DROPIA-WIJNEN
Dropia, wat ‘Grote Gans’ (vogel) betekent, werd gekozen als merk voor onze wijnen. Dropia is een van Europa’s zwaarst vliegende vogels die vandaag de dag nog leeft, maar kan toch grote vliegsnelheden bereiken. Onze wijnstreek staat bekend om deze vogel, waar de mens in harmonie met de natuur leeft terwijl hij geniet van zijn gaven. DropiaWines verweeft deze erfenis met natuurbehoud.
Onze wijnmakerij en wijngaard in familiebezit, gelegen nabij het aangename plattelandsstadje Insuratei, Roemenië, is ons land, onze geschiedenis en het hart van onze missie: uitstekende wijnen uit Roemenië creëren en naar de wereld brengen. Dropia Wines is opgericht vanuit een passie voor wijn en het maken van wijn, en heeft dit naar een internationaal niveau gebracht met een nieuwe visie op kwaliteit door onze familie, die gelooft dat geweldig wijnmaken begint in de wijngaard, waar we duurzame en biologische wijngaardpraktijken gebruiken. We oogsten druiven op het hoogtepunt van smaak en gebruiken vervolgens onze speciale technieken om wijnen te maken met een diepe smaak, complexiteit en rijkdom. De familie is betrokken bij elke stap van het wijnbereidingsproces bij Dropia Wines, omdat het uiteindelijk de toewijding is om geweldige wijnen te maken die smaak en kwaliteit leveren; wijnen die toegankelijk en aantrekkelijk zijn voor alle mensen, waar dan ook.
De Insuratei-wijngaard, gelegen dichtbij de Donaudelta en de Zwarte Zee, geniet van een hogere gemiddelde temperatuur dan de andere wijnbouwgebieden van het territoriale wijngebied van de Donau.
Het noorden op de 45e breedtegraad loopt door het grondgebied van de plaatsen Viziru – Insuratei, zodat onze wijngaard is verbonden met beroemde Europese wijngaarden en die op andere continenten.
De wijngaarden van Dropia liggen in een gebied met roodachtige landschappen die een weerspiegeling zijn van die in Montpellier, Bordeaux en Bourgondië in Frankrijk, en Piemonte in Italië, allemaal op dezelfde breedtegraad en profiterend van hetzelfde klimaat.
De wijngaarden worden omarmd door het Viişoara-woud, een gerenommeerd natuurlijk ecosysteem van eeuwenoude eiken, dat de duurzaamheid op lange termijn van een goede wijnbouw garandeert, in evenwicht met het behoud van het milieu.