COMPOSIZIONE Gaetano Donizetti | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Composizione Gaetano Donizetti

Rode wijn
4.5
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 4.5 (2 stemmen)
Vino Rosso Puglia 2022
Soort:
Land:
Wijnhuis:
(,, %)
Smaakprofiel:
Ruim voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
10,95
8,75
48+ 8,49
144+ 7,81
001032_composizione_gaetano_donizetti.png

Gezegend met een frisse en verkwikkende zuurgraad. De dubbele fermentatie 'net zoals bij een Ripasso' geeft 'm structuur en body. De schillen weken lang in het sap waardoor een sterke concentratie ontstaat. De aromatische eigenschappen samen met de zachte tannines zorgen voor een smaakexplosie. Gevarieerde smaakimpressies van zoete kirsch, vijg, rozijntjes. De 15 jaar oude stokken en de strikte -20 % !- opvoeding op Frans eiken zorgen voor een stevige basis in deze klassewijn. Buitengewoon interessant en geroemd om z'n harmonische tongstrelende karakter.

Zie voor meer achtergrondinformatie : https://www.storms.nl/nieuws/italiaanse-jubileumwijnen-onge%C3%ABvenaard...

Production area: In the south of Italy where particular pedoclimatic conditions, the sun, the soil, the sea and the winds make easy the production of full-bodied, soft, fruity and intense wines.

Land: Red earth, clavey and calcareous.

Age of vines: 15 years old.

Cultivation system: Espalier, dry typical pruning of trees, with a per hectare density of 5600 plants.

Grapes: Primitivo, negramaro, malvasia.

Per hectare production: 100 hundred tons of grapes.

Vinification: grapes picked and temperatures immediately reduced to 10C. 10-15 days of maceration for alcoholic fermentation, racking and soft pressing.

Maturation: the 20% of this wine is transferred in French oak barrels.

Colour: Red crimson with tendency to garnet.

Fragrance and taste: The wine is particularly rich, with a robust structure and depthness, full and harmonious. Aromatic, complex, intense and persistent.

Alcohol content: 14% vol.

As an accompaniment to: Roasted red meat, game, grilled meats, seasonal cheeses. A wine to be appreciated on special occasions.

Jaar:
2022
Soort:
Land:
Streek:
Wijnhuis:
(,, %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2029
Alcohol:
14,00 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
Vino Rosso
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Michele di Lorusso

Zuid Italiaanse wijnen uit o.a. de hak en wreef van de laars

Michele di Lorusso staat in Italië en ver daarbuiten bekend als een bevlogen wijnmaker en is eigenaar van een zeer fraai wijnbedrijf (wijnhuis Tagaro) dat in de hak van Italië ligt genaamd Puglia (Italiaans voor Apulië). Michele de Lorusso is de derde generatie. Hun wijndomein ligt in de Itria vallei. Er wordt door de familie veel waarde gehecht aan de gescheidenis van de Itria-vallei en de tradities. Ze werken daarom ook alleen met inheemse druiven die typerend zijn voor de regio als Primitivo, Negroamaro en Minutolo.  Hier in Nederland is zij wat minder bekend en meer bekend zijn haar bijzondere wijnen in samenwerking met Wijnkoperij Alex Storms (Compositione lijn, 1er Cru Note lijn). Michele di Lorusso stond mede aan het roer van een advies bureau waarin zeer ervaren wijnmakers de wijnboeren in de regio bijstaan en helpen de kwaliteit van hun wijn te verbeteren. Deze verbeteringen werden niet alleen in de wijngaard doorgevoerd maar ook in de wijnkelder. Dit innovatieve concept zorgde niet alleen voor een enorme kwaliteits- verbetering maar creëerde ook nieuwe en betere afzet mogelijkheden. Sinds enkele decennia is Apulië een 'hot' item bij de wijnliefhebbers.

In samenwerking met Wijnkoperij Alex Storms zijn er een reeks verschillende privé cuvee’s samengesteld die menige wijnspecialist & fijnproever zal verwonderen. Druivensoorten als (Primitivo, Negro-amaro, Malvasia) voor de Amarone en Ripasso style wijnen genaamd Compositione, tot zeer geconcentreerde wijnen van de Primitivo,  Nero di Troia en de Salice Salentino met de naam 1er CRU NOTE…..

 

 

Geen informatie beschikbaar.