Boeiende wijncursus op niveau | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Boeiende wijncursus op niveau

Denkt U aan de verwerving van meer wijnkennis of aan de aanvulling van Uw wijnkelder, dan kan onze wijncursus of  onze open proeverijen op elke vrijdag en zaterdag -m.u.v. vakantiemaand juli of augustus- een belangrijke en plezierige leidraad zijn. De wijnen die U proeft alsmede hun oogstgebieden worden uitvoerig besproken in onze 2-maandelijkse wijninfo's of in een begeleidend wijncursusboek.

Boeiende wijncursus op niveau

Welke waarde kunt U toekennen aan wijnboeken? Hoe weet U of U een wijn voor het schenken moet decanteren? Hoe werkt het grand cru systeem? Welke wijn moet ik kiezen bij welk gerecht..wat vertelt het etiket..welke wijn kunt U bewaren, welke beslist niet.

Alex (junior) geeft U in 8 avonden alle antwoorden, U leert als een ware wijnliefhebber wijn kiezen, beoordelen en herkennen. U wordt ingewijd in de geheimen van de wijnbereiding, het op de juiste wijze schenken, combineren en bewaren van wijn.

 

Alex Junior

Alex Storms (Junior) heeft naast zijn theoretische kennis (Vinoloog van de Wijnacademie) praktische ervaring op gedaan in Chili, Frankrijk en Duitsland. Van Chili is hij enige tijd terug. Hier verbleef hij een halfjaar om zijn kennis van de Chileense wijnen uit te breiden. Praktische ervaring in combinatie met theoretische kennis boeit hem zeer. Het is dan ook niet zo gek om zijn wijnkennis via een wijncursus in praktijk te brengen. De ambiance in de verbouwde zaak in Nederweert leent zich hier uitstekend voor. U bent van harte welkom...
 

Weten doet waarderen

Wijn is een fascinerende materie. En, net als zoveel andere boeiende onderwerpen, beleeft U steeds meer plezier aan U kennis van wijn naarmate U deze uitbreidt. Het beleven op meerdere wijzen van Uw wijnkennis is een uitdaging. Het gevolg is natuurlijk dat U de wijn in de meest uitgebreide zin van het woord steeds meer gaat waarderen. Zelfvertrouwen wordt opgebouwd juist omdat U bij gesprekken of discussies over dit onderwerp uw mannetje terdege staat. Terwijl U vol vertrouwen een wijnkaart ter hand kunt nemen om daaruit een juiste, passende keuze te maken. U kunt met U verworven kennis hoogst interessante trips of vakanties ondernemen. Het opbouwen van een wijnkelder en het beleggen in wijn behoort eveneens tot de mogelijkheid. Alex junior ontsluit voor U in feite een nieuwe wereld van wijnplezier!
 

Erkend diploma

Bij een goed resultaat brengt U het tot connaisseur du vin. De mogelijkheid bestaat zelfs tot het behalen van het officieel erkende diploma wijncertificaat. En hierin onderscheidt zich nu juist deze cursus. De kans om door te dringen tot de selecte groep van vakmensen is niet uitgesloten.
 

Proeven van meer dan 70 kwaliteitswijnen

Tijdens de lessen staat als vanzelfsprekend het proeven voorop. U proeft maar liefst 80 kwaliteitswijnen, met ondersteuning van een rijk geïllustreerd cursusboek. De totaalprijs van 275,--p.p. hebben wij extra laag gehouden.(excl. cursusboek 69,=EUR)
 

Schrijft u zich meteen in

Omdat slechts een beperkt aantal personen kunnen deelnemen adviseren wij U spoedig in te schrijven, via onderstaand inschrijfformulier of telefonisch.
 

Wetenswaardigheden

De cursus omvat 8 lessen die telkens op woensdag plaats vinden van 19.30u tot plm 23.00u verdeeld over het najaar 2024 en winter 2024/2025,  zoals onderstaand staat aangegeven.

       

         2024

2025

Oktober: 02 + 16 + 30

November:  13

   

           Januari:  15 + 29      

           Februari: 12 + 26

     `

 

 

     

 

 
   

Aanvraag wijncursus