ALEX CRIANZA | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Alex Crianza

Rode wijn
3.25
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 3.3 (4 stemmen)
DO navarra 2018
Soort:
Land:
Druivenras:
(, %)
Smaakprofiel:
Voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
7,10
6,50
48+ 6,30
144+ 5,80
000028_alex_crianza.png

De compositie van Tempranillo, Merlot en de Graciano is van een dusdanig select niveau dat zij menige wijnliefhebber op een fout been zet. Vanille-, caramel- en basilicumtonen op de achtergrond dragen zorg voor smaakimpressies die je uitsluitend bij grote wijnen aantreft. Dit maakt hem bijzonder, ook vanwege de opvoeding op Frans en Amerikaans eiken van maar liefst twaalf maanden. Een ware ontdekking. De structuur geeft hem groot bewaarpotentieel. De fluweelzachte smaakvariatie samen met de lange afdronk maakt hem zonder meer een proefsessie waard. Absolute klasse met een ongekende prijs/kwaliteit verhouding. En een must voor elke wijnliefhebber die houdt van ouderwets gemaakte wijnen. Zacht in tannines en lang in z'n afdronk.

ELABORATION
The varieties that compose this wine, are elaborated separately taking into account their different characteristics. Fermentation takes place in stainless steel tanks at controlled temperature for 25 days. After the malolactic fermentation, the wine has matured thanks to a breeding of 12 months in American and French oak barrels.

TASTING NOTES
Bright garnet color and well covered. Its aroma is intense, frank and complex, highlighting notes of red and black fruits on a balsamic and spicy
background. In the mouth it is fleshy, complex and mature. It has a long and persistent ending.

ANALYTICS
Alcohol content (%): 14
Total acidity (g / l): 5
PH: 3.53
Acidity volatile (gr / l): 0.75
Sugars (gr / l): 1.7

Jaar:
2018
Soort:
Land:
Streek:
Druivenras:
(, %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2025
Alcohol:
14,00 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
DO
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bodega Alex Viñedos de Calidad

Het wijnhuis Alex (huidig 115 hectares) is gevestigd op het land waar de Romeinen hun eerste wijnstokken plantte meer dan 2000 jaar geleden. Dit land grenst aan de rivier Ebro en de Alhama op de grens tussen Navarra en de Rioja.
Javier Cantarero is de wijnmaker van Wijnhuis Alex. De derde generatie die de geheimen van het wijn maken en wijn ouderen van zijn vader en grootvader heeft overgenomen. Die kennis en zijn eigen visie en ervaring proef je terug in de ‘Alex’ tempranillo en de ‘Alex’ granacha rosé wijn !

Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan hun website: http://www.vinosalex.com/

Geen informatie beschikbaar.