Spectaculair, wat hier gaande is! | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Spectaculair, wat hier gaande is!

DOMAINE DU PETIT ROMAIN RESERVE
9,75
7,50
48+ 7,28
144+ 6,69
Rode wijn
AOP Costières de Nîmes (Rhône) 2021

Met veel respect voor natuur, mens en milieu produceren ze hier duurzame kwaliteitswijnen (met het Terra Vitis-certificaat). Het mediterrane temperament van dit meeste zuidelijke gebied in de Rhône-vallei komt daardoor optimaal tot zijn recht. Fruitigheid en kruidigheid wisselen zich speels af met de eikentonen (12 maanden). In de geur is de Syrah (50%) direct herkenbaar door de peper en de specerijen waarna hij zich subtiel presenteert in de smaak. De Grenache is de aangename aanvulling door de donkere fruittonen en de verzachtende factor.

DOMAINE PETIT ROMAIN BLANC
9,75
7,50
48+ 7,28
144+ 6,69
Witte wijn
ac Costières de Nîmes (Rhône) 2022

Een verleidelijke en zeer uitgebalanceerde witte wijn waarbij de druivensoorten Roussanne (47%), Vermentino (33%) en Marsanne (20%) de gulheid van het mediterraanse klimaat perfect tot uitdrukking komt. Hierdoor gaan frisheid en elegantie perfect samen met een bepaalde souplesse en rondeur. De vleiende geuren en smaken van fruit (meloen, peer, perzik) krijgen hulp van roze grapefruit, limoen en zelf iets van kamille, dille en steranijs.

DOMAINE PROVENQUIERE VERMENTINO
8,49
6,75
48+ 6,55
144+ 6,02
Witte wijn
vdp Coteaux d'Ensérune (Languedoc) 2021

Een serieuze maar ook vrolijk makende wijn die de Vermentino- druif optimaal presenteert. Appel (Golden Delicious), peer, grapefruit en limoen gaan evenwichtig samen met kruiden en specerijen zoals dille, steranijs en kamille. Stuivend glas wijn voor lente en zomer, maar door de aangename zuren en een fijn bittertje ook de overige maanden van het jaar culinair breed inzetbaar! Mooi strak afgewerkt met de minerale toon van de kalkhoudende ondergrond in Coteaux Ensérune

[node:title] Wat Frankrijk betreft kan niemand zeggen dat dit land niets nieuws meer te bieden heeft. In tegendeel zelfs. Wie behalve naar avontuur en een aantrekkelijke prijsstelling op zoek is naar solide betrouwbare kwaliteit, komt met het nodige speurwerk daar nog steeds ruim aan z’n trekken. Kijk maar eens naar de omgeving van Nîmes, of om het preciezer te zeggen, naar dat stukje wijngaard waar al ruim voor de komst van de Romeinen wijnbouw plaatsvindt: het ‘Domaine du Petit Romain’. Vermoedelijk waren het de Phoeniciërs die hier de eerste wijnstokken aanplantten. Tegenwoordig heeft Petit Romain zich opgewerkt tot de onbetwiste winnaar in dit gebied, dat sinds 1986 beschermd is met de  ‘Appellation d’Origine Protégée’ Costières de Nîmes.

Wijnen zoals Bacchus ze heeft bedoeld

[node:title] Afscheid nemen van de massa en overstappen naar gecontroleerde, kleine oogstopbrengsten, dat zijn de sleutelwoorden voor de successtory van Domaine du Petit Romain. Ze werken hier aan een duidelijk herkenbaar eigen imago. Een aantal factoren heeft daarbij een belangrijke rol gespeeld. Om te beginnen hebben ze de aanplant van de wijngaarden gewijzigd. Edele soorten zoals Syrah, Grenache, Rousanne, Vermentino en Marsanne snoeien ze op kwaliteit. In dit verband is het nuttig om te weten dat uitsluitend de oude stokken van maar liefst dertig jaar voorbestemd zijn voor de wijn van het Domaine du Petit Romain. Uiteraard zijn de rendementen per hectare van vroeger drastisch omlaag gebracht en werken ze uitsluitend met natuurlijke bemesting. Alle pesticiden en chemische behandelingen zijn ten strengste verboden. Ze hebben hier een groot respect voor mens, natuur en milieu. Vanuit deze passie is een groep wijnboeren ontstaan onder de welluidende naam ‘Terra Vitis’. Ecologische controle van de stok tot aan de botteling. Volgens de recensenten zijn dit ‘wijnen zoals Bacchus ze heeft bedoeld’.

Al met al heeft dit domein door de eeuwen heen een indrukwekkende gedaantewisseling ondergaan. Niet alleen de Phoeniciërs maar vervolgens ook de Romeinen wisten al dat het terroir van de Petit Romains-wijngaarden uniek was. Nu kan het hele proces worden omschreven als terug naar de oorsprong in combinatie met de hightech van de 21e eeuw. De beloning voor de vele inspanningen die Petit Romain zich heeft getroost, kon niet uitblijven. De bekroning in de recensie van Onno Kleyn in de Volkskrant met een 9+ en de ’Médaille d’Or’ in Parijs bij het Concours General Agricole laten zien waartoe ze daar in staat zijn. Ze zijn opgeklommen op de ladder van best presterend wijndomein en vormen een geduchte concurrent van de omliggende wijngebieden. Wijnliefhebbers van Chateauneuf du Pape, Gigondas, Vacqueyras worden proefondervindelijk verleid tot aankoop van deze wijn omdat de prijs-kwaliteitverhouding ervan uniek is!

Twee andere trouvailles

[node:title] Petit Romain blanc mogen we eigenlijk geen ontdekking noemen, gezien de solide basis van het Domaine. Maar aangezien het beschikbare volume vaak te klein was om zij aan zij te staan met de rode wijn, was het lastig om deze wijn in de spotlights te zetten. We prijzen ons dan ook gelukkig dat we eindelijk een gezonde voorraad (doch klein, slechts 2000 flessen) hebben mogen importeren. Een buitenkansje voor de liefhebber. Dat geldt trouwens ook voor de witte Vermentino van Domaine de la Provenquière die proefpakket C complementeert. Afkomstig uit de Coteaux d’Ensérune, waar de bodem opmerkelijk is (met opvallend veel kalk) met een leeftijd van tientallen miljoenen jaren!

Land: 

Proefpakket

4 producten
Proefpakket  C april/ mei '24
55,98
43,50

inhoud:  4 flessen witte wijn en 2 rode wijn, 2 flessen per soort

Proefpakket  D april/ mei '24
35,70
27,00

inhoud:  2 flessen witte wijn, 2 flessen rode wijn en 2 flessen rose

Proefpakket  A april/ mei '24
71,30
58,80

inhoud:  6 flessen witte wijn, 2 flessen per soort

Proefpakket  B april/ mei '24
49,50
40,50

inhoud:  4 flessen witte wijn en 2 flessen rode wijn, 2 flessen per soort