Op het uiterste zuidelijk puntje in het Swartland waar de zeebries van de Grote - Atlantische- en Indische Oceaan samenkomen is deze ster wijn ontstaan. Het klimaat met zijn zachte winters en lange droge zomers is derhalve uitermate geschikt voor deze natuurzuivere wijn met een zeer aantrekkelijke prijs. De krachtige Shiraz (20 %) brengt een rode wijn voort waarin onmiddellijk de diverse karakteristieke geuren: aardse tonen, mediterrane impressies, en van allerlei kruiden je neus binnen dringen. De Pinotage ( 80 %) is innemend en gezegend met uitgesproken aroma's van rode bessen en kersen en een zweem van zoete specerijen. Onlosmakelijk zijn zij met elkaar verbonden in 'ETOILE SLECTIE 2017'. De beste resultaten komen van oude, niet-ge?rrigeerde Bush wijngaarden uit de GroenCloof van de Cloof Winery. De laatste tijd staat de Pinotage in het brandpunt van discussies als onmisbaar bestanddeel van de zogenaamde Cape blend. Er is dus meer dan de wijnen uit het beroemde Stellenbosch, zeer aanbevelingswaardig!
meer achtergrondinformatie via: https://www.storms.nl/nieuws/sterwijn-uit-zuid-afrika
Cloof Ltd.
Gerelateerde producten
De Syrah wijnen die afkomstig zijn uit de warme wijnlanden kunnen beter Shiraz op het etiket vermelden... Bulgarije is ook zo'n land met vaak extreem hete zomers, maar Syrah verdient hier terecht een plaats op het etiket! Deze syrah kent namelijk een mooie verfijnde lichte kruidigheid (peper en laurier) welke wordt ondersteund door zwart fruit. Ook de houtopvoeding is klassiek , gedurende 12 maanden rijpt deze wijn op Franse barriques. Hierdoor is er een aangenaam mondgevoel met fijne elegante zuren.
Oeroude rassen zorgen voor een zeldzame rode wijn. In de 'Cova Beira' op de uitlopers van het Estrela gebergte en het Gardunha gebergte ontstond deze superbe rode Portugese wijn. De compositie van de 35% touriga nacional, 40% arahones, 15% castelao en de 10% rufete is een ware smaak explosie. Zwarte pruimen, frambozen in combinatie met kruiden en fluweelzachte tannines. Een persoonlijkheid grootgebracht op barriques alsof het een Grand Crus is. Klasse, bekroond met goud op het 'Concours Mondiale' in Brussel '12.
Rijpt 6 maanden in Frans en Amerikaans eiken.