De compositie van Tempranillo, Merlot en de Graciano is van een dusdanig select niveau dat zij menige wijnliefhebber op een fout been zet. Vanille-, caramel- en basilicumtonen op de achtergrond dragen zorg voor smaakimpressies die je uitsluitend bij grote wijnen aantreft. Dit maakt hem bijzonder, ook vanwege de opvoeding op Frans en Amerikaans eiken van maar liefst twaalf maanden. Een ware ontdekking. De structuur geeft hem groot bewaarpotentieel. De fluweelzachte smaakvariatie samen met de lange afdronk maakt hem zonder meer een proefsessie waard. Absolute klasse met een ongekende prijs/kwaliteit verhouding. En een must voor elke wijnliefhebber die houdt van ouderwets gemaakte wijnen. Zacht in tannines en lang in z'n afdronk.
ELABORATION
The varieties that compose this wine, are elaborated separately taking into account their different characteristics. Fermentation takes place in stainless steel tanks at controlled temperature for 25 days. After the malolactic fermentation, the wine has matured thanks to a breeding of 12 months in American and French oak barrels.
TASTING NOTES
Bright garnet color and well covered. Its aroma is intense, frank and complex, highlighting notes of red and black fruits on a balsamic and spicy
background. In the mouth it is fleshy, complex and mature. It has a long and persistent ending.
ANALYTICS
Alcohol content (%): 14
Total acidity (g / l): 5
PH: 3.53
Acidity volatile (gr / l): 0.75
Sugars (gr / l): 1.7