosso en Sangiovese druiven, Canaiolo, Malvasia Nera, Ciliegiolo en Colorino wijnstokken, evenals Trebbiano, Grechetto en Malvasia del Chianti wijnstokken, op de twee hellingen die Bibbiano karakteriseren en de verschillende organoleptische kenmerken markeren.
Hun doel is om wijnen van hoge kwaliteit te produceren, op grond van een vaste keuze om de 'genie loci' van Bibbiano te verheerlijken, namelijk de ziel van de kenmerkende geografie en het menselijke erfgoed van de plaats, waardoor evenwichtige, elegante wijnen worden gegenereerd met onderscheidende en soms zelfs krachtige , persoonlijkheden met zeer duidelijke texturen.
Met een zorgvuldige selectie van de druiven tijdens de oogst, die nog steeds met de hand gebeurt, en afzonderlijke vinificatie van de individuele crus van de verschillende hellingen, geven we elk jaar een natuurlijke uitdrukking aan ons land en zijn onderscheidende kenmerken, aan zijn ampelografische en wijnbouwkundige hulpbronnen met respect voor ons verlangen naar een evenwicht tussen moderniteit, traditie en de geschiedenis van deze plek.

Geen informatie beschikbaar.

Alternatieve overeenkomstige karakteristieken

3 producten
Melnik EXPLOSION Sintica
17,99
13,95
48+ 13,53
144+ 12,45
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
thracian Valley 2015

De naam van deze wijn wordt zonder twijfel waar gemaakt. Ongekend is de concentratie in zowel geur als smaak. Een echte terroir wijn met een ongekende traditionele basis. Afkomstig van een single vineyard. Resultaat: mooie robijnrode kleur, typische rijke aroma's met een dominantie aan zwarte kersen en pruimen. De lichte kruidigheid zorgt voor complexiteit aangevuld met de houttonen die te herkennen zijn aan tabak en sigaren(kisten). In de mond is de Explosion kruidig, fruitig en zacht met een elegante afdronk waarbij tonen van vanille en chocolade te ontdekken zijn. NON-FILTERED

MAIRENA Bonarda WINEMAKER SELECTION RESERVE
11,75
8,95
48+ 8,68
144+ 7,99
Rode wijn
Mendoza 2016

De Bonarda kent zijn oorsprong in Europa. Immigranten namen deze druif mee naar Argentinië waar hij de kans kreeg om uit te groeien tot een successtory. Bonarda is samen met Malbec het boegbeeld van de (rode) Argentijnse wijnen en heeft Famalia Blanco een grote reputatie bezorgd. Met hun Mairena -winemakers selection- bewijzen ze een absolute topproducent te zijn. De kleur is diep met een robijnrode kern. Het bouquet is rijk met veel donker fruit als bramen, kers (kriek) en pruimen. De smaak is mondvullend en geconcentreerd zonder ook maar een moment log of zwaar over te komen.

BIBBIANO Chianti Classico
18,95
14,99
48+ 14,54
144+ 13,38
Rode wijn
DOCG Chianti Classico (Toscane) 2018

Leer, cassis, laurier en gedroogde bladeren (rozen en fijne tabak) dansen door het glas. Het is direct duidelijk dat we met een klassieke Chianti Classico te maken hebben. Het oudste familiebedrijf (sinds 1865) uit Siena bewijst dat het nog steeds topwijnen produceert. Volhardend doen ze dit op de authentieke manier. De Tenuta Bibbiano wordt daarom opgevoed op betoon/stenen vaten, waardoor de karakteristieke frisheid van de Sangiovese optimaal bewaard blijft. Door vlezigheid en vulling wordt de levendige frisheid mooi onderbouwd met diepgang en karakter.