Rapel Valley | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Rapel Valley

Geen aanvullende info over Rapel Valley beschikbaar.
Filter

Onbekender dan de subregio’s

Rapel Valley is het één na grootste wijngebied van Chili. De Rapel-vallei maakt deel uit van Central Valley en is 100 kilometer lang direct naar het zuiden, van de randen van de Maipo-vallei tot de verste rand van de provincie Colchagua met als belangrijkste stad Rancagua. Aan beide zijden wordt de Rapel-vallei geflankeerd door bergketens - de Andes en het kustgebergte – hierdoor wordt Rapel Valley beschut tegen de koude invloeden van de Stille Oceaan. De regio dankt zijn naam aan de rivier de Rapel (betekent: zwart kleiwater), een samenvloeiing van de rivieren de Cachapoal- en de Tinguiririca-rivier. De loop van de Rapel-rivier verdeelt de vallei in twee subregio's, de Colchagua-vallei in het zuidwesten en de Cachapoal-vallei in het noord-oosten. De vallei heeft ook twee verschillende mesoklimaten en bodemsoorten, waardoor de beide gebieden ook hun eigen identiteit hebben verworven. Zoals het geval is in de meeste Chileense wijnregio's, is de rivier een essentiële hulpbron die vers, waar mineraalrijk smeltwater uit de bovenste Andes naar beneden stroomt. 

In de Cachapoal-vallei zijn de beste wijngaarden voornamelijk in het oosten te vinden, waar de uitlopers van de Andes de goed gedraineerde, beschutte locaties voor de wijnbouw vormen. De wijngaarden van Colchagua Valley zijn daarentegen geconcentreerd in het westen van de vallei, waar de verkoelende invloed van de Stille Oceaan de druiven - en dus ook de wijnen - een elegantere balans tussen enerzijds het fruit en een gestructureerde zuurgraad geven. Hoewel Cachapoal een van de werkpaardregio's van Chili is en redelijk grote hoeveelheden wijnen van goede kwaliteit produceert, trekken de wijnen uit Colchagua vaak veel meer internationale aandacht.

In de meest recente jaren zijn Colchagua Valley en Cachapoal Valley bekender geworden, dan de overkoepelende naam  Rapel Valley, dit door het streven van de Chileense wijnindustrie naar commercieel aantrekkelijke regionalisering. Wijnen die niet onder één van deze namen vallen, worden vaak simpelweg  onder de naam 'Valle Central' in de markt gezet - een brede naam die verwijst naar het 1000 km lange gebied tussen de steden Santiago en Puerto Montt. Verder zijn de valleien van Colchagua en Cachapoal ieder weer verder onderverdeeld in onafhankelijke subregio's, hetgeen de naam voor één wijngebied nl. Rapel Valley steeds minder belangrijk werd. Ook is Rapel Valley geen specifiek administratief gebied, daar het deel uitmaakt van de grotere regio O'Higgins (naar één van leiders van de onafhankelijkheidsoorlog met Spanje).