Bestellijst laden
Dolcetto D'alba Bosio
Genoemd naar de gelijknamige rode Dolcetto druif en op voorbeeldige wijze gevinifieerd. De kleur is dieprood, de smaak is geconcentreerd en het parfum zit barstensvol fruit met tonen van rijpe frambozen en bosbessen. De frisse finale heeft een milde kruidigheid en elegante tannines in de afdronk. De wijngaard Campo Ferro is fijn maar betrekkelijk klein, dus deze frivole rode wijn is maar beperkt beschikbaar. Voor liefhebbers van elegante wijnen en bij uitstek een rode zomerwijn
meer achtergrond informatie via: https://storms.nl/nieuws/naast-barbaresco-en-barolo-valt-er-nog-heel-wat...
In het hart van de Langhe in de Cesare Pavese heuvels ligt het wijnhuis Bosio, in een wereld waar de technologie wordt geflankeerd door de traditie .
Het was 1967 toen Giles en Angela besloten over te gaan op een pad van het werk en het leven van een wijnboer. Zoals elke goede boer begint Giles in kleine stappen met nederigheid en doorzettingsvermogen, tot diep in de nacht met de wetenschap dat door hard te werken je een waardevol product creeert voor de toekomst.
Nu in de eenentwintigste eeuw heeft het bedrijf 20 hectare wijngaarden verdeeld over de culturen van het gebied.
Het bedrijf groeit snel. Deze snelle en voortdurende evolutie is niet het resultaat van toeval , maar komt uit de toewijding van een familie die al drie generaties hun leven wijdden aan hun wijnen. Vandaag de ziel van de wijnmakerij is Valter Bosio, een man van Langa en erg gehecht aan hun roots, maar met veel enthousiasme altijd in staat is om nieuwe situaties te beoordelen en te reageren met vastberadenheid en altijd met respect voor de ethiek en haar grondgebied.
Voor meer informatie: www.bosiovini.it
DOLCETT0 D'ALBA BOSIO DOC piemonte, Italië
Voor liefhebbers van elegante wijnen en bij uitstek een rode wijn die het uitstekend licht gekoeld doet…… Door zijn milde kruidigheid en elegante tannines is deze Italiaanse schoonheid culinair breed inzetbaar. Kleine tapas, diverse salades en pasta gerechten. Verschillende risotto gerechten (vega, paddenstoelen). Rood vlees en gevogelte (kip, kalkoen, eend) zoals hieronder beschreven.
WIJN & SPIJS TIP.... sommelier Maurice Born
Stroganoff van kipfilet voor 4 personen
- 4 (bio ) kipfilets in blokjes gesneden * 3 knoflookteentjes fijngesneden
- 30 gram roomboter * 1 klein blikje tomaten puree
- 3 a 4 eetlepels olijfolie * 1 borrelglas wodka
- 1 rode paprika (in stukjes gesneden) * 2 dl crème fraîche
- 1 groene paprika (in stukjes gesneden) * ½ bosje platte peterselie gesneden
- 2 uien gesnipperd ` * 3 theelepels paprika poeder
- 50 gram bacon in reepjes * peper & zout
- 250 gram (kastanje)champignons in partjes * snufje cayennepeper of sambal
Verhit de boter en de olijfolie in een braadpan en bak de stukjes kipfilet rondom aan. Neem het vlees uit de pan en houd apart. Bak de reepjes bacon even uit in het overgebleven bakvet. Vis ook de bacon uit de pan en houd apart.Doe de ui, champignons en de paprika in de pan |(hoog vuur). Voeg de knoflook toe en laat een paar minuten onder af en toe omroeren op hoog vuur staan. Draai het vuur laag.Voeg de tomatenpuree, paprika poeder, crème fraîche en de wodka toe. Laat het geheel op een laag vuurtje inkoken tot de saus lobbig wordt. E.v.t. ietsje binden met bijv. maizena. Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper (of sambal). Niet teveel ineens, beetje bij beetje toevoegen tot de gewenste ‘hittegraad’ is berijkt. Doe er op het laatst de kipstukken en de bacon bij en laat alleas onder voorzichtig omscheppen nog even op temperatuur komen.
Verdeel de Stroganoff over de borden en versier met de fijngehakte peterselie.
Geef er rijst, pasta of aardappelen bij. En een mooi glas licht gekoelde Dolcetto d’Alba van het wijnhuis Bosio.