BOUTIQUE Merlot-Malbec Domaine Boyar | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op do. of vrij.
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Boutique Merlot-malbec Domaine Boyar

Rode wijn
0
Nog geen stemmen
Soort:
Land:
Wijnhuis:
Druivenras:
(85,15 %)
Smaakprofiel:
Beperkt beschikbaar. Bestel snel, eerstvolgende leverdag in huis.
10,95
8,95
48+ 8,68
144+ 7,99
001280_boutique_merlot-malbec_domaine_boyar.png

Domaine Boyar bewijst keer op keer dat het een wijnbedrijf is met uitmuntende kwaliteiten tegen de juiste prijsstelling. Maar op het moment dat ze een project aangaan waarbij kleinschaligheid en precisie de maatstaaf worden is het iets om verheugd naar uit te kijken. Het resultaat is verbluffend en wordt gepresenteerd als Boutique. Met aandacht voor detail worden de Merlot en Malbec opgevoed gedurende 10 maanden op het beste Franse eikenhout. Accenten van zwart fruit, kruiden en donkere chocolade worden harmonisch ondersteund door opgewreven en mooie rijpe tannine. De indrukwekkende lange afdronk zal zelfs de veeleisende wijnkenner niet onverschillig laten!

Harold Hamersma (score grote Hamersma): 8.5
Boutique. Maar wel van een van de grootste wijnbedrijven van het land. Maar geen kwaad woord daarover. Boyar heeft eraan bijgedragen dat Bulgarije steeds meer als serieus wijnland wordt gezien. Pioniert, test, probeert andere rassen dan de autochtone. We volgen 'm al een tijdje en de kwaliteit verbetert zich jaar op jaar. In deze Boutique zijn merlot en malbec aan elkaar voorgesteld. Niet bij de plastic klerenhangertjes maar tussen de eikenhouten planken. Dat gaat met een behoorlijke luidruchtig gepaard maar ze overschreeuwen elkaar niet. Vol, veel, donker en rood fruit. Gewelde pruimen, opgewreven tannines, zon en vlaaivulling zoetigheden.

INTERNATIONALE AWARDS:
Mundus Vini Germany - Silver
London Awards - Silver
Vinalies Internationales - Gold

Jaar:
2019
Soort:
Land:
Streek:
Wijnhuis:
Druivenras:
(85,15 %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2028
Alcohol:
14 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
-
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Domaine Boyar
Domaine Boyar

Domaine Boyar is het eerste particuliere wijnhuis ontstaan na de val van het communistische regime in Bulgarije in 1989.  Het is officieel opgericht in Sofia (en Londen tegelijkertijd). Tegenwoordig is het, het meest succesvolle wijnhuis in Bulgarije en zet het de Bulgaarse wijn internationaal op de kaart. Ook een van de weinige die ooit op de British wine rank list top 50 van AC Nielsen kwam. Domaine Boyar is een wijnhuis dat alle wijnen op een moderne manier maakt en erg secuur te werk gaat.  Alle druiven worden meerdere malen met de hand geselecteerd voordat ze verwerkt worden tot de uiteindelijke wijnen die men in de winkel koopt. Boyar kenmerkt zich door natuurzuivere wijnen te ontwikkelen.

Domaine Boyar staat ook bekend als ‘Sinite Skali’ welke het grootste wijnhuis is in deze regio en de wijn Boutique ‘Korten’. Sinite Skali is gesitueerd bij de Blue Rocks het heuvelgebied voor Stara Planina Mountain. Door deze Berg heeft het ook zijn naam gekregen. De Stara Planina berg ligt in de Thracia Vallei die bekend staat om de productie van rode kwaliteitswijnen. Sinite Skali is een van de meest moderne wijnhuizen in oost en centraal Europa.

Voor meer informatie zie hun zeer uitgebreide website:

www.domaineboyar.com

Of een van de proefverslagen over de Bulgaarse wijnen van wijnhuis Boyar die wij importeren:

https://degrotehamersma.nl/wine/38822/2020/domaine-boyar

 

Geen informatie beschikbaar.