MALCARACTER Special Wines-Spain | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Malcaracter Special Wines-spain

Rode wijn
2
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 2 (1 stem)
Soort:
Land:
Druivenras:
(100 %)
Ruim voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
12,95
10,95
48+ 10,62
144+ 9,77
001536_malcaracter_special_wines-spain.png

Een slecht karakter? Dan heeft u waarschijnlijk nog nooit een oudere Castiliaan ontmoet... Hun persoonlijkheid werd gevormd door de woestenij van Castilië, de zeer koude winters, de extreem hete zomers en de hongersnood na de oorlog. Deze wijn is een eerbetoon aan hen en is tevens een terugkeer naar de oorsprong. Natuurlijk alleen mogelijk met een lokale druivensoort zoals de Tinta Fina. Deze staat op ruim 800 meter hoogte aangeplant (hierdoor dankt Malcaracter zijn enigzins verfijnde afdronk). Geheel biologisch verbouwd. Als de druiven hun optimale rijpheid hebben bereikt dan worden ze vergist met de gistculturen van de druif zelf om vervolgens 6 maanden te rusten op Frans en Amerikaans eiken. Dit resulteert in een en al kracht waarbij de bonkige tannine worden aangepakt door een dikke dosis donker fruit en kruidigheid

Gelukkig wordt je van deze wijn dus niet humeurig! Bij ons toverede hij zelfs een glimlach op ons gezicht, klassiek Tinta Fina uit Ribeiro del Duero en dan ook nog met een buitengewone vriendelijke prijs!

Harold Hamersma (score grote Hamersma): 8.5
Curieuze naam voor een uiterst vriendelijke, kopjes gevende rode uit Ribera del Duero. Zoet-bittere donkere kersen, flink wat zonnige specerij en een afdronk met aardig wat houvast. Laten we het die zelfs 'karaktervol' noemen. Maar een slecht karakter? Nee.

Jaar:
2020
Soort:
Land:
Druivenras:
(100 %)
Op dronk:
nu
Alcohol:
14,50 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 12
Bescherming:
DO
Duurzaamheid:
Sustainable Agriculture
Afsluiting:
Natuurkurk
Bijlage:
Geen informatie beschikbaar.