DAMA DE TORRE GRACIANO bodega Coloma | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op do. of vrij.
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

DAMA DE TORRE GRACIANO bodega Coloma

Rode wijn
4.666665
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 4.7 (3 stemmen)
IGP Extremadura 2014
Soort:
Land:
Wijnhuis:
Druivenras:
(100 %)
Smaakprofiel:
Voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
9,95
7,95
48+ 7,71
144+ 7,09
000790_dama_de_torre_graciano_bodega_coloma.png

De Graciano -druif heeft een intens sappig en geurig karakter en neemt in hoog gewaardeerde wijnen (zoals de Gran Reserva's uit de Rioja) een belangrijke plaats in. De druif is echter niet wijd verspreid en door een zeer lage oogstopbrengst ook maar mondjesmaat te verkrijgen. Ook nu zijn er 'slechts' 6000 flessen beschikbaar. Elke fles heeft daarom een unieke nummering! De opvoeding gedurende zes maanden op barriques (Amerikaans en Frans) onderstreept zijn hoge komaf. Een buitenkans, want maar zelden zult u een honderd procent Graciano tegen komen

Harold Hamersma (score De Grote Hamersma): 8+

meer achtergrond via:
http://www.storms.nl/actueel/wijnvrouwe-van-het-jaar-dama-de-torre-bermeja

Variety: 100% Graciano
Style: 6 month oak-aged Red Wine
Vineyard Estate: Villa Amelia

Winemaking:
Hand harvested at the end of August. Temperature controlled red vinification on skins. Aged in American oak and in French oak.

Tasting Notes:
An intense red garnet color. Aromas of ripe fruits and toast precede a mineral palate with soft tannins finishing warm with hints of spices and wood.

Wine Pairing:
Perfect with red meat, barbecue, roast beef and hearty stews.

Peculiarity:
It is one of the few wines made of 100% Graciano grape. It is original and daring at the same time.

Jaar:
2014
Soort:
Land:
Streek:
Wijnhuis:
Druivenras:
(100 %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2023
Alcohol:
14,50 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
IGP
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
DIAM wijnkurk
Bijlage:
Bodega Coloma

Wines with soul and soil from the heart of Spain.

Geschiedenis

Het wijn verbouwen leeft al in de familie Coloma sinds eind 19e eeuw. Toen was het Don Francisco Coloma die begon met het maken van wijn voor zijn dorpsgenoten in Villaneuva de los Infantes niet ver van de stad Vallodolid. Pas veel later, in 1966, vestigde zijn zoon José Felix - op zoek naar een warmer klimaat – zich met alles wat hij van zijn vader had geleerd in Alvarado. Dit kleine dorpje, dat in de Romeinse tijd Evandria heette,  ligt in het autonome gebied Extremadura tegen de Portugese grens aan. Hier vond José aan de Limonetes een stukje grond om zijn druivenpassie verder te cultvieren. De grond - waar zich vroeger een meer bevond - bevat veel keien en zand, wat de afwatering ten goede komt. Daarbij is het er in de zomer heet en nemen de stenen veel warmte op die ze deze ’s nachts weer afgeven aan de druivenstokken dat de groei van de druif bevordert. Deze grondsoort dwingt de wijnstokken verder om dieper te wortelen om bij water te komen en dit zorgt er weer voor dat het uitstekende overlevers zijn.

Zoals gebruikelijk bij wijnboeren, heeft José een mooie wijnkelder laten aanleggen, maar helaas liep deze bij neerslag vaak vol. De inspiratie voor zijn oplossing werd gehaald bij de Franse wijnboeren; hij liet een heus kasteel laten bouwen. Deze zorgt het hele jaar door voor een constante temperatuur, mede door het gebruik van graniet. Het kasteel heet Torre Bermeja, oftewel de rode Toren, al daar is nu weinig meer van te zien omdat het hele kasteel is begroeid met klimop, wat ook weer een belangrijke regelaar is tegen de extreme temperaturen die er in de zomer voorkomen.

Geen informatie beschikbaar.