BEAUTY ON THE WING Feteasca Neagra DROPIA | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Beauty On The Wing Feteasca Neagra Dropia

Rode wijn
0
Nog geen stemmen
DOC Insuratei 2022
Soort:
Land:
Wijnhuis:
Druivenras:
(100 %)
Ruim voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
10,95
8,95
48+ 8,68
144+ 7,99
001514_beauty_on_the_wing_feteasca_neagra_dropia.png

Originele rode wijn die onderscheidend is op de internationale wijnkaart. Springlevend zijn de geur en smaak elementen, kersenyoghurt, pruimen, (zwarte)bessen, granaatappel en kruiden. Opvallend is ook hoe de soepelheid en de verfijnde frisheid samen gaan met edele tannine en de goed gedoseerde houtopvoeding. Een welkome aanvulling voor de verwende wijnliefhebber gezien de uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding!

Jaar:
2022
Soort:
Land:
Streek:
Wijnhuis:
Druivenras:
(100 %)
Op dronk:
nu
Alcohol:
15 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
DOC
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Dropia

DROPIA-WIJNEN
Dropia, wat ‘Grote Gans’ (vogel) betekent, werd gekozen als merk voor onze wijnen. Dropia is een van Europa’s zwaarst vliegende vogels die vandaag de dag nog leeft, maar kan toch grote vliegsnelheden bereiken. Onze wijnstreek staat bekend om deze vogel, waar de mens in harmonie met de natuur leeft terwijl hij geniet van zijn gaven. DropiaWines verweeft deze erfenis met natuurbehoud.
Onze wijnmakerij en wijngaard in familiebezit, gelegen nabij het aangename plattelandsstadje Insuratei, Roemenië, is ons land, onze geschiedenis en het hart van onze missie: uitstekende wijnen uit Roemenië creëren en naar de wereld brengen. Dropia Wines is opgericht vanuit een passie voor wijn en het maken van wijn, en heeft dit naar een internationaal niveau gebracht met een nieuwe visie op kwaliteit door onze familie, die gelooft dat geweldig wijnmaken begint in de wijngaard, waar we duurzame en biologische wijngaardpraktijken gebruiken. We oogsten druiven op het hoogtepunt van smaak en gebruiken vervolgens onze speciale technieken om wijnen te maken met een diepe smaak, complexiteit en rijkdom. De familie is betrokken bij elke stap van het wijnbereidingsproces bij Dropia Wines, omdat het uiteindelijk de toewijding is om geweldige wijnen te maken die smaak en kwaliteit leveren; wijnen die toegankelijk en aantrekkelijk zijn voor alle mensen, waar dan ook.

De Insuratei-wijngaard, gelegen dichtbij de Donaudelta en de Zwarte Zee, geniet van een hogere gemiddelde temperatuur dan de andere wijnbouwgebieden van het territoriale wijngebied van de Donau.
Het noorden op de 45e breedtegraad loopt door het grondgebied van de plaatsen Viziru – Insuratei, zodat onze wijngaard is verbonden met beroemde Europese wijngaarden en die op andere continenten.
De wijngaarden van Dropia liggen in een gebied met roodachtige landschappen die een weerspiegeling zijn van die in Montpellier, Bordeaux en Bourgondië in Frankrijk, en Piemonte in Italië, allemaal op dezelfde breedtegraad en profiterend van hetzelfde klimaat.
De wijngaarden worden omarmd door het Viişoara-woud, een gerenommeerd natuurlijk ecosysteem van eeuwenoude eiken, dat de duurzaamheid op lange termijn van een goede wijnbouw garandeert, in evenwicht met het behoud van het milieu.

Geen informatie beschikbaar.

Alternatieve overeenkomstige karakteristieken

3 producten
NEGRU DE PETRO VASELO
10,95
9,95
48+ 9,65
144+ 8,88
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
Recas 2020

Intens dieprode kleur. De combinatie 85% Feteasca Negra + 15% Cabernet Sauvignon is zonder meer een perfecte samensmelting. De speelse tonen van zwart fruit en de opmerkelijke lichtkruidige afdronk laten je smaakpupillen niet onberoerd. De piepjonge Italiaanse wijnbouwer Marco is een meester in het wijn maken. Het verrijken van de grond op organische manier behoort tot zijn specialiteit. De braam van het etiket is herkenbaar, maar deze druivencombinatie presenteert een volle fruitmand als een hoorn des overvloeds.

CLUSTER BARRIQUE MAVRUD-RUBIN domaine Boyar
11,25
8,49
48+ 8,24
144+ 7,58
Rode wijn
Sliven Region 2019

Dit voortreffelijke jaargang is geselecteerd van de oude stokken die per perceel tot de beste behoren. Dankzij hun diepe wortels weten ze ongekend druivenmateriaal voort te brengen. Een symfonie van autochtone soorten. De overbodigheid van internationale druivensoorten in deze klasse creatie is opmerkelijk. Het resultaat is een mooie intense kleur met vette tranen. De boeiende neus van gedroogde kruiden tot specerij, leder, mineraal en ook rijpe pruimen. Deze Cluster Barrique mavrud / rubin heeft een zuivere, brede smaak aanzet met zachte tannines .

GOLDEN SANDS Feteasca Neagra Reserve DROPIA
18,95
14,99
48+ 14,54
144+ 13,38
Rode wijn
DOC Insuratei 2017

Feteasca neagra is de nationale trots in Roemenië. Dropia bewijst met deze icoonwijn waar de druif toe in staat is. Als je de Golden Sands Feteasca Neagra hebt geproefd snap je waarom de Roemenen deze druivensoorten als boegbeeld ervaren. Laat je wel niet van de wijs brengen door de vertaling van de druivensoort (Feteasca Neagra betekent zoiets als zwarte jonge juffrouw). De kleur is inderdaad diep paars en ondoorschijnend, maar het karakter van deze wijn heeft eerder iets weg van een reusachtige bodybuilder!