PIVKA VRANEC | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Pivka Vranec

Rode wijn
3.6
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 3.6 (5 stemmen)
Soort:
Land:
Wijnhuis:
Druivenras:
(100 %)
Smaakprofiel:
Ruim voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
7,25
5,95
48+ 5,77
144+ 5,31
000838_pivka_vranec.png

NIEUWE LEVERING VERWACHT BEGIN MEI 2024

De kwaliteit is moeilijk onder woorden te brengen van dit oeroude ras uit Macedonië. Het is een buitengewoon krachtige wijn in z'n jeugd. Eenmaal op leeftijd is het een uiterst elegante wijn met een bouquet waarvan je minuten lang kunt genieten, waarin je 'als in geen andere wijn' zo duidelijk de combinatie van grondgesteldheden en oude stokken proeft. Een klasse wijn die de naam draagt van de autochtone druif vranac is zeker het ontdekken waard. Z'n uitstekende prijs/kwaliteit spreekt voor zich.

Onno Kleyn (publicatie volkskrantmagazine): 9+
https://storms.nl/nieuws/pivka-vranec-publicatie-volkskrant-onno-kleyn

meer achtergrond via
https://www.storms.nl/nieuws/op-zwerftocht-naar-oospronkelijke-wijnen

Zie ook de publicatie in dagblad de Limburger
http://www.storms.nl/actueel/goed-nieuws-uit-macedonie-publicatie-dagbla...

Harold Hamersma (score De Grote Hamersma): 8+
Supermarktprijs maar bepaald geen mainstreamwijn. Veel, veel veel van de vranecdruif die ter plekke overigens ook wel door het leven gaat als vranac.

Doet zich qua kleur donkerder voor dan zijn smaak is. Niet groots en meeslepends. Maar wel een leuke, onalledaagse en sappige wijn. Bramen, kersen en aardbeien op sap, flink wat zoetigheid, geroosterde nootjes en wat groene kruiderij. En voor dit geld was er zelfs nog ruimte voor een flinke donatie vanuit het grote bos met eikenbomen.

Jaar:
2020
Soort:
Land:
Wijnhuis:
Druivenras:
(100 %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2028
Alcohol:
13,50 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
-
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Winery Pivka

Pivka Winery is een bekend bedrijf, opgericht in 2002, en is eigendom van de familie Pivka.
Pivka is uitgerust met de meest geavanceerde wijnproductieapparatuur. Het is volledig in de grond gegraven met een perfecte architectuurstijl.
Momenteel hebben we een capaciteit van 400.000 flessen witte, rosé en rode wijn van topkwaliteit.
Het wijnproductieproces wordt strikt gecontroleerd, beginnend bij de gecontroleerde primaire verwerking, via gecontroleerde gisting tot aan stabilisatie. Er wordt vooral aandacht besteed aan de temperatuur in de wijnmakerij.
Pivka heeft wijnstokken van 4,5 ha. Kwaliteitsdruiven, een ervaren professioneel team en moderne apparatuur zorgen voor Pivka-wijn van topkwaliteit.

Argument voor onze kwaliteit zijn de prijzen die we winnen: Op de Praagse wijntrofee 2014 neemt Cabernet Sauvignon een gouden medaille. Op de Praagse wijntrofee 2015 behaalde Vranec Barrique 90 punten en de Premium gouden medaille en Cabernet Sauvignon pakten de gouden medaille. Eerste plaats en gouden medaille op de “Week van de wijn 2004”. Op de internationale angst voor wijn in Skopje “Agro Food 2004” pakken we vier gouden medailles (Vranec, Merlot, Cabernet Sauvignon, Rhein Riesling) en een grote gouden medaille voor Chardonnay. Over internationale angst voor wijn“: World of Wine 2004” in Belgrado-Servië pakken we de gouden medaille voor Cabernet Sauvignon.Op “Agro Food 2005” in Skopje pakken we twee grote gouden medailles (Cabernet Sauvignon en Vranec) en drie gouden medailles (Rhein Riesling, Chardonnay, Merlot). Op de “Week van de wijn 2005” behalen we de eerste plaats en de gouden medaille voor de Cabernet Sauvignon. Op de “Week van de wijn 2006” eerste plaats en gouden medaille voor de Traminec. Op de internationale wijnbeurs “Vinovita 2006” in Zagreb-Kroatië behaalde onze Vranec de eerste plaats en een gouden medaille. Op de “Challenge International du vin 2006” in Bordeaux-Frankrijk behaalde Merlot de derde plaats en een bronzen medaille in de competitie met 5072 monsters.

Geen informatie beschikbaar.

Alternatieve overeenkomstige karakteristieken

3 producten
APHRODISIAK PIVKA
9,75
7,95
48+ 7,71
144+ 7,09
Rode wijn
Tikoes Wine Region 2018

Diep donker en intens met complexe aroma's van de Vranec in combinatie met de verzachtende Merlot elementen. Op de achtergrond bescheiden aanwezig... Ook de zo kenmerkende Cabernet Sauvignon smaakvariatie, allerlei bosvruchten o.a. cassis en bessen mogen er wezen. Samengesmolten tot een perfect harmonieus geheel. Maar de dominante aanwezigheid van de Vranec draagt zorg voor smaakimpressies die je alleen toe kunt schrijven aan dit oeroud ras. Werkelijk top een autochtoon op Grand Cru niveau.

DAMA DE TORRE GRACIANO bodega Coloma
10,95
9,50
48+ 9,22
144+ 8,48
Rode wijn
IGP Extremadura 2017

De Graciano -druif heeft een intens sappig en geurig karakter en neemt in hoog gewaardeerde wijnen (zoals de Gran Reserva's uit de Rioja) een belangrijke plaats in. De druif is echter niet wijd verspreid en door een zeer lage oogstopbrengst ook maar mondjesmaat te verkrijgen. Ook nu zijn er 'slechts' 6000 flessen beschikbaar. Elke fles heeft daarom een unieke nummering! De opvoeding gedurende zes maanden op barriques (Amerikaans en Frans) onderstreept zijn hoge komaf. Een buitenkans, want maar zelden zult u een honderd procent Graciano tegen komen

Wijnkoperij Alex Storms
9,50
7,79
48+ 7,56
144+ 6,95
Rode wijn
2016

Alibernet heeft zijn oorsprong in Odessa (Oekra?ne). In 1950 kwam deze kruising tot stand door Cabernet Sauvignon te kruisen met Alicante Henri Bouschet (al een kruising tussen Grenache Noir en Petit Bouschet). In Slowakije is deze druivensoort omarmt en levert tegenwoordig originele, maar vooral complexe wijnen op, diepe kleur met de karakteristiekenvan een klassieke cabernet sauvignon zoals cassis, bramen en veenbessen. Een buitengewone smaak met een verfijnde elegante afdronk.