Nederlands natuurzuiverste wijnen: de biodynamische wijnen van Wijngoed Wolf | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Nederlands natuurzuiverste wijnen: de biodynamische wijnen van Wijngoed Wolf

GESTELAER Wijngoed Wolf
14,99
12,50
Witte wijn
Noord-Brabant 2023

Het volle en rijke karakter van deze biodynamische witte wijn wijkt enigszins af van het algemene karakter van Nederlandse wijnen. Een kleine aandeel Pinot Gris, wat verder samengaat met Souvignier Gris, Sauvignac, Johanitter, Cabernet Blanc en Solaris, zorgt hiervoor. Desondanks zeker nog elegant, De frisheid heeft echter plaatsgemaakt voor een bepaalde liefelijkheid in de vorm van rondheid en zachtheid! Opzienbarend is dat het lijkt of bij elke slok een nieuw fruitsoort wordt ontdekt die een druivensoort typeert.

JOHANITTER Wijngoed Wolf
16,95
13,95
Witte wijn
Noord-Brabant 2023

Enkel Johanniter druiven komen terecht in deze wijn. Hierdoor zijn de zo typerende frisheid en elegantie van Nederlandse wijnen direct en goed herkenbaar. Aroma's en smaken van groene appel, abrikozen, grapefruit en een vleug honing geven een complexe en harmonische indruk. Een bijdehandje als zomers aperitief, maar past ook goed bij gegrilde groentegerechten, asperges en lichte visgerechten

SOUVIGNIER Wijngoed Wolf
19,95
16,95
Witte wijn
Noord-Brabant 2023

Ongekende mooie wijn met veel diepgang en verfijning. Gemaakt van 100% Souvignier Gris (kruising van Cabernet Sauvignon met het vrij onbekende ras Bronner). Gedurende 6 maanden opgevoed op Frans eiken waarvan gedeeltelijke nieuwe vaten! Hierdoor ontstaat er een klassieke basis die zeker niet onderdoet aan de bekende wijnen uit de gereputeerde wijnlanden. Steenfruit, een lichte hint van citrus en zachte vanille tonen geven deze rijpe wijn een aangename en rijke (smaak)beleving! Wederom een bewijs dat ons land als klein wijnland groots kan zijn.

SAUVIGNAC Wijngoed Wolf
19,95
16,95
Witte wijn
Noord-Brabant 2022

Gemaakt van de zeer bijzondere druif Sauvignac.
Het is een kruising van de welbekende Riesling, Sauvignon Blanc en een niet nader genoemde Georgische druif met grote weerstand tegen meeldauw.
Hoewel zijn oorsprong in Frankrijk (Bordeaux) ligt, wordt de Sauvignac druif tegenwoordig wereldwijd verbouwd. Naast zijn geboorteland is hij te vinden in regio's zoals Nieuw-Zeeland, Californië, Chili en Zuid-Afrika.
Zachte persing van de hele trossen. Vergisting en rijping op RVS-vaten.

Wijnkoperij Alex Storms
19,95
16,95
Noord-Brabant 2022

Deze smakelijke wijn met de bijzondere naam Oranje Boven is een droge oranje wijn die gemaakt is van de Souvignier gris druif.

De amberkleurige wijn is ontstaan door de 5 weken durende schilweking. Hierdoor heeft de wijn uitgesproken aroma's van verse kruiden en kweepeer.
De Oranje Boven is een eetwijn bij uitstek, heerlijk bij pittige en kruidige gerechten.
Geniet!

Wijnkoperij Alex Storms
23,95
19,95
Noord-Brabant 2022

De Orange 16 is een droge oranje wijn gemaakt van de Souvignier en Johanniter druif.
De wijn heeft 16 weken schilwerking gehad en is gerijpt in amphora's en RVS.
Laten zeggen: geniet van deze overheerlijke en zeker toch bijzondere wijn!!

SAUVIGNAC amphore Wijngoed Wolf
22,95
18,95
Witte wijn
Noord-Brabant 2022

Gemaakt van de zeer bijzondere druif Sauvignac.
Het is een kruising van de welbekende Riesling, Sauvignon Blanc en een niet nader genoemde Georgische druif met grote weerstand tegen meeldauw.
Hoewel zijn oorsprong in Frankrijk (Bordeaux) ligt, wordt de Sauvignac druif tegenwoordig wereldwijd verbouwd. Naast zijn geboorteland is hij te vinden in regio's zoals Nieuw-Zeeland, Californië, Chili en Zuid-Afrika.

[node:title] In 2016 is Wijngoed Wolf opgericht door Laura de Hollander en Bas Klerx. Sindsdien werken ze iedere dag met passie en toewijding om topkwaliteit Nederlandse wijn te creëren. Zo kan het dat een jong bedrijf als Wolf zich nu al weet te onderscheiden van de rest in Nederland. Ze durven bijvoorbeeld, tijdens de vinificatie, te vertrouwen op de wilde gistculturen van de druiven zelf. Vanzelfsprekend is dat alleen mogelijk als de druiven in opperste gezondheid kunnen  rijpen. Ook weten ze de oogstopbrengst te minimaliseren tot slechts 1 fles per wijnstok (daar waar het in Nederland veelal gebruikelijk is om 2 flessen per stok te oogsten). De beschikbare volumes zijn daardoor wel gering. Gelukkig is Storms onderdeel van hun zorgvuldige selectie van enkele externe verkooppunten in Nederland. De voortreffelijke wijnen kom je natuurlijk ook bij enkele sterrenrestaurants tegen. Onder gebruikelijke omstandigheden zouden we over Wijngoed Wolf niet onze loftrompet kunnen uitsteken…. Het geluk is dat moeder natuur ons in 2023 goed gezind is geweest en een voortreffelijk oogst heeft gebracht met een gezonde en dus goede beschikbaarheid!

De druiven en de wijngaarden

[node:title] Het avontuur van Laura en Bas begon in de zonovergoten Provence, waar ze de kunst van het wijn maken leerden. Met de opgedane kennis en ervaring (en hun Franse oenoloog als mentor) waagden ze de sprong naar Nederland. Na uitgebreid onderzoek naar de ideale bodem en omstandigheden, kozen ze zorgvuldig druivenrassen als Souvignier Gris, Sauvignac, Johanniter, Cabernet Cortis maar ook Pinot Gris. Deze gedijen namelijk uitstekend op de snel opwarmende zanderige bodem in Sint-Michelsgestel. Deze nieuwe rassen zijn ook perfect voor het noordelijke klimaat, ze zijn immers minder gevoelig voor schimmelziekten. Dit betekent minder bestrijdingsmiddelen, en zo kunnen ze zorgdragen voor een gezondere en zelfs biodynamische teelt. Bas gelooft namelijk dat hun wijnen voor het grootste gedeelte ‘gemaakt’ worden in de wijngaard. Hierdoor wordt er veel aandacht geschonken aan het verbouwen van een gezonde en krachtige druivenstok die mooie, smaakvolle en harmonieuze druiven schenkt. De druiven groeien en rijpen dus in optimale omstandigheden, waarna ze zorgvuldig geselecteerd en handmatig geplukt worden om zo de beste kwaliteit te kunnen garanderen. Na de eerste selectie van de druiven in de wijngaard, vindt er zelfs nog een tweede selectie plaats voordat druiven geperst en vervolgens vergist worden. Vanaf dat moment gaan de druiven hun gang met een eerste (alcoholische) vergisting, waarna de tweede (malolactische) vergisting plaatsvindt. En dat allemaal door de super gezonde druiven met een spontane vergisting, dus zonder toevoeging van geselecteerde gisten.

Natuurlijke perfectie d.m.v. biodynamische landbouw

Bas Dunnen De filosofie van Wijngoed Wolf klinkt eenvoudig, maar is een erg arbeidsintensieve manier van wijn maken. Deze filosofie stelt dat de natuur één groot levend organisme is, waarbij alles in kosmisch verband met alles samenhangt. In de landbouw moet rekening worden gehouden met de stand van zon, maan en sterren. Die vervullen hun rol in dit levensproces. Uiteraard worden hier, net als in de biologische landbouw, geen chemische middelen gebruikt. Met kruidenpreparaten voor mest, planten en grond kunnen de kosmische krachten worden ondersteund, zo ook in de wijngaarden van Wijngoed Wolf. Dit allemaal met bewuste overgave aan de natuurwetten, geïnspireerd door de filosofie van Rudolf Steiner. Dit zorgt niet alleen voor gezonde druiven, maar draagt ook bij aan een rijke biodiversiteit. Het resultaat? Pure, integere en natuurlijke wijnen zonder enige toevoegingen. Wijngoed Wolf is trots op zijn biologische werkwijze. Deze wijnen, door de natuur gegeven, respectvol begeleid, liefdevol gemaakt en tongstrelend, hebben we handig verpakt in nevenstaand proefpakket. Hierbij willen we u erop attenderen dat we op de website een extra proefpakket hebben geplaatst voor een complete Wolf-ervaring. Naast een Sauvignac bevat het pakket 2 orange wijnen die de echte wijnliefhebber extra weten te verrassen.

Land: 
Wijndomein: 

Overige nieuwsitems actuele wijninfo & andere aanbevolen artikelen

Proefpakket

4 producten
Proefpakket  B augustus /september '24
103,78
86,80

inhoud:  6 flessen witte wijn, 2 flessen per soort

Wijngoed Wolf introductiepakket
115,74
97,25

inhoud:  4 flessen witte wijn en 2 flessen Orange wijn, 1 fles per soort

Proefpakket  C augustus /september '24
72,00
56,80

inhoud:  6 flessen witte wijn, 2 flessen per soort

Proefpakket  D augustus /september '24
95,30
75,38

inhoud:  6 flessen witte wijn, 2 flessen per soort