Bestellijst laden
Quinta Do Estanho 10 Anos Halve Fles
Slechts de inhoud is gehalveerd, maar de kwaliteit is net zo veelbelovend als de 75cl!!! zie https://www.storms.nl/wijnen/quinta-do-estanho-10-anos
"Op de ruige en steile hellingen van de Douro produceert de wijnstok, dankzij de zegen van de zon en de kunst van de mens, nectar die de tafel van de goden waardig is"
De archeologische bekendheid van de Douro dateert van vóór de wijnindustrie. Sterker nog, er trokken mensen door deze regio die de rijkdom van de ondergrond ontdekten.
Deze exploiteerden goud en tin, die niet alleen overvloedig aanwezig waren, maar ook konden worden gewonnen met rudimentaire middelen die in de prehistorie werden gebruikt.
Van blik naar wijn was één stap. En het is op de linkeroever van de rivier de Pinhão, erkend als voorouderlijk, dat “Quinta do Estanho” zich bevindt, bekend onder de naam van het mineraal dat zich daar verspreidde. Na het verkennen van de ondergrond worden de wijngaarden verbouwd.
Met hard werken hebben voorouders van Quinta do Estanho de zogenaamde hellingen verkend, terrassen gebouwd en wijnstokken van nobele variëteiten geplant die, dankzij een gunstig microklimaat, en op een hoogte van 300 meter, nectars produceren die het waard zijn om Quinta do Estanho in de eerste jaren op te nemen. afbakening van “Wijnen van Feitoria”. Deze benaming werd in 1757 verleend door Sebastião José de Carvalho e Melo, markies van Pombal, premier van koning D. José I.
Doordrenkt met de voorouderlijke familietraditie van wijngaardteelt en wijnproductie, heeft Quinta do Estanho in de loop van de tijd authentieke wijnen geproduceerd, waarbij eeuwenoude praktijken werden gecombineerd met de meest geavanceerde technologieën, waardoor ze adel en onderscheid kregen.
Maak een reis door de zintuigen, geleid door de smaken en aroma's die alleen traditie en een grote familieliefde voor wijn kunnen bieden.
Welkom!
Kijk maar eens op onderstaande link! Zeer interessant......en leerzaam
https://www.quintadoestanho.com/wp-content/uploads/2017/07/QuintadoEstanho_Brochura.pdf