GEMOTIVEERD
Zonder meer is Frans nog iemand van de oude degelijke, gemotiveerde generatie . Hij drukt als geen ander een stempel op een goed voorraad beheer. Niets zal hem ontgaan… De reachtruck is zijn ijzeren ros waarmee hij behendig de aanvoer van wijnen uit de hele wereld een plaatsje gunt in het wijndépot. Trots als een pauw..en niet bang om aan te pakken. De logistiek is bij hem in goede handen. Geboren in 1952 en in dienst getreden in 1975 zwaait hij nu al meer dan 38 jaar de scepter over dit belangrijke onderdeel. In tijden van ups and downs wist hij telkens weer opnieuw de draad goed op te pakken. Vooral z’n moed en doorzettingsvermogen tijdens en na zijn ziekenhuis opnames spreken boekdelen. Daarom verdient Frans een pluim ! Hij is bij uitstek een gepassioneerd magazijnmeester die zich hier thuis voelt en er alles aan doet om de Storms wijnliefhebbers optimaal van dienst te zijn. U bent gewaarschuwd….
Frans Storms Geb: 25 december 1952 Functie: magazijnmeester.
La buena vida
In z’n jeugd, hij was net 16, was het gastheerschap al z’n grootste passie. De smaakpapillen werden toen al geactiveerd en menig wijn streelde toen zijn gehemelte. Ervaringen deed hij op in Restaurant la Diligence in Herkenbosch en slechts één keer volgde hij niet z’n hart. Dat was de tijd waarin hij ervaring opdeed in de confectie industrie. -Naast verantwoordelijke taken binnen het bedrijf ‘Meyer en Meyer’ werd hem de zorg toevertrouwd over diverse filialen. Door de wol geverfd besloot hij samen met z’n vriendin in 2008 de stap te wagen naar Spanje. Hier openden zij een horecabedrijf onder de naam ‘la Franqueza’ in het dorpje El Campello. Alicante was toen een bloeiende Spaanse toeristische provincie en een walhalla voor startende ondernemers. Kortom, a place to be. Helaas sloeg in Spanje de economische crisis hard toe. Zij besloten huiswaarts te keren en hun positieve ervaringen te transformeren tot een nieuwe uitdaging. Vooral het koesteren van deze ervaringen uit het vrije beroepsleven sprak ons familiebedrijf enorm aan. Uit een veertigtal kandidaten was Ralf uiteindelijk de uitverkorene. Het past hem als een maatpak om maar even terug te komen op z’n ervaring in de confectie industrie. Daarnaast trekt hem vooral de diversiteit in werkzaamheden aan. Wijnadvies, magazijn, administratie …. Inmiddels heeft hij ook z’n praktische vakkennis bevestigd via het behalen van ‘HET WIJNBREVET VAN DE WIJNACEDEMIE’ en ligt de prestigieuze opleiding tot VINOLOOG op de loer. In z’n vrijetijd is hij een echte Bourgondiër en naast carnaval draagt hij de Limburgse Schutterscultuur een warm hart toe. Kortom, hij mag er wezen. Vooral z’n klantvriendelijke uitstraling in combinatie met vakkennis spreken de klanten aan. Ons familiebedrijf is er trots op en wellicht zal deze rijzende ster U bij het eerst volgende bezoek behulpzaam zijn ….
Ralf Steuns Geb: 29 September 1981 Wijncertificaat (SWEN 3) & Vinoloog in spé Functie: allround medewerker Heythuysen
Van sommelier naar ……….
Een telg uit een familie die gefascineerd is door lekker eten en drinken. Bourgondisch leven is -als het ware- al vanaf zijn geboortejaar in 1970 er met de paplepel ingebracht. Deze passie heeft hij gevolgd tijdens en na z’n middelbare schoolopleiding. Het toeleggen op de Horeca en de deelname aan de koks opleiding is hier een duidelijk bewijs van. De interesses reiken echter verder en daarom besloot hij de Vinologen opleiding aan de wijnacademie te doorlopen. Vooral de gastronomische geneugtes in combinatie met selecte wijnen wekten zijn interesse. Succes kon dan ook niet uitblijven… Op het ‘4e Grand Concours Laurent-Perrier’ behoorde hij zelfs tot de finalisten in de beste wijn/ spijscombinatie. De vervolgens behaalde Nederlandse oorkonde ‘winnaar 3e Nationale Huiswijn competitie’ werd een trotse persoonlijke overwinning. Toen nog werkzaam als sommelier in Restaurant Aubergine (*) in Steyl ! De jury - in de categorie Restaurant, witte wijn- was lovend over zijn ontdekking. Gecharmeerd waren zij vooral dat er ‘GEWOON’ zo’n goede wijn geschonken werd voor zo’n eerlijke prijs.
Zijn lust en z’n leven en dat al ruim 25 jaar met ervaringen in (top)gastronomie als o.a. kok, maître & sommelier. Met deze rijke achtergrond en passie staat hij voor hetgeen hij het liefste doet. Het adviseren van een passende wijnbeleving. Het samen koken in de weekenden met familie en vrienden is een van zijn grootste hobby’s. Daarbij is hij van mening dat er voor iedereen een passende wijn is die gehoor geeft aan zijn of haar smaak en besteding. De kunst is… te luisteren naar de wensen en verwachtingen en die om te zetten naar de juiste (wijn)invullingen op ieders niveau. Eigen geïmporteerde eerlijke wijnen met een verhaal… klassiek of uitdagend waarbij zijn voorkeur uitgaat naar autochtone druivensoorten met een perfecte kwaliteit/prijs verhouding. Kortom, afwijkende paden die hij met U wil bewandelen en die hij met U zal delen in een goed wijnadvies. Een volbloed wijn/spijs specialist staat tot uw beschikking!
Maurice Born Geb: 19 Januari 1970 Sommelier Functie: Filiaalbeheerder Nederweert en salesrepresentative horeca
Maak kennis met onze nieuwste aanwinst…...
Na z’n middelbare hotelschoolopleiding in Heerlen, sloeg Raimond in 1993 z’n vleugels uit. Niet bang om internationaal werkervaringen op te doen, volgde hij zijn passie en werkte in Frankrijk, Duitsland en zelfs in Zwitserland. Na vijf jaar en met een koffer vol kennis, keerde hij terug naar Nederland. Hier kwam horecagroothandel Hanos op zijn pad. Goessens, een wijngroothandel in Maastricht werd de volgende stap om zo z'n wijnkennis verder uit te breiden. Bij deze goede wijnleermeester bleef hij zestien jaar en bekwaamde zich verder in het wijnvak. Na een tussenstop bij de Sligro besloot Raimond een nieuwe (wijn)uitdaging aan te gaan. Ons familiebedrijf kwam hierbij op z’n wijnpad terecht. De familiare sfeer, de liefde voor het kwaliteitsproduct wijn en ook ons magazijn met een voorraad van maar liefst 250.000 flessen wijn voelt als ‘thuiskomen’. Deze komen rechtstreeks van de importeur, zonder tussenhandel. Echt iets voor een select gezelschap wijnliefhebbers. De natuurzuivere basis van deze topwijnen, net als de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding spreekt voor zich!
Raimond Frijns Geboren: 10 mei 1972 Diploma's: Diplome Wine Cours (WSET 3), Wijnbrevet (SDEN 3), Wijncertificaat Functie: allround medewerker Heythuysen/Nederweert en salesrepresentative horeca Zuid-Limburg
|