Boeiende wijncursus op niveau | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895
kwaliteitswijnen
bezorgen en afhalen
uit eigen voorraad
rechtstreeks van wijnhuis

U bent hier

Boeiende wijncursus op niveau

Denkt U aan de verwerving van meer wijnkennis of aan de aanvulling van Uw wijnkelder, dan kan onze wijncursus of  onze open proeverijen op elke vrijdag en zaterdag -m.u.v. vakantiemaand juli of augustus- een belangrijke en plezierige leidraad zijn. De wijnen die U proeft alsmede hun oogstgebieden worden uitvoerig besproken in onze 2-maandelijkse wijninfo's of in een begeleidend wijncursusboek.

Boeiende wijncursus op niveau

Welke waarde kunt U toekennen aan wijnboeken? Hoe weet U of U een wijn voor het schenken moet decanteren? Hoe werkt het grand cru systeem? Welke wijn moet ik kiezen bij welk gerecht..wat vertelt het etiket..welke wijn kunt U bewaren, welke beslist niet.

Alex (junior) geeft U in 8 avonden alle antwoorden, U leert als een ware wijnliefhebber wijn kiezen, beoordelen en herkennen. U wordt ingewijd in de geheimen van de wijnbereiding, het op de juiste wijze schenken, combineren en bewaren van wijn.

 

Alex Junior

Alex Storms (Junior) heeft naast zijn theoretische kennis (Vinoloog van de Wijnacademie) praktische ervaring op gedaan in Chili, Frankrijk en Duitsland. Van Chili is hij enige tijd terug. Hier verbleef hij een halfjaar om zijn kennis van de Chileense wijnen uit te breiden. De stage verliep geheel naar wens van de Fontys hogeschool. Alex (Junior) heeft in Eindhoven de opleiding Small Business and Retail Management afgerond. Praktische ervaring in combinatie met theoretische kennis boeit hem zeer. Het is dan ook niet zo gek om zijn wijnkennis via een wijncursus in praktijk te brengen. De ambiance in de pas verbouwde zaak in Nederweert leent zich hier uitstekend voor. U bent van harte welkom...
 

Weten doet waarderen

Wijn is een fascinerende materie. En, net als zoveel andere boeiende onderwerpen, beleeft U steeds meer plezier aan U kennis van wijn naarmate U deze uitbreidt. Het beleven op meerdere wijzen van Uw wijnkennis is een uitdaging. Het gevolg is natuurlijk dat U de wijn in de meest uitgebreide zin van het woord steeds meer gaat waarderen. Zelfvertrouwen wordt opgebouwd juist omdat U bij gesprekken of discussies over dit onderwerp uw mannetje terdege staat. Terwijl U vol vertrouwen een wijnkaart ter hand kunt nemen om daaruit een juiste, passende keuze te maken. U kunt met U verworven kennis hoogst interessante trips of vakanties ondernemen. Het opbouwen van een wijnkelder en het beleggen in wijn behoort eveneens tot de mogelijkheid. Alex junior ontsluit voor U in feite een nieuwe wereld van wijnplezier!
 

Erkend diploma

Bij een goed resultaat brengt U het tot connaisseur du vin. De mogelijkheid bestaat zelfs tot het behalen van het officieel erkende diploma wijncertificaat. En hierin onderscheidt zich nu juist deze cursus. De kans om door te dringen tot de selecte groep van vakmensen is niet uitgesloten.
 

Proeven van meer dan 70 kwaliteitswijnen

Tijdens de lessen staat als vanzelfsprekend het proeven voorop. U proeft maar liefst 80 kwaliteitswijnen, met ondersteuning van een rijk geïllustreerd cursusboek. De totaalprijs van 250,--p.p. hebben wij extra laag gehouden.(excl. cursusboek 59,--)
 

Schrijft u zich meteen in

Omdat slechts een beperkt aantal personen kunnen deelnemen adviseren wij U spoedig in te schrijven, via onderstaand inschrijfformulier of telefonisch.
 

Wetenswaardigheden

De cursus omvat 8 lessen die telkens op dinsdag plaats vinden van 19.30u tot plm 23.00u verdeeld over het najaar 2018 en het voorjaar 2019 zoals onderstaand staat aangegeven.

         2021

2022

Oktober: 

            Januari: 

November: 

            Februari:  

 

Aanvraag wijncursus