Kleine wijnboer, grote wijnen!!! | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Kleine wijnboer, grote wijnen!!!

ROSE D'UNE NUIT Domaine Les Hautes-Briguieres
11,95
9,75
48+ 9,46
144+ 8,70
Rosé
AOP Ventoux (Rhône) 2023

Domaine Les Hautes-Briguières is gelegen in een klein dorpje op de zuidelijke helling van de Mont Ventoux. Deze rosé is opvallend en een aangename aanvulling op de natuurzuivere rode wijnen en de ongekende Viognier van dit familiebedrijf. Dit moois ontstaat door de Syrah te laten bloeden (Saignée) terwijl de overige druivensoorten (Cinsault, Mourvèdre en Clairette) een directe persing hebben ondergaan met een vergisting op lage temperaturen van 8 a 10 C. Intense en subtiele is het bouquet en de smaak, waar verder veel rood- , witfruit en bloemige tonen in zitten.

ZEST Domaine Les Hautes-Briguieres
12,95
9,75
48+ 9,46
144+ 8,70
Witte wijn
IGP Vaucluse ( Rhône / Provence ) 2023

Stralend glas wit waarbij het aanzicht is alsof een zonnestraal door het bladerdak van een wijngaard schijnt. Fonkelend lichtgeel met een heldere glans. Het karakter is al net zo feestelijk en zomers. Mooi aromatisch met frisse citrustonen, sappige peren en exotische bloesem. Al dansend door het glas komen de tintelende frisheid en mooie levendige smaken uit de zonovergoten wijngaarden van de Rhône binnen. En dat alles met een zeer bescheiden alcoholpercentage van slechts 10,5. De afdronk is dus licht en fijnbesnaard maar kent wel een bijzondere diepgang en complexiteit!

VIOGNIER Domaine Les Hautes Briguieres
11,95
9,95
48+ 9,65
144+ 8,88
Witte wijn
AOP Vaucluse ( Rhône / Provence ) 2023

Indrukwekkend! De wijn is nog piepjong, maar nu al een en al klasse. Een rijk scala aan geuren en smaken wisselen elkaar af: veldbloemen, steenfruit (abrikoos en perzik), muskaat en foelie. Een delicate houttoon - een gedeelte van de oogst heeft een vergisting gedurende twee maanden op eikenhout gehad - complementeert de complexiteit en de rijke afdronk. Er is precies voldoende frisheid om balans te vinden met de rond- en zachtheid van deze natuurzuivere Viognier . Ongekend hoe een kleine wijnboer zich onder een illuster gezelschap schaart. David verslaat hier Goliath.

PRESTIGE Domaine Les Hautes-Briguieres
11,75
9,95
48+ 9,65
144+ 8,88
Rode wijn
AOP Ventoux (Rhône) 2021

Afkomst van oude stokken (vieilles vignes) en daarmee direct duidelijk zuidelijk Rhone-syrah getypeerd. De neus wordt overheerst door donkerrood kersen- en bessenfruit en de zo typerende garrigue. Veel vlezig donker fruit, specerijen (zwarte peper, zoethout, jeneverbes) en significante tannine komen terug in de smaak. François Xavier Rimbert heeft daarbij de perfect balans gevonden in het houtgebruik d.m.v. een opvoeding van 8 maanden op Frans eiken. Hierdoor behoudt de syrah zijn markante frisheid.

PLENITUDE Domaine Les Hautes-Briguieres
13,95
11,95
48+ 11,59
144+ 10,66
Rode wijn
AOP Ventoux (Rhône) 2020

Het vakmanschap van François Rimbert zorgt samen met een zeer kleine opbrengst (van slechts 28HL/ha !!) voor een ongekende basis van deze wonderlijke syrah (90%). Gelukkig hebben we te maken met een kleine wijnboer uit een minder bekend gebied waardoor het een liefelijke prijs betreft voor een ongekend mooie kwaliteit. In de neus veel spekkersen, blauwe en zwarte bessen, laurier en olijven. De mondinzet is soepel en warm met donkere fruittonen en zwarte peper en zoethout. Door het kleine aandeel grenacha en een opvoeding op foudres zijn de tannine afgerond.

Domaine Les Hautes Briguières is gesitueerd in een van de alleroudste – dus klassieke – wijngebieden van Frankrijk. Het bevindt zich op de heuvelachtige uitlopers van de Mont Ventoux. De wijngaarden liggen vaak verscholen en zijn alleen bereikbaar over moeilijk begaanbare paden, op schilderachtige wijze ingebed in de bosrijke heuvels van het Zuid-Franse landschap. Hier bevinden zich de biologisch bewerkte wijngaarden van François-Xavier Rimbert. De wijnen van dit opmerkelijke domaine zijn op een hoogte van 350 meter met liefde gecreëerd. Ze zijn letterlijk en figuurlijk van hoge komaf.

[node:title] Zowel de uitlopers van de berg als het Domaine Les Hautes Briguières hebben een lange geschiedenis. Niemand kan dat beter uitleggen dan François-Xavier Rimbert, de 46-jarige wijnboer met uitstekend gesitueerde wijngaarden op de zuidelijke helling. Zijn familie koestert het land al meer dan 150 jaar, met groot respect voor de natuur. De hoogwaardige maar moeilijk te bewerken terrassen getuigen daarvan. Het landgoed, met een oppervlakte van 38 hectare, 350 meter boven de zeespiegel, is gezegend met een uitermate gunstig microklimaat en heeft wijngaarden van topniveau. De geologische samenstelling is ook perfect: kalksteen en klei, bedekt met kiezelstenen die vaak als keien verspreid zijn over de wijngaarden. Het credo van de Rimberts luidt: kleine handmatige BIO-oogst, sterk gereduceerde opbrengsten!

Kleine wijnboer, grote wijnen!!! De Ventoux-wijnen van het Domaine Les Hautes Briguières zijn een selectie waaraan de wijnmaker bovengemiddeld hoge eisen stelt. François-Xavier heeft zichzelf stringente regels opgelegd: maximale opbrengst per hectare en zorgvuldige sortering van de druiven vóór de gisting. U heeft dit al mogen ervaren bij zijn rode wijnen met veel bewaarpotentieel, evenals bij de rijke en uitstekend gebalanceerde Viognier. Maar we hebben het nog niet gehad over z’n voortreffelijke ROSÉ die menig Provençaalse broeder overtreft. Niets is hier aan het toeval overgelaten. Het allerbeste druivenmateriaal van Cinsault, Mourvèdre, Syrah en Clairette wordt handmatig geselecteerd en op lage temperaturen vergist. Dit levert een zeer lichte, zalmroze roséwijn op die zich ondanks z’n frivole verschijning majestueus in het glas presenteert: waardig, groots en ook weelderig, maar dan wel steeds verfijnd …. Eigenlijk geldt dit ook voor de witte wijn Zest, gemaakt van Colombard en Clairette. Met deze wijn gaat u op een smaakvolle en zintuiglijke reis. Uw zintuigen worden betoverd door het rijke aroma en de smaken die optimaal in harmonie zijn. Van frisse citrusnoten tot sappige peren en exotische bloesem, elke slok vertelt een verhaal. Al dansend door het glas komen de tintelende frisheid en mooie levendige smaken uit de zonovergoten wijngaarden van de Rhône binnen. En dat alles met een zeer bescheiden alcoholpercentage van slechts 10,5%.

Samenvattend, twee nieuwe trouvailles waar ruimschoots en proefondervindelijke ervaringen aan vooraf zijn gegaan. Dit zijn tongstrelende wijnen met opvallend veel kwaliteit, redelijk geprijsd. Ze zijn vooral ’n zomerse kans om uw smaakpapillen te strelen. We hebben ze verpakt in een handig proefpakket. De andere wijnen van Hautes Briguières heb ik voor de volledigheid op storms.nl toegevoegd via een extra proefpakket (E).

Land: 
Wijngebied: 

Overige nieuwsitems actuele wijninfo & andere aanbevolen artikelen

Proefpakket

5 producten
Proefpakket  C juni/ juli '24
74,70
58,50

inhoud:  3 flessen witte wijn en 3 flessen rose

Proefpakket E juni/ juli '24
75,30
63,70

inhoud:  2 flessen witte wijn en 4 flessen rood , 2 flessen per soort

Proefpakket  D juni/ juli '24
83,70
65,70

inhoud:  6 flessen witte wijn, 3 flessen per soort

Proefpakket  A juni/ juli '24
71,94
59,70

inhoud:  6 flessen witte wijn, 2 flessen per soort

Proefpakket B juni/ juli '24
54,78
42,80

inhoud:  4 flessen witte wijn en 2 flessen rose, 2 flessen per soort