PINOT NOIR ZIEREISEN | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Pinot Noir Ziereisen

Rode wijn
4
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 4 (2 stemmen)
Landwein Baden 2022
Soort:
Land:
Wijnhuis:
Druivenras:
(100 %)
Smaakprofiel:
Ruim voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
15,95
12,95
48+ 12,56
144+ 11,56
001531_pinot_noir_ziereisen.png

Pinot Noir is een veeleisende druif en komt eigenlijk alleen tot z'n recht als de wijnmaker zijn vak verstaat en hij de oogstopbrengsten beperkt houdt. Een echte Pinot Noir liefhebber en 'vakidioot' herken je dus voornamelijk aan zijn instapwijn. Als z'on wijn je al in extase weet te brengen dan weet je dat op iets bijzonders bent gestuit! Afkomstig van Jurakalk en Lössbodem en gerijpt voor 10 maanden op grote eiken vaten is dit mede de basis voor een bijzondere kennismaking met Ziereisen. De Bourgogne achtige kenmerken zijn opvallend, verfijnd en mooi gestructureerd. De elementen van rood fruit en lichte kruidigheid en gerookte tonen zijn zeer uitnodigend. Net is minder geconcentreerd als zijn grote broer Tschuppen, maar wel met dezelfde diepgang en harmonie

Harold Hamersma (score De Grote Hamersma): 9+
In Hugh Johnson's Pocket Wine Book 2022 wordt Ziereisen 'een buitengewoon goed wijndomein genoemd dat zich sterk maakt voor Landwein, met name van pinot noir.'. Ziereisen volgen we al een oogstjaar of tien. En iedere keer weer zijn we verbluft.

Zo ook nu. De eenvoudige editie, in hoeverre daarvan op dit niveau sprake van kan zijn. Bijna twee jaar op groot gebruikt eiken gerijpt, niet geklaard en ongefilterd. Is 'vanwege het niet aan de regeltjes houden' ook 'gedeclasseerd' tot Badischer Landwein. Maar wat een klasse. Fijnbesnaard, open, puur, kersenpittenbittertje, zachtkruidig. Gevaarlijk voor pinot noirverslavingsgevoeligen. Het enige waaraan deze wellicht moeten wennen is het prijskaartje. In Bourgogne koop je er net een lege fles voor.

https://storms.nl/nieuws/village-efringen-en-zijn-pinot-noir-%C3%A1-la-b...

Jaar:
2022
Soort:
Land:
Streek:
Wijnhuis:
Druivenras:
(100 %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2034
Alcohol:
13 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
Landwein
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Weingut Ziereisen

De wijnmakers zijn Edeltraud en Hanspeter Ziereisen met Ida en Johann. Hanspeter – aanvankelijk een geschoolde timmerman, daarna een wijnmaker – richtte de wijnmakerij in 1991 op en leidde deze vervolgens samen met Edeltraud naar de huidige omvang van 21 hectare. Een perfecte combinatie, want ze houden allebei van wijnen die aanspreken door hun eigenheid, maar ook heel leuk zijn om te drinken. Ida en Johann ondersteunen nu actief in het bedrijf en op evenementen - en we hopen natuurlijk dat ze ooit in onze voetsporen zullen treden. En omdat ze niet alles zelf kunnen, zijn er veel helpers die ons kunnen helpen. 
Tijd en vakmanschap zijn de twee concepten die ons werk het meest bepalen - en de belangrijkste factoren voor de kwaliteit van onze wijnen.
“Kwaliteit komt uit de wijngaard” is een waarheid, maar wel één die wij voor de volle 100 procent onderschrijven. Om wijnen te creëren zoals wij ze ons voorstellen - herkenbaar, karaktervol, onderscheidend, maar toch heel plezierig om te drinken - heb je geen getreuzel in kelderwerk nodig, maar vooral veel intuïtie, ervaring en (hand)werk. In de wijngaard werken we dicht bij de natuur en duurzaam. Om de individualiteit van onze wijnen te ondersteunen, fermenteren we ze zonder uitzondering spontaan, onthouden we ons van technische interventies in de kelder, geven we ze de rijpingstijd die ze nodig hebben en bottelen we het merendeel ervan zonder filtratie.

Onze wijngaarden bevinden zich meestal in de Efringer Ölberg. Twee belangrijke criteria kenmerken deze locatie: De bodem is gemaakt van Jura-kalksteen - vergelijkbaar met die van Bourgondië - met variërende diktes van löss- en ijzergehalte. Deze bodem geeft de wijnen een zekere koelte en finesse. De tweede troef is het klimaat dat wordt bepaald door de Bourgondische Poort, aangezien Efringen-Kirchen direct tegenover de inlaatpoort tussen de Vogezen en de Jura ligt. Als gevolg hiervan waait mediterrane lucht het Boven-Rijndal in en zijn de neerslagniveaus aanzienlijk lager dan in de rest van het Markgräfler Land. Onze wijngaarden zijn voornamelijk beplant met Pinot Noir en Gutedel, terwijl andere gebieden Pinot Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Muscat, Gewürztraminer en Syrah bevatten.

 

Geen informatie beschikbaar.

Alternatieve overeenkomstige karakteristieken

3 producten
Wijnkoperij Alex Storms
9,95
7,50
48+ 7,28
144+ 6,69
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
Balatonboglár 2018

Op de flanken van de Mesek heuvel voelt deze Bourgogne druif zich thuis. Het krioelt er van wormen in de humus laag terwijl de onderlagen dooraderd zijn van basalt, leem, kalksteen met tufsteen. Onmiskenbaar is dit te proeven in het frisse zuur afgewisseld met een fluweel zachte afdronk. Vleugels krijgen de granaatappel, kersen en bessen hierdoor. De rode en zwarte vruchten voeren hierbij de boventoon in een absolute Bourgondische smaak impressie.

JOHANNINGER PINOT NOIR PRESENTEBERG
32,95
24,95
48+ 24,20
144+ 22,27
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
Nahe 2003

Op de hellingen van de Rijn-vallei staan wijngaarden die een ouderdom hebben van 40 jaar en meer.... Samen met de unieke bodemgestelheid van rode leisteen brengt dit een wijn voort van superbe kwaliteit. Het terroir van 'Presenteberg' staat in Duitsland bekend, en is officeel gewaardeerd, als een van de beste cru's van de Rheingau. Opgevoed op eiken barriques voor tenminste 1 jaar. Deze Presenteberg pinot noir van Johanninger is HET meesterwerk der wijnen en zal menig cru van de Bourgogne ver achter zich laten.

Wijnkoperij Alex Storms
17,99
14,99
48+ 14,54
144+ 13,38
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
Landwein Baden 2019

Eigengereid is de wijnmaker van Weingut Ziereissen zonder twijfel. Immers een Pinot Noir die eigenlijk van een einzellage afkomstig is en dan toch als landwein op de markt komt is eigenaardig! Voor de etiket drinkers dus wellicht een teleurstelling, maar degene die de wijn durven te ontkurken zullen aangenaam verrast worden door de traditionele kwaliteit. Een Pinot Noir (Spätburgunder) waar de basis zo natuurzuiver mogelijk is gehouden, de druiven worden met de hand geplukt en voor de gisting worden de in de wijngaard aanwezige (druifeigen) gisten gebruikt.