ALEX CRIANZA | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895
kwaliteitswijnen
bezorgen en afhalen
uit eigen voorraad
rechtstreeks van wijnhuis

U bent hier

ALEX CRIANZA

€7,10
€5,95
48+ €5,77
144+ €5,31
Rode wijn
DO navarra 2016
Soort:
Land:
Druivenras:
(,, %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2023
Alcohol:
14,00 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Voorraad:
ruim voldoende beschikbaar
4
Gemiddeld: 4 (3 stemmen)
000028_alex_crianza.png

De compositie van tempranillo, merlot en de graciano zijn van een dusdanig select niveau dat zij menige wijnliefhebber op een fout been zet. Vanille-, caramel- en basilicumtonen op de achtergrond dragen zorg voor smaakimpressies die je uitsluitend bij grote wijnen aantreft. Dit maakt hem bijzonder ook vanwege de opvoeding op Frans en Amerikaans eiken van maar liefst 9 maanden. De structuur geeft hem groot bewaar potentieel. De fluweelzachte smaakvariatie samen met de lange afdronk maken hem zonder meer een proefondervindelijke ontdekking waard. De absolute klasse in prijs/kwaliteits verhouding spreekt voor zich. Een must voor elke wijnliefhebber die houdt van ouderwets gemaakte wijnen. Zacht in tannines en lang in z'n afdronk.

TASTING NOTES
With violet-purple colour bright and well covered, its aroma gives sign of a great aromatic potential, with notes of red fruits with certain nuances of vanilla and caramel balsamic background. In mouth it presents fleshy, complex and with great structure which will give you a long life in the bottle. It presents an end long and persistent with a good mouth ending.

WINEMAKING DETAILS
Each of the varieties that make up this coupage (Tempranillo, Merlot and Graciano) have been elaborated independently in stainless steel tanks with controlled temperature during 12 days. Alter malolactique fermentation the wine has matured in american and french oak barrels for 9 months.

TECHNICAL DATA
* Alcoholic degree (% vol) 13.8
* Total acidity (gr/l) 5.4
* pH 3.6
* Volátil acidity (gr/l) 0.6
* Residual sugar 2 g/L
* Malic acid (gr/l) 0.1 g/L
* Color intensity 15

Bodega Alex Viñedos de Calidad

Het wijnhuis Alex (huidig 115 hectares) is gevestigd op het land waar de Romeinen hun eerste wijnstokken plantte meer dan 2000 jaar geleden. Dit land grenst aan de rivier Ebro en de Alhama op de grens tussen Navarra en de Rioja.
Javier Cantarero is de wijnmaker van Wijnhuis Alex. De derde generatie die de geheimen van het wijn maken en wijn ouderen van zijn vader en grootvader heeft overgenomen. Die kennis en zijn eigen visie en ervaring proef je terug in de ‘Alex’ tempranillo en de ‘Alex’ granacha rosé wijn !

Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan hun website: http://www.vinosalex.com/

Geen informatie beschikbaar.