AAN HET WOORD Alex Storms (jr.) | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

AAN HET WOORD Alex Storms (jr.)

LEONHARD GELBER MUSKATELLER Spiegelberg TROCKEN
10,95
8,95
48+ 8,68
144+ 7,99
Witte wijn
Qualitatswein Rheinhessen Niersteiner Spätlese TROCKEN 2023

Leonhard, Gelber Muskateller (trocken)

GOUTTE D'ARGENT Sauvignon Blanc PASCAL MARTY
16,95
12,95
48+ 12,56
144+ 11,56
Witte wijn
Leyda Valley 2022

Hét meesterwerk van Pascal Marty als het gaat om zijn witte wijnen. Dat we met een van de meeste bijzondere wijnen ter wereld te maken hebben is te danken aan het gebruik van het Japanse sakegist nr. 7. De ex- oenoloog van Baron Philippe de Rothschild is namelijk de enige niet -Japanner op de wereld die deze gistcultuur kan gebruiken. Dit vereiste pionierswerk met hoge eisen aan vakmanschap, inzicht en vooruitstrevendheid. Het resultaat is verbluffende topkwaliteit!!! Pure Sauvignon Blanc- elementen als citrus en geurende bloemen tonen zich in bouquet en smaak.

Alex Storms (jr.)

4e generatie in het familiebedrijf, vinoloog & bon vivant

[node:title] Tijdens ons meest recente bezoek aan Weingut Leonhard ontdekten we deze verkwikkende en opwekkende Gelber Muskateller. Een van de hoogtepunten tijdens een uitdagende wandeling waarbij we diverse ‘Grand Cru‘-wijngaarden in Nierstein, in het Duitse wijngebied Rheinhessen, passeerden. Na dit heerlijke glas wijn uit de befaamde wijngaard Spiegelberg vervolgden we fris onze weg, gelukkig nu omlaag, langs de glooiende hellingen van deze prachtige wijnregio!

[node:title] Volgens Klaus Peter Leonhard mag de Gelber Muskateller zich over een toenemende populariteit verheugen. Vooral ’s zomers komt hij goed tot zijn recht vanwege zijn lichte en opgewekte karakter en de onmiskenbaar aromatische geur en sappige smaak van muskaatdruiven! Hoewel er vroeger veelal zoete varianten gemaakt werden, zijn de meeste Gelber Muskatellers nu mooi droog en verfijnd. Aangezien de totale productie nog bescheiden is in Duitsland, en de meest voor de hand liggende alternatieven in Oostenrijk en de Elzas nogal kostbaar zijn, waren we blij verrast dat we deze voortreffelijke wijn van het uitmuntende oogstjaar 2023 in Nederland kunnen introduceren. Hij is perfect voor op het terras of als aperitief, maar past ook uitstekend bij lichte salades en licht pittige kippenvleugels van de BBQ, waar hij een vrolijke noot aan toevoegt.

Wist u dat:

Officieel staat deze druif in de literatuur bekend als Muscat Blanc à petits grains. ‘Gelber Muskateller’ is een van de vele synoniemen waarbij 'Gelber' verwijst naar de kleur van de schil, er bestaan immers ook varianten die een roodachtige tint kunnen hebben.

[node:title] Mijn keuze: Leonhard Gelber Muskateller 2023 Spiegelberg                    

Van  € 10,95          Voor      € 8,95

Rheinhessen Niersteiner Spätlese TROCKEN

 

 

 

 

 

 

Sterwijn :  Goutte d'Argent Sauvignon Blanc

Van 16,95  Voor € 12,95

[node:title] Het meesterwerk van Pascal Marty als het gaat om zijn witte wijnen.  Dat we met een van de meeste bijzondere wijnen ter wereld te maken hebben is te danken aan het gebruik van het Japanse sakegist nr. 7. De ex- oenoloog van Baron Philippe de Rothschild is namelijk de enige niet -Japanner op de wereld die deze gistcultuur kan gebruiken. Dit vereiste pionierswerk met hoge eisen aan vakmanschap, inzicht en vooruitstrevendheid. Het resultaat is verbluffende topkwaliteit!!! Pure Sauvignon Blanc- elementen als citrus en geurende bloemen tonen zich in bouquet en smaak. De afdronk is weelderig en fluweelzacht, dankzij de opvoeding op lie. De vergisting met de sake-gist blijft subtiel op de achtergrond, een piekfijne aanvulling die variatie  en complexiteit perfectioneert! Een echte aanrader voor de levensgenieter en degenen die graag de topgastronomie verkennen. En een exclusieve verrijking van uw wijn- en/of culinaire avonturen.

We zijn trots en vereerd dat we als wijnpioniers de eersten  zijn die de Goutte d'Argent Sauvignon Blanc in Europa mogen introduceren!!! U bent van ons gewend dat we constant op zoek zijn naar mogelijkheden om unieke wijnen van topkwaliteit te selecteren. Dit is hier weer een schoolvoorbeeld van

Guia Descorchardos is made by Pato Tapia, the best South American Wine Critic: 94 points
Tim Atkin (MW) 92 punten

Harold Hamersma (score De Grote Hamersma): 9
Had ik net te maken gehad met een zinfandel die op bourbon barrels had mogen rijpen, kreeg ik de volgende crossover in het glas: Chileense sauvignon blanc tot wijn geworden met de hulp van sakegist. Blijkt niet slechts een gimmick. Heeft geresulteerd in een zeer geslaagde witte. Zacht, grassig, vief, lichte kruisbessentouch en rijpe rode grapefruit. Niet proberen met stokjes te drinken

Land: 
Wijngebied: 
Druivenras: 
Wijndomein: 

Overige nieuwsitems actuele wijninfo & andere aanbevolen artikelen

Proefpakket

5 producten
Proefpakket  D juni/ juli '24
83,70
65,70

inhoud:  6 flessen witte wijn, 3 flessen per soort

Proefpakket  A juni/ juli '24
71,94
59,70

inhoud:  6 flessen witte wijn, 2 flessen per soort

Proefpakket B juni/ juli '24
54,78
42,80

inhoud:  4 flessen witte wijn en 2 flessen rose, 2 flessen per soort

Proefpakket  C juni/ juli '24
74,70
58,50

inhoud:  3 flessen witte wijn en 3 flessen rose

Proefpakket E juni/ juli '24
75,30
63,70

inhoud:  2 flessen witte wijn en 4 flessen rood , 2 flessen per soort