De voorkeur van onze kenners | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

De voorkeur van onze kenners

EVANDRIA ALARIJE Bodega Coloma
9,75
7,50
48+ 7,28
144+ 6,69
Witte wijn
IGP Extremadura 2021

Gelukkig bestaan er nog familiebedrijven die hun kop boven het maaiveld uit durven te steken. Immers, zonder de inzet van Amelia Coloma had de Alarije-druif het hoogstwaarschijnlijk niet gered. Meer dan tien jaar gingen voorbij voordat ze (d.m.v. DNA-analyse) zekerheid had dat ze de authentieke Alarije-druif had opgespoord. Vervolgens duurde het nog enkele jaren voordat de wijnstokken kwaliteitsdruiven produceerden, maar in 2019 was het memorabele moment daar. De eerste oogst resulteerde in slechts 5000 flessen. En ook dit oogstjaar blijft steken op slechts 5000 flessen.

QUINTA DOS CURRAIS WIT
8,25
6,75
48+ 6,55
144+ 6,02
Witte wijn
DOC beira interior 2021

Oeroude rassen vormen de ruggengraat van deze wel heel bijzondere witte wijn. Slechts een enkeling slaagt erin om het delicate parfum van de fonte cal 50 % de arinto 25 % en siria 25 % samen te laten smelten tot een wijn van dergelijk hoog niveau. Zalvend breed, lekker mals en lang van smaak. Klasse! Een witte droge wijn die erg lekker is als aperitief, maar het ook uitstekend doet bij (groene) asperges of visschotel. Afkomstig van een superieur micro klimaatje op de uitlopers van het Estrela gebergte.

NIERSTEINER ROSENBERG TROCKEN Weingut Eugen Wehrheim
9,75
7,95
48+ 7,71
144+ 7,09
Witte wijn
Qualitatswein mit Pradikat Rheinhessen Niersteiner Spätlese TROCKEN 2017

Een Duitse wijn met een pure Riesling neus: zuiver fris, strak droog met een kruidig zuurtje. In de mond is het fluweelzacht waarbij de typerende finesse en het bescheiden alcoholpercentage goed in balans zijn. De gevarieerde afdronk onthult tonen van citrus, witte peper, appel en varens! Afkomstig uit een klein uitstekend gesitueerd wijngaardje genaamd Rosenberg. In de Alsace zou er Grand Cru op het etiket prijken. In Duitsland ontbreekt dit, maar we garanderen dat het inet zo groots is, maar veel bescheidener in prijs!

NIERSTEINER ROSENBERG TROCKEN
9,50
7,95
48+ 7,71
144+ 7,09
(tijdelijk) uitverkocht
Witte wijn
Rheinhessen Niersteiner Spätlese TROCKEN 2017

Springlevend maar nog enigzins groen. Rust en rijpen zal hem goed doen. Maar voor een zomers aperitief of een eerste indruk voor het grote toekomstpotentieel nu ook al drinkwaardig!

De zomer doet z’n intrede, de zon laat zich immers regelmatig zien. Toch blijft het klimaat in Nederland, ook in hartje zomer, voor verrassingen zorgen. Zonnige periodes wisselen zich plotseling af met minder stralende momenten. Een uitdagende tijd maar ook een met een buitenkansje om bijvoorbeeld een voorkeurswijn in het zonnetje te zetten. De smaakpapillen van onze werknemers Ralf en Maurice stonden op scherp toen we samen wijnen hebben geselecteerd die perfect aansluiten bij deze periode. Het was best een uitdaging om hun persoonlijke ervaringen om te zetten in een gedegen wijnadvies. Spannend omdat de weersomstandigheden zo wisselvallig kunnen zijn, maar ook lastig omdat de grote diversiteit van de wijnwereld soms twijfel zaait. Maar het is gelukt! Lees hieronder hun zomerse wijntips waar u blind op vertrouwen kunt.

Ralf Steuns Ralf Steuns

Sinds 2014 enthousiaste en allround wijnfanaat, liefhebber en avonturier

Zijn keuze: Evandria Alarije 2021, Extremadura Spanje

Soms zijn er geen woorden voor… zo ook nu! In de wijnwereld is er vaak een schat aan informatie maar heel sporadisch blijkt achtergrondinformatie maar beperkt beschikbaar te zijn. Zelfs een internetreus als Google krijgt dan weinig tot geen details boven water. Gelukkig kan ik dan vertrouwen op de kleine familiebedrijven waar passie, doorzettingsvermogen en vakmanschap overtuigend naar voren komen in hun creaties. Evandria is zo’n witte wijn die u niet snel meer vergeet. Een klasse apart! Gemaakt van een onbekende druivensoort die nieuw leven is ingeblazen. Niet vanzelfsprekend maar voor mij wel DE wijn voor de zonnige dagen. Sappig, ziltig, witlofbittertjes, gedroogde appel, perzikprintje, abrikozenschil en een lichtkruidige afdronk.

Maurice Born Maurice Born

Gecertificeerd sommelier en sinds 2015 in dienst als wijnspecialist pur sang

Zijn keuze: Quinta Dos Currais Wit 2020, Beira interior Portugal

Als voormalig sommelier in de horeca ben ik altijd op zoek naar een buitengewone stijl, waarin de traditie van de wijnboer, de regio en de druivensoort herkenbaar zijn. Wanneer een uniek karakter en een perfecte kwaliteit/prijs verhouding samenkomen, ben ik blij verrast. Zoals bij Quinta dos Currais. Dit is een bijna zeldzaam familiebedrijf. Jaar in jaar uit hebben ze mij nog nooit teleurgesteld. Opmerkelijk zijn ook de autochtone druivensoorten die ze gebruiken. Onalledaags smakelijk, exceptioneel en uitnodigend. Bijna vanzelfsprekend wordt voor mij deze ontdekking uitgehuwelijkt aan een mooi gerecht. Steek daarom de BBQ maar aan, want deze Portugese topper valt goed te combineren met o.a. schaal- en schelpdieren, witvlees en salades met (groene) asperge. Serveer hem vooral niet te koud en in een groot wijnglas.

Mia, Alex sr & jr Storms Mia, Alex sr & jr Storms

Onze keuze: Niersteiner Rosenberg 2015, Rheinhessen Spätlese TROCKEN

We hebben gekozen voor een plek waar de wijnmaker ons altijd allerhartelijkst begroet en rondleid door zijn eeuwenoude kelder. Daar, waar deze onberispelijk droge witte Riesling uit de historische wijngaard Rosenberg ontstaan is, liggen ook nog eens veel herinneringen en successen.

Allereerst omdat Alex jr er, tijdens zijn eerste stage (al in 1999 op 16 jarige leeftijd), verzot is geworden op deze waanzinnige en veelzijdige druif. Maar ook omdat Alex sr en Mia zich al in de jaren 80 en 90 sterk hebben gemaakt voor het ongekende kwaliteitspotentieel van dit idiote goede wijnland. Nu is het niet meer weg te denken uit de wijnwereld, maar destijds was het niet vanzelfsprekend… Onberispelijk is ook de ontwikkeling van deze wijn van maar liefst 8 jaar op fles. We stellen namelijk dat we de Riesling in de eerste 3-5 jaar goed proeven, maar het smullen en genieten begint eigenlijk pas tussen de 6 en 10 jaar! Opmerkelijk is het verschil tussen het oogstjaar 2015 en 2017. 2015 heeft onze voorkeur, maar 2017 is ook op www.storms.nl terug te vinden.

Overige nieuwsitems actuele wijninfo & andere aanbevolen artikelen