Spectaculair, wat hier gaande is! | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Spectaculair, wat hier gaande is!

DOMAINE DU PETIT ROMAIN RESERVE
9,75
7,50
48+ 7,28
144+ 6,69
Rode wijn
AOP Costières de Nîmes (Rhône) 2020

Met veel respect voor natuur, mens en milieu produceren ze hier duurzame kwaliteitswijnen (met het Terra Vitis-certificaat). Het mediterrane temperament van dit meeste zuidelijke gebied in de Rhône-vallei komt daardoor optimaal tot zijn recht. Fruitigheid en kruidigheid wisselen zich speels af met de eikentonen (12 maanden). In de geur is de Syrah (50%) direct herkenbaar door de peper en de specerijen waarna hij zich subtiel presenteert in de smaak. De Grenache is de aangename aanvulling door de donkere fruittonen en de verzachtende factor.

DOMAINE PETIT ROMAIN BLANC
9,75
7,50
48+ 7,28
144+ 6,69
Witte wijn
ac Costières de Nîmes (Rhône) 2022

Een verleidelijke en zeer uitgebalanceerde witte wijn waarbij de druivensoorten Roussanne (47%), Vermentino (33%) en Marsanne (20%) de gulheid van het mediterraanse klimaat perfect tot uitdrukking komt. Hierdoor gaan frisheid en elegantie perfect samen met een bepaalde souplesse en rondeur. De vleiende geuren en smaken van fruit (meloen, peer, perzik) krijgen hulp van roze grapefruit, limoen en zelf iets van kamille, dille en steranijs.

ETINCELLE Nomade Mas Seren
12,95
9,75
48+ 9,46
144+ 8,70
Rode wijn
IGP Cevennes (Languedoc-Roussillon en Rhône) 2018

Deze 'instapwijn' van Mas Seren geeft duidelijk aan waar ze, in het nauwelijks bekende Cevennengebied, toe in staat zijn. Niet heel kostbaar, maar wel een garantie voor traditie, natuurzuiverheid en klasse. Vurig, gul en met souplesse. Drinkplezier in optima forma, licht peperig in de neus en een intense smaakervaring met dus dat pepertje maar ook en vooral met een scala aan bosvruchten, kruiden en zoethout. Goed in balans en heerlijk bij gegrild vlees en tapas.

Wat Frankrijk betreft, kan niemand zeggen dat dit land niets nieuws meer te bieden heeft. In tegendeel zelfs. Wie behalve naar avontuur en een aantrekkelijke prijsstelling naar solide betrouwbare kwaliteit zoekt, komt daar ruim aan z’n trekken.Kijk maar eens naar de omgeving van Nîmes, of om het juister te zeggen, naar dat stukje wijngaard waar al ruim voor de komst van de Romeinen wijnbouw plaats vindt: het ‘Domaine du Petit Romain. Vermoedelijk waren het de Phoeniciërs die hier de eerste wijnstokken aanplantten. Tegenwoordig heeft Petit Romain zich opgewerkt tot de onbetwiste winnaar in dit gebied dat sinds 1986 beschermd is met de  ‘Appellation d’Origine Protégée’ Costières de Nîmes.

Wijnen zoals Bacchus ze heeft bedoeld

Moeilijk te bewerken percelen waarbij het paard onmisbaar is. Afscheid nemen van de massa en overstappen naar gecontroleerde, kleine oogstopbrengsten. Dat zijn de sleutelwoorden voor de successtory van Domaine du Petit Romain. Ze werken hier aan een duidelijk herkenbaar eigen imago. Een aantal factoren heeft daarbij een belangrijke rol gespeeld. Om te beginnen hebben ze de aanplant van de wijngaarden gewijzigd. Edele soorten zoals Syrah, Grenache, Rousanne, Vermentino en Marsanne snoeien ze op kwaliteit. In dit verband is het nuttig om te weten dat uitsluitend de oude stokken van maar liefst twintig jaar voorbestemd zijn voor de wijn van het Domaine du Petit Romain. Uiteraard zijn de rendementen per hectare van vroeger drastisch omlaag gebracht en werken ze uitsluitend met natuurlijke bemesting en zijn alle pesticiden en chemische behandelingen ten strengste verboden. Ze hebben hier een groot respect voor mens, natuur en milieu. Vanuit deze passie is een groep Perfect verzorgde wijngaarden waar de natuur de hoofdrol speelt. wijnboeren ontstaan onder de welluidende naam ‘Terra Vitis’. Ecologische controle van de stok tot aan de botteling. Volgens de recensenten zijn dit “Wijnen zoals Bacchus ze heeft bedoeld”. Al met al heeft dit domein door de eeuwen heen een indrukwekkende gedaanteverwisseling ondergaan. Niet alleen de Phoeniciërs maar vervolgens ook de Romeinen wisten al dat het terroir van de Petit Romains-wijngaarden uniek waren. Nu valt het hele proces te omschrijven als terug naar de oorsprong in combinatie met de hightech van de 21e eeuw. De beloning voor de vele inspanningen die Petit Romain zich heeft getroost, kon niet uitblijven. De bekroning in de recensie van Onno Kleyn in de Volkskrant met een 9+ en de ’Médaille d’Or in Parijs bij het Concours General Agricole laten zien waartoe ze in staat zijn. Ze zijn geklommen op de ladder van best presterend wijndomein en een geduchte concurrent van de omliggende wijngebieden. Wijnliefhebbers van Chateauneuf du Pape, Gigondas, Vacqueyras worden proefondervindelijk verleid tot aankoop van deze wijn omdat deze prijs-kwaliteitsverhouding uniek is!

Twee andere Trouvailles

Geselcteerde gezonde druiven d.m.v. handmatige oogst De witte wijn van Petit Romain mogen we eigenlijk geen ontdekking noemen gezien de solide basis van het Domaine. Maar aangezien het beschikbare volume vaak te klein was om zij aan zij te staan met de rode wijn, was het lastig om deze wijn in de spotlights te zetten. We prijzen ons dan ook gelukkig dat we eindelijk een gezonde voorraad (doch klein met slechts 2000 flessen) hebben mogen importeren. Een buitenkansje voor de liefhebber.Dat geldt trouwens ook voor de rode Mas Seren die proefpakket A complementeert. Afkomstig uit de Cevennen, waar de bodem opvallend is (met een laag klei, kalksteen en zandsteen). Deze is ontstaan in het Krijttijdperk en daarom al meer dan 130 miljoen jaar oud!

Land: 

Overige nieuwsitems actuele wijninfo & andere aanbevolen artikelen