De traditionele voorkeurselectie van kenners | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

De traditionele voorkeurselectie van kenners

FRAULEIN SCHEU (ECO) JOHANNINGER
11,95
9,95
48+ 9,65
144+ 8,88
Witte wijn
Nahe 2021

De speciale cuvee Fraulein Scheu is gecreëerd voor het 100 jarig jubileum van de druivensoort scheurebe. Na het ontkurken komt het vakmanschap en de pure klasse je al direct tegemoet!! Geuren van pomelo en kruisbessen wisselen elkaar af met delicate bloemenaroma's. De smaak is uiterst elegant met ragfijne zuren die rode bessen afwisselt met pomelo en kweepeer. Een lange finale als toegift zal u blijven heugen na het ontdekken van deze jubileumwijn!!! En dat alles met respect voor moederaarde, onafhankelijk gecertificeerd en beoordeel als Ecovin 'Wein aus ökologischem Anbau'

LELLEI Pinot Noir GARAMVARI
9,95
7,50
48+ 7,28
144+ 6,69
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
Balatonboglár 2018

Op de flanken van de Mesek heuvel voelt deze Bourgogne druif zich thuis. Het krioelt er van wormen in de humus laag terwijl de onderlagen dooraderd zijn van basalt, leem, kalksteen met tufsteen. Onmiskenbaar is dit te proeven in het frisse zuur afgewisseld met een fluweel zachte afdronk. Vleugels krijgen de granaatappel, kersen en bessen hierdoor. De rode en zwarte vruchten voeren hierbij de boventoon in een absolute Bourgondische smaak impressie.

ETAMIN Mas Seren
19,95
16,75
48+ 16,25
144+ 14,95
Witte wijn
Cevennes (Languedoc-Roussillon en Rhône) 2019

Een bescheiden druifje is de Rousanne. Klein van stuk, maar omvang zegt niets over kwaliteit en het resultaat is dan ook groots!!! Bijzonder, want de Rousanne kan slecht tegen wind, heeft onregelmatige (en kleine) opbrengsten, is vatbaar voor meeldauw, rot snel en kan pas laat geoogst worden. Een slechte huwelijkskandidaat zou je zeggen. Maar als de oenoloog van topniveau is, kunnen de kwaliteiten van de Rousanne gevangen worden in een wonderbaarlijke wijn als Etamin. Een sprookje, bijna.

De zomer doet z’n intrede, de zon laat zich  regelmatig zien. Toch blijft het klimaat in Nederland, ook  hartje zomer, voor verrassingen zorgen. Zonnige perioden wisselen zich plotseling af met mindere dagen. Dan is de uitdaging: wat zal ik kiezen? Verlangend rood, hunkerend wit of juist een uitbundige rosé? Het geeft je de kans ‘je eigen voorkeurswijn’ in het zonnetje te zetten. De smaakpapillen van mijn medewerkers, Ralf, Maurice en de nieuwkomer Rob stonden op scherp en samen selecteerden we wijnen die perfect aansluiten bij deze voorzomer. Wat een uitdaging, om hun persoonlijke ervaring om te mogen zetten in een degelijk wijnadvies. Spannend, omdat de omstandigheden zo wisselvallig kunnen zijn,  en  de diversiteit van de wijnwereld zo enorm is dat twijfel kan toeslaan. Toch die Pinot Noir, of dat exotische vuursteensmaakje?   In elk geval kunt u vertrouwen op hun eerlijke keuze en vakmanschap.

Ralf Steuns Ralf  Steuns,

Sinds 2014 enthousiast wijnfanaat en vinoloog in spe:  

Mijn keuze:  Fräulein Scheu ‘ECO’ Johanninger

Een naam zegt niet alles. Verlegen (Scheu!) in smaak en karakter, daar loop ik niet warm voor. Deze wijn is gelukkig het tegendeel: onderscheidend in exotische, bloemige geur en smaak. Gevarieerd, opwindend, puur en volop aanwezig met een verkwikkende frisheid. Enkele jaren geleden ontdekt tijdens mijn bezoek aan’ JOHANNINGER’. Woorden schoten mij (even) te kort! De kwaliteitswijnboer bij uitstek heeft met deze zomerse wijn mijn hart veroverd. Hoe onwetend was ik tijdens mijn jeugdjaren, ik wist niet dat ook Duitsland in staat is uitstekende droge witte wijnen te creëren. Nu zie ik de mogelijkheden van dit wijnland…. Zij gaat door het leven als FRAULEIN SCHEU, maar als je haar karaktertje ”proeft” begrijp je pas hoezeer de onberispelijke kwaliteit mag worden bejubeld. Dit zeldzame buitenkansje wil ik delen. Feestelijk dansend aperitief (ze houdt je in conditie met “slechts” 11,5% alc) en goed inzetbaar bij zomerse gerechten.

 

Maurice Born Maurice Born,

Gecertificeerd  sommelier en in dienst sinds 2015- als wijnavonturier pur sang.

Mijn keuze: Lellei Pinot Noir,  Garamvari

Als voormalig sommelier ben ik altijd op zoek naar een unieke stijl, waarin  je de traditie van de wijnboer, de regio en de druivensoort herkent. Bijna vanzelfsprekend worden deze  ontdekkingen uitgehuwd aan een mooi gerecht. Zo ook deze 100% Pinot Noir van de wijnmaker van het jaar uit Hongarije, op een steenworp afstand van het Balatonmeer. Jeugdig, sappig, gul fruitig met een perfecte balans en culinair veelzijdig aantrekkelijk. Met ziel en zaligheid gemaakt en   met diep respect voor flora en fauna . Licht gekoeld in voorjaar en zomer komt hij met het   fraaie weer extra mooi tot z’n recht. De diversiteit aan bijpassende gerechten is groot: gevogelte zoals kip, kwartel, hoender... Maar ook kalfsvlees en veel vegetarische gerechten, wel of niet van de BBQ. Kortom een allround verwenner die nooit teleurstelt…. 

 

Alex Storms & Nettie Hagenaars Alex (Jr) en Nettie

Onze keuze: ETAMIN, Mas Seren.

Het liefst drinken we beiden rode wijn, maar soms gebeurt het dat een witte wijn de voorkeur krijgt. Dit ligt ditmaal niet aan het seizoen , of aan het bijpassende eten , maar aan de originaliteit en het karakter van deze wonderschone witte wijn. Klassiek Frans, maar door de dominantie van Rousanne anders dan anders. Helaas te duur als huiswijn, maar als we onszelf willen trakteren trekken we de Mas Seren  open. Dat de wijn eigenlijk door de hele familie “op handen” wordt gedragen komt doordat het een ontdekking is van Mia en Alex (SR) tijdens een reis door Frankrijk, toen alles nog virusvrij was.…. 2019 is een veelbelovend jaar en nu al erg goed, maar deze witte wijn wint aan kwaliteit als hij nog enkele jaren flesrijping ondergaat (of wordt gekarafeerd).

Overige nieuwsitems actuele wijninfo & andere aanbevolen artikelen