DAMA DE TORRE GARNACHA bodega Coloma | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Dama De Torre Garnacha Bodega Coloma

Rode wijn
4
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 4 (5 stemmen)
IGP Extremadura 2018
Soort:
Land:
Wijnhuis:
Druivenras:
(100 %)
Smaakprofiel:
Ruim voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
10,95
9,75
48+ 9,46
144+ 8,70
000791_dama_de_torre_garnacha_bodega_coloma.png

De Garnacha Tintorera, ook Alicante Bouschet genoemd, is gul, rond en warm van karakter. Let op! Dit is niet hetzelfde als de Garnacha/Grenacha omdat de Tintorera als een van de weinige druiven rood vruchtvlees heeft. Daarom onderscheidt hij zich ook met z'n prachtig donkere kleur. Afkomstig van vijftig jaar oude stokken, zeer geconcentreerd en weelderig in fruit. Snel ontdekt u tonen van framboos, zwarte bessen en bramen. De opvoeding gedurende vijf maanden op Frans eikenhout geeft deze authentieke Tintorera een extra dimensie die u doet verlangen naar een volgende slok. De sappige smaak en de zijdezachte tannines maken deze wijn tot een perfecte compagnon voor een gezellige avond met vrienden (gedurende een maaltijd maar ook zeker erna).

Beoordeling Onno Kleyn (Volkskrant Magazine) : 9-
zie http://www.storms.nl/actueel/dama-de-torre-publicatie-volkskrant-onno-kleyn

Wine Spectator: 90/100

Harold Hamersma (score De Grote Hamersma): 8,5

meer achtergrond via:
http://www.storms.nl/actueel/wijnvrouwe-van-het-jaar-dama-de-torre-bermeja

Variety: Garnacha
Style: 5 month oak-aged red wine.
Vineyard Estate: El Carrascal

Winemaking:
Hand harvested in the beginning of September. Red vinification at 25-28 C. Short aging in French oak barrels for 5 months.

Tasting Notes:
Dark cherry red color in the center and more violet around the edge. It offers up a bouquet of incense and fruity raspberry aromas. Well structured medium aged wine, with velvety tannins, smooth and rounded palate and elegant oak complexity.

Wine Pairing:
Cheese, all kinds of roasted, grilled meat.

Peculiarity:
Garnachaãs typically raspy tannins become very elegant, silky in this wine thanks to the extreme care and dedication of our winemaker Amelia Coloma.

Jaar:
2018
Soort:
Land:
Streek:
Wijnhuis:
Druivenras:
(100 %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2029
Alcohol:
14,50 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
IGP
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Bodega Coloma

Wines with soul and soil from the heart of Spain.

Geschiedenis

Het wijn verbouwen leeft al in de familie Coloma sinds eind 19e eeuw. Toen was het Don Francisco Coloma die begon met het maken van wijn voor zijn dorpsgenoten in Villaneuva de los Infantes niet ver van de stad Vallodolid. Pas veel later, in 1966, vestigde zijn zoon José Felix - op zoek naar een warmer klimaat – zich met alles wat hij van zijn vader had geleerd in Alvarado. Dit kleine dorpje, dat in de Romeinse tijd Evandria heette,  ligt in het autonome gebied Extremadura tegen de Portugese grens aan. Hier vond José aan de Limonetes een stukje grond om zijn druivenpassie verder te cultvieren. De grond - waar zich vroeger een meer bevond - bevat veel keien en zand, wat de afwatering ten goede komt. Daarbij is het er in de zomer heet en nemen de stenen veel warmte op die ze deze ’s nachts weer afgeven aan de druivenstokken dat de groei van de druif bevordert. Deze grondsoort dwingt de wijnstokken verder om dieper te wortelen om bij water te komen en dit zorgt er weer voor dat het uitstekende overlevers zijn.

Zoals gebruikelijk bij wijnboeren, heeft José een mooie wijnkelder laten aanleggen, maar helaas liep deze bij neerslag vaak vol. De inspiratie voor zijn oplossing werd gehaald bij de Franse wijnboeren; hij liet een heus kasteel laten bouwen. Deze zorgt het hele jaar door voor een constante temperatuur, mede door het gebruik van graniet. Het kasteel heet Torre Bermeja, oftewel de rode Toren, al daar is nu weinig meer van te zien omdat het hele kasteel is begroeid met klimop, wat ook weer een belangrijke regelaar is tegen de extreme temperaturen die er in de zomer voorkomen.

Geen informatie beschikbaar.