Het team van Wijnkoperij Alex Storms - Mertens | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Het team van Wijnkoperij Alex Storms - Mertens

Alex Storms SR Self Made Man,

Dat kun je wel zeggen van Alex Storms (senior) Nadat hij de middelbare school en wijn opleidingen met succes had afgesloten vertrok hij voor een stage in Frankrijk. Hier ontmoette hij tal van beroemde wijnmakers zoals de Rothschilds en andere beroemdheden uit de Grand Cru Classé familie. Het was in het jaar 1969 van de vorige eeuw toen Alex (senior) z’n eerste proefondervindelijke ervaring opdeed. Zijn smaakpapillen werden op z’n 18 jarige leeftijd al op de proef gesteld  door  deze zeer deskundige confrères. De passie was geboren en het wijn-gen deed zijn werk. De toekomst lag aan zijn voeten en de derde generaties kon aantreden in dit verrukkelijke wijnvak. Z’n eerste stap was om deze rijke ervaring te delen met een select aantal wijnliefhebbers. Middels wijninfo’s stelt hij vooral wijnen voor van ambitieuze wijnboeren. Wijnboeren die zich willen onderscheiden door ambachtelijkheid en puurheid en helaas voor de grootgrutters een maat te klein zijn. Klasse die zich onderscheidt ‘met respect voor de natuur’…en waar smaakvervlakking geen vat op heeft. Daar houdt Alex Storms Senior zich mee bezig al meer als 45 jaar. Een duizendpoot in ons familie bedrijf uit 1895 die z’n eerste internet webshop al creëerde in 1996.  Vooruitstrevend, zelfbewust, en een Self Made Man pur sang ..

Alex (SR) Storms
Geb: 21 maart 1951
Functie: Directeur

 

Mia Storms Maessen VAN HOBBY TOT BEROEP….

Als U uw smaakpapillen in opperste extase wilt laten brengen dan is een wijnadvies van Mia Storms Maessen op z’n plaats. Zij weet als geen ander de combinatie tussen wijn en spijs te optimaliseren. Zij is ook degene die de buitenlandse zakenrelaties samen met haar echtgenoot Alex in Heythuysen ontvangt. ‘Een graag geziene gast is o.a. de  eigenaar van Château Pape Clément, Grand Cru Classé  Monsieur Bernard Magrez.’  Het bespelen van de  gevoelige snaren van de Haute Cuisine  zit  als het ware bij haar in het bloed.  Daarom heeft zij ook na haar carrière als verpleegkundige van haar hobby haar beroep gemaakt. Vinoloog van de Wijnacademie mag ze zich noemen en dat sluit naadloos aan, aan haar gastronomische geneugtes. Sinds 1987, toen zij als enige Limburgse vrouw  20 wijnen foutloos proefondervindelijk herkende, draagt zij deze fel  begeerde titel.
Wijncursussen  op hoog niveau gaf zij afgelopen 20 jaar voor het wijncertificaat .Inmiddels is dit overgenomen door de jongste mannelijke telg van onze familie en eveneens een erkend Vinoloog Alex Storms (Junior)

Mia Storms Maessen
Vinoloog
Functie: Directeur

 

Alex Storms JR Jongste mannelijke telg ….

Inderdaad dat is de zoon van Mia en Alex Storms en inmiddels de 4e generatie van dit unieke familie bedrijf. Onafhankelijk en geïnspireerd door z’n vader en moeder vaart hij zijn eigen (wijn) koers. De basis , het lekkere eten in combinatie met voortreffelijke wijnen, heeft ie van huis uit mee gekregen. En dat heeft hij volop in praktijk gebracht via z’n stageopdracht in Chili voor de hogeschool in Eindhoven. Alle aspecten van wijnrank tot wijn zijn de revue gepasseerd. Niet alleen de voorbereiding op de oogst, de oogstperiode,vinificatie, en opvoeding heeft hij begeleid maar ook de promotie. Grand Seigneur is hier een sprekend voorbeeld van…. ‘Afkomstig van een Fransman die voorheen de supervisie had over Grands Crus uit de Médoc en die hij ontdekte in Chili’  Deze stage verliep voorspoedig en werd uiteindelijk bekroond met het diploma ‘Small Business and Retailmanagement’.  Eenmaal terug in Nederland deed zich de kans voor het filiaal van Jacques Storms over te nemen in Nederweert. Het wijn-gen had inmiddels toegeslagen en in 2008 studeerde hij af aan de wijnacademie als vinoloog. Peter Klosse van het sterrenrestaurant de Echoput verraste hem bovendien met  het certificaat‘gastronomie van de moderne smaakleer’. Alom een wijndeskundige bij uitstek die ook voor de echte wijnliefhebbers wijncursussen verzorgd met het erkend diplome wijncertificaat!!! Speerpunten in z’n beleid zijn verder om via de Social-Media wijnpresentaties, wijnproefavonden en de combinatie wijn en spijs onder de aandacht te brengen van Storms Wijnliefhebbers.


Alex (JR) Storms
Geb: 05 Januari 1983
Vinoloog
Functie: eigenaar Wijnkopers Alex Storms te Nederweert

Nettie Hagenaars Eigen gereid…

Dat kun je wel zeggen van deze opkomende jonge ster Ooit begonnen als stagiaire heeft ze haar plekje gevonden in ons familie bedrijf. Eigenwijs en vol overgave pakt ze alle werkzaamheden aan die op haar pad komen. De administratie, orderverwerking, en ook wijnadviezen heeft zij zich inmiddels al eigen gemaakt. Aan inzet ontbreekt haar niets…
Een gepassioneerde wijnfreak werd ze vooral tijdens diverse wijnreizen.
Samen met Alex Junior bezocht zij o.a. Chat. Pape Clément Grand Cru Classé. Hierbij kwam de genoten opleiding ‘Internationale handel en Groothandel’ haar zeer goed van pas. De vervolg opleiding in deze fascinerende wijnwereld is haar op het lijf geschreven. Inmiddels heeft zij het vakdiploma Slijterij Wijnhandel (slijtersvakdiploma) behaald en wellicht volgt hierop de opleiding ‘Vinoloog van de Wijnacademie´. De wijnwereld ligt aan haar voeten, zeker als je weet, dat zij de partner is van Alex Junior. Tenslotte, heeft zij naast haar zakelijke beslommeringen, nog tijd gevonden voor haar tweede passie ‘Fotografie’. Een succesvolle particuliere HBO opleiding ging hieraan vooraf !! Kortom, in goede handen zal ook uw wijnadvies zijn…

Nettie Hagenaars
Slijtersvakdiploma
Functie: allround medewerker
 

 

Frans GEMOTIVEERD,

Zonder meer is Frans nog iemand van de oude degelijke, gemotiveerde generatie . Hij drukt als geen ander een stempel op een goed  voorraad beheer. Niets zal hem ontgaan… De reachtruck is zijn ijzeren ros  waarmee hij behendig de aanvoer van wijnen uit de hele wereld een plaatsje gunt in het wijndépot. Trots als een pauw..en niet bang om aan te pakken. De logistiek is bij hem in goede handen. Geboren in 1952 en in dienst getreden in 1975 zwaait hij nu al meer dan 38 jaar de scepter over dit belangrijke onderdeel. In tijden van ups and downs wist hij telkens weer opnieuw de draad goed op te pakken. Vooral z’n moed en doorzettingsvermogen tijdens en na zijn ziekenhuis opnames spreken boekdelen. Daarom verdient Frans een pluim ! Hij is bij uitstek een gepassioneerd magazijnmeester die zich hier thuis voelt en er alles aan doet om de Storms wijnliefhebbers optimaal van dienst te zijn. U bent gewaarschuwd….

Frans Storms
Geb: 25 december 1952
Functie: magazijnmeester. 

Rals SteunsLa buena vida

In z’n jeugd, hij was net 16, was het gastheerschap al z’n grootste passie. De smaakpapillen werden toen al geactiveerd en menig wijn streelde toen zijn gehemelte. Ervaringen deed hij op in Restaurant la Diligence in Herkenbosch en slechts één keer volgde hij niet z’n hart. Dat was de tijd waarin hij ervaring opdeed in de confectie industrie. -Naast verantwoordelijke taken binnen het bedrijf ‘Meyer en Meyer’ werd hem de zorg toevertrouwd over diverse filialen. Door de wol geverfd besloot hij samen met z’n vriendin in 2008 de stap te wagen naar Spanje. Hier openden zij een horecabedrijf onder de naam ‘la Franqueza’ in het dorpje El Campello. Alicante was toen een bloeiende Spaanse toeristische provincie  en een walhalla voor startende ondernemers. Kortom, a place to be. Helaas sloeg  in Spanje de economische crisis hard toe. Zij besloten huiswaarts te keren en hun positieve ervaringen te transformeren tot een nieuwe uitdaging. Vooral het koesteren van deze ervaringen uit het vrije beroepsleven sprak ons familiebedrijf enorm aan. Uit een veertigtal kandidaten was Ralf uiteindelijk de uitverkorene. Het past hem als een maatpak om maar even terug te komen op z’n ervaring in de confectie industrie. Daarnaast trekt hem vooral de diversiteit in werkzaamheden aan. Wijnadvies, magazijn, administratie …. Inmiddels heeft hij ook z’n praktische vakkennis bevestigd via het behalen van ‘HET WIJNBREVET VAN DE WIJNACEDEMIE’ en ligt de prestigieuze opleiding tot VINOLOOG op de loer.  In z’n vrijetijd is hij een echte Bourgondiër en naast carnaval draagt hij de Limburgse Schutterscultuur een warm hart toe. Kortom, hij mag er wezen. Vooral z’n klantvriendelijke uitstraling in combinatie met vakkennis spreken de klanten aan. Ons familiebedrijf is er trots op en wellicht zal deze rijzende ster U bij het eerst volgende bezoek behulpzaam zijn ….

Ralf Steuns
Geb: 29 September 1981
Wijncertificaat (SWEN 3) & Vinoloog in spé
Functie: allround medewerker Heythuysen

 

Maurice Born Van sommelier naar ……….

Een telg uit een familie die gefascineerd is door lekker eten en drinken. Bourgondisch leven is -als het ware-  al vanaf zijn geboortejaar in 1970 er met de paplepel ingebracht. Deze passie heeft hij gevolgd tijdens en na  z’n middelbare schoolopleiding. Het toeleggen op de Horeca en de deelname aan de koks opleiding is hier een duidelijk bewijs van. De interesses reiken echter verder  en daarom besloot hij de Vinologen opleiding aan de wijnacademie te doorlopen. Vooral de gastronomische geneugtes in combinatie met selecte wijnen wekten zijn interesse. Succes kon dan ook niet uitblijven…  Op het  ‘4e Grand  Concours Laurent-Perrier’  behoorde hij zelfs tot de finalisten in de  beste wijn/ spijscombinatie.  De vervolgens behaalde Nederlandse oorkonde ‘winnaar 3e Nationale Huiswijn competitie’ werd een trotse persoonlijke overwinning. Toen nog werkzaam als sommelier in  Restaurant  Aubergine (*) in Steyl ! De jury - in de categorie  Restaurant, witte wijn- was lovend over zijn ontdekking. Gecharmeerd waren zij vooral dat er ‘GEWOON’ zo’n goede wijn geschonken werd voor zo’n eerlijke prijs.

Zijn lust en z’n leven en dat al ruim 25 jaar met ervaringen in (top)gastronomie als o.a. kok, maître & sommelier. Met deze rijke achtergrond en passie  staat hij voor hetgeen hij het liefste doet. Het adviseren van een passende wijnbeleving. Het samen koken in de weekenden met familie en vrienden is een van zijn grootste hobby’s. Daarbij is hij van mening dat er voor iedereen een passende wijn is die gehoor geeft aan  zijn of haar smaak en besteding. De kunst is… te luisteren naar de wensen  en verwachtingen en die om te zetten naar de juiste (wijn)invullingen op ieders niveau.  Eigen geïmporteerde eerlijke wijnen met een verhaal…   klassiek of uitdagend waarbij zijn voorkeur uitgaat naar autochtone druivensoorten  met een perfecte kwaliteit/prijs verhouding. Kortom, afwijkende paden die hij met U wil bewandelen en die hij met U zal delen in een goed wijnadvies. Een volbloed wijn/spijs specialist staat tot uw beschikking!

Maurice Born
Geb: 19 Januari 1970

Sommelier
Functie: Filiaalbeheerder Nederweert  en salesrepresentative horeca