Ontdek Sauvignon voor memorabele momenten | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Ontdek Sauvignon voor memorabele momenten

BOUTIQUE Sauvignon Blanc Chardonnay
12,50
9,50
48+ 9,22
144+ 8,48
Witte wijn
thracian Valley 2023

Een sensuele wijn! Op en top fris, maar met een opmerkelijke vulling. Dit wordt veroorzaakt door de 30% Chardonnay die voor 6 maanden op Franse barriques is opgevoed. Een verbazingwekkend resultaat ondanks het gebruik van de meest populaire druivensoorten ter wereld. Het bouquet is boeiend met kiwi, limoen, brandnetel en exotische vruchten. In de smaak worden er nog tonen van mango, ananas en een delicate toets van de barriques toegevoegd. De sappige afdronk kent een goede lengte en finesse!

Wijnkoperij Alex Storms
13,75
10,95
48+ 10,62
144+ 9,77
Witte wijn
Qualitatswein Rheinhessen 2021

Typerende sauvignon-kleur: goudgeel met groene weerschijn. Helder en fonkelend. In de neus zuiver, elegant, levendig en vol citrusfruit (limoen, citroen, en grapefruit). In de mond fris en levendig met een mooie mineraliteit en een beetje basilicum. De kniperende afdronk heeft een zo kenmerkende verkwikkend frisse zuur en de lengte is grandioos. Deze sauvignon blanc van Johanninger is een klasserijke, zuivere en elegante sauvignon van het ouderwetse krijtdroge type. Een klassieker die lang houdbaar is.

Wijnkoperij Alex Storms
9,75
7,95
48+ 7,71
144+ 7,09
Witte wijn
ac Bourg en Blaye (Bordeaux) 2021

De wijngaarden van Chateau Maison Neuve, op de rechteroever van de Bordeaux gelegen in het noordelijke puntje van het departement de Gironde op de heuvels dichtbij het charmante stadje Saint Palais, geven de basis aan dit pareltje. Op en top Sauvignon Blanc van het ouderwetse soort. Lichtgeel van kleur. Elegante neus met citrusfruit, groene appel, witte peper en mineralen. Zuivere inzet, frisse zuren, aangenaam droog, soepel met een lange, wat mineralige afdronk. Dat de wijnwereld al lang geen mannenwereld is bewijst de wijnmaakster Alexia Eymas met deze loopzuivere witte wijn!

Op zoek.. naar een Sauvignon voor memorabele momenten Proeven doen wij met alle zintuigen, maar ons oor leggen wij uitsluitend te luisteren bij het ontkurken van Champagne of mousserende wijn. Als wij proeven met onze oren wil dat eerder zeggen dat we achter trends aanhobbelen of dat we ons blindstaren op bekende namen. Trends resulteren vervolgens in volledig op hol geslagen prijzen die op hun beurt worden aangejaagd door de opkomende economieën. U begrijpt vast en zeker wel dat mijn oren daar niet naar staan! En ja, goede wijn heeft zijn prijs, maar dat wil niet zeggen dat een fraai alternatief niet een gelijkwaardig kwaliteitsniveau kan voortbrengen. 

SANCERRES zijn de laatste jaren schrikbarend duur geworden. Té duur, durf ik te zeggen. Vooral het marktmechanisme speelt hierbij een rol, waarbij een grote vraag bij een klein aanbod de prijzen opdrijft. De oogst van dit ‘klein duimpje’ onder de witte Loire-wijnen blijft gering, maar de vraag neemt alsmaar toe. Voor ons is het daarom een uitdaging om op zoek te gaan naar enigszins betaalbare witte wijnen waarbij we de allerlekkerste en puurste smaak van een van de populairste druiven ter wereld in het zonnetje zetten.

De kracht van de neus

Op zoek.. naar een Sauvignon voor memorabele momenten Gelukkig doet de Sauvignon het goed in verschillende terroirs en klimaten, zolang het maar niet te vochtig is. De uitdaging ligt in het selecteren van de kwaliteiten die de reputatie van de Sauvignon waarmaken. Een prijswaardige Sauvignon voor memorabele momenten is complex van smaak met tonen van wit fruit en bloemen. Het best heeft hij een verfijnde afdronk met mooie zuren en een complex palet waarbij ook nog eens de natuurlijke concentratie in lengte aanwezig is.  Dus vergeet de klassiekers zoals Sancerres en de Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blancs en maak kennis met de karakteristieke eigenschappen van de Sauvignon Blanc en haar subtiele variëteiten, maar dan uit onbekende hoek. De grote kracht zit ‘m daarbij in het bouquet. Tijdens blindproeverijen zijn 3 wijnen als winnaars uit de bus gekomen. U zou kunnen zeggen dat onze neus z’n werk goed gedaan heeft!

Onze selectie van memorabele en betaalbare Sauvignons

Wijnglas Een van de drie door ons geselecteerde wijnen, is de Sauvignon uit de 1er Côtes de Blaye (Bordeaux). Deze is onverwacht en verrassend. We maken hier kennis met een ambitieuze wijnmaakster die haar ‘mannetje’ staat. Ze werkt traditioneel, zonder zich ook maar iets aan trekken van trendy confectiewijnen. Al direct bij het ontkurken valt de intensiteit en klasse op. 

Uniek en een vreemde eend in de bijt is de Boutique. Boetiek betekent tegenwoordig veel meer dan een kleine winkel met een selectie van kleding en sieraden. Daarom gebruiken we het in deze context ook graag omdat er aandacht is voor detail, een duidelijke visie, en er veel handwerk en ambacht bij is komen kijken. We spelen hierbij wel een klein beetje vals aangezien er ook gebruik wordt gemaakt van Chardonnay, maar de Sauvignon blijft leidend in karakter. En zeker voor de liefhebbers van Nieuw-Zeelandse Sauvignons zal dit een aangename verrassing worden.

En last but not least een opkomende ster uit Duitsland. Voor al diegenen die EKO-wijn van uitmuntende kwaliteit kiezen, is dit een absoluut proefondervindelijke verademing. D o e n !

Druivenras: 

Proefpakket

4 producten
Proefpakket  C augustus /september '24
72,00
56,80

inhoud:  6 flessen witte wijn, 2 flessen per soort

Proefpakket  D augustus /september '24
95,30
75,38

inhoud:  6 flessen witte wijn, 2 flessen per soort

Proefpakket  A augustus /september '24
46,50
36,96

inhoud:  2 flessen rose en 4 flessen witte wijn, 2 flessen per soort

Proefpakket  B augustus /september '24
103,78
86,80

inhoud:  6 flessen witte wijn, 2 flessen per soort