BOUTIQUE Sauvignon Blanc Chardonnay | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Boutique Sauvignon Blanc Chardonnay

Witte wijn
0
Nog geen stemmen
Soort:
Land:
Wijnhuis:
(70,30 %)
Ruim voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
12,60
9,50
48+ 9,22
144+ 8,48
001617_boutique_sauvignon_blanc_chardonnay.png

Een sensuele wijn! Op en top fris, maar met een opmerkelijke vulling. Dit wordt veroorzaakt door de 30% Chardonnay die voor 6 maanden op Franse barriques is opgevoed. Een verbazingwekkend resultaat ondanks het gebruik van de meest populaire druivensoorten ter wereld. Het bouquet is boeiend met kiwi, limoen, brandnetel en exotische vruchten. In de smaak worden er nog tonen van mango, ananas en een delicate toets van de barriques toegevoegd. De sappige afdronk kent een goede lengte en finesse!

Boetiek betekent tegenwoordig veel meer dan een kleine winkel met een selectie van kleding en sieraden. Daarom gebruiken we het in deze context ook graag omdat er aandacht is voor detail, een duidelijke visie en er veel handwerk en ambacht bij is komen kijken. Hierdoor krijg je een uniek eindresultaat wat geselecteerd is voor een klein gezelschap. Vakkundig samengesteld om dus te voldoen aan de verfijnde wensen en smaak van de echte levensgenieters.

Onno Kleyn (publicatie volkskrantmagazine): 9+
https://storms.nl/nieuws/boutique-sauvignon-blanc-en-chardonnay-publicat...

Jaar:
2023
Soort:
Land:
Streek:
Wijnhuis:
(70,30 %)
Op dronk:
nu
Houdbaarheid:
2029
Alcohol:
12 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
-
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Bijlage:
Domaine Boyar

Domaine Boyar is het eerste particuliere wijnhuis ontstaan na de val van het communistische regime in Bulgarije in 1989.  Het is officieel opgericht in Sofia (en Londen tegelijkertijd). Tegenwoordig is het, het meest succesvolle wijnhuis in Bulgarije en zet het de Bulgaarse wijn internationaal op de kaart. Ook een van de weinige die ooit op de British wine rank list top 50 van AC Nielsen kwam. Domaine Boyar is een wijnhuis dat alle wijnen op een moderne manier maakt en erg secuur te werk gaat.  Alle druiven worden meerdere malen met de hand geselecteerd voordat ze verwerkt worden tot de uiteindelijke wijnen die men in de winkel koopt. Boyar kenmerkt zich door natuurzuivere wijnen te ontwikkelen.

Domaine Boyar staat ook bekend als ‘Sinite Skali’ welke het grootste wijnhuis is in deze regio en de wijn Boutique ‘Korten’. Sinite Skali is gesitueerd bij de Blue Rocks het heuvelgebied voor Stara Planina Mountain. Door deze Berg heeft het ook zijn naam gekregen. De Stara Planina berg ligt in de Thracia Vallei die bekend staat om de productie van rode kwaliteitswijnen. Sinite Skali is een van de meest moderne wijnhuizen in oost en centraal Europa.

Voor meer informatie zie hun zeer uitgebreide website:

www.domaineboyar.com

Of een van de proefverslagen over de Bulgaarse wijnen van wijnhuis Boyar die wij importeren:

https://degrotehamersma.nl/wine/38822/2020/domaine-boyar

 

Geen informatie beschikbaar.

Alternatieve overeenkomstige karakteristieken

3 producten
MARTUE BLANCO NIEVA VERDEJO Bodega y Vinedos Martuela la Guardia
10,50
8,49
48+ 8,24
144+ 7,58
Witte wijn
DO Rueda (Castilla y León) 2022

Martue is, met een PAGO classificatie, een van de hoogst aangeschreven wijnbedrijven van Spanje. Als dit bedrijf besluit om een samenwerking aan te gaan in Rueda dan wordt snel duidelijk welke uitzonderlijke elementen aan de basis staan. Allereerst zijn de wijngaarde gelegen op 850 meter hoogte waardoor deze Verdejo uitblinkt in elegantie en frisheid. Realiseer je dan ook nog eens dat Viñedos de Nieva de grootste (met slechts 12 are) aanplant van de Verdejo druif bezit die de Phylloxera plaag overleeft hebben. Leeftijden van ruim 100 jaar zijn dan ineens normaal.

LOVE White Blend PASCAL MARTY
8,95
6,95
48+ 6,74
144+ 6,20
Witte wijn
Casablanca 2021

Ook deze witte variant van LOVE is een ware hartendief. Een interessante blend van Chardonnay en Sauvignon Blanc, zij vullen elkaar perfect aan, net als bij een ideaal stel. Hierdoor heb je een mooie balans tussen de smaak, kleur en geur. Passiefruit, meloen, perzik, maar ook citrusfruit dartelen als jonge verliefden in het glas. De rijke en volle afdronk laat niettemin een volwassen indruk achter. Een energieke witte wijn die vol leven zit omdat er ziel en zaligheid in gestoken is!!

BUEDEN Aly Duhr
17,50
15,95
48+ 15,47
144+ 14,23
Witte wijn
AOP 2021

De naam van de wijn is terug te herleiden naar hun grootmoeder. Er is namelijk een traditie in Luxemburg waarbij de woningen een aparte naam toebedeeld krijgen dan een familienaam. Met deze achtergrond en als een soort eerbetoon aan hun lange wijngeschiedenis heeft deze bijzondere wijn dus de naam Bueden gekregen. Dat de wijn ook als opmerkelijk omschreven kan worden, heeft vooral te maken met de dominantie van Elbling (ondersteund door de Pinot Blanc en Auxerrois).