Boutique wijnen, onderscheidelijk in smaak en klasse... | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Boutique wijnen, onderscheidelijk in smaak en klasse...

Wijnkoperij Alex Storms
12,90
9,95
48+ 9,65
144+ 8,88
Rode wijn
thracian Valley 2021

Domaine Boyar bewijst keer op keer dat het een wijnbedrijf is met uitmuntende kwaliteiten tegen de juiste prijsstelling. Maar op het moment dat ze een project aangaan waarbij kleinschaligheid en precisie de maatstaaf worden is het iets om verheugd naar uit te kijken. Het resultaat is verbluffend en wordt gepresenteerd als Boutique. Met aandacht voor detail worden de Merlot en Malbec opgevoed gedurende 10 maanden op het beste Franse eikenhout. Accenten van zwart fruit, kruiden en donkere chocolade worden harmonisch ondersteund door opgewreven en mooie rijpe tannine.

BOUTIQUE Sauvignon Blanc Chardonnay
12,60
9,50
48+ 9,22
144+ 8,48
Witte wijn
thracian Valley 2023

Een sensuele wijn! Op en top fris, maar met een opmerkelijke vulling. Dit wordt veroorzaakt door de 30% Chardonnay die voor 6 maanden op Franse barriques is opgevoed. Een verbazingwekkend resultaat ondanks het gebruik van de meest populaire druivensoorten ter wereld. Het bouquet is boeiend met kiwi, limoen, brandnetel en exotische vruchten. In de smaak worden er nog tonen van mango, ananas en een delicate toets van de barriques toegevoegd. De sappige afdronk kent een goede lengte en finesse!

[node:title] Boetiek. Dat woord klinkt goed. Het laat me denken aan een niet al te grote winkel voor modieuze dingen met een exclusieve selectie van kleding of sieraden. Of aan een kleinschalig luxe hotel waar iedere kamer stijlvol ingericht is zonder massa meubilair. Of aan een croque monsieur in plaats van tosti. En geen nep bloemen, maar kakelverse… In de wijnwereld wordt het begrip boetiek ook met regelmaat gebruikt om onderscheid te maken tussen de grootschalige wijn producerende wijnbedrijven en de ambachtelijke kleine wijnboeren met kleinschalige producties.

Doeltreffend, want dat biedt eindelijk dé gelegenheid voor de officiële introductie van de wijnen van Domaine Boyar onder de naam ‘BOUTIQUE Collection’. Al enige jaren beschikken we over zeer kleine oplage van de rode Boutique, en sinds dit voorjaar kunnen we de collectie compleet maken door middel van de witte Boutique. Goede afspraken zijn hieraan vooraf gegaan zodat we (hopelijk) beschikken over voldoende voorraad voordat de nieuwe oogstjaren worden vrijgegeven.

Opmerkelijk

[node:title] Dat het grootste wijnbedrijf van Bulgarije met een boetiek-wijn voor de dag komt mag zeker opmerkelijk genoemd worden. Toch is het niet gek: Boyar heeft immers een enorme bijdrage geleverd aan de opkomst en herintroductie van het wijnland Bulgarije. Ze hebben gezorgd voor een immense kwaliteitsrevolutie waarbij ze nog steeds durven te experimenteren met de internationale en autochtone rassen. Hierdoor is de kwaliteit jaar op jaar verbeterd. Het opzetten van een kleinschalig bedrijf onder de vlag van het immense moederbedrijf is een treffend voorbeeld van de volgende stap en de nog steeds torenhoge ambities. Het doel was groots, net zoals het resultaat. Dat gaat u ervaren met deze waanzinnig natuurzuivere rode en witte wijn.

Hoogwaardig boetiek wijnhuis

[node:title] Boyar heeft dus een boetiekwijnhuis gecreëerd dat nu bekend staat om zijn microvinificatiemethoden. Daarbij streven ze naar het hoogst haalbare. Dit valt ook direct op wanneer u het chateau bezoekt. Ze beschikken over de modernste technologie en apparatuur van toonaangevende fabrikanten met wereldwijde reputatie. Ook de kelders imponeren. U treft hier meer dan 2300 Franse barriques en Amerikaanse vaten aan. Dit alles om de combinatie van tradities en moderne vinificatiepraktijken mogelijk te maken om zo deze hoogwaardige boetiekwijnen te produceren. Exportwaardige wijnen voor de connaisseurs in het hogeren segment, dat was mijn eerste indruk. Dat de internationale druivensoorten hier op de grote trom slaan, nemen we graag voor lief, deze wijnen laten u immers kennismaken met zeldzame en exotische smaakvariëteiten. Ze zullen uw zintuigen betoveren met hun diep glinsterende kleur, rijk en stuivend bouquet en een elegante, maar toch volle smaak.

Kernwaarden

[node:title] De dag van vandaag wordt dus een uniek moment omdat we u attenderen op deze boutique-wijnen. De kernwaarden hiervan zullen vanzelfsprekend tot uw verbeelding spreken, net als hun kwaliteiten. En dit alles zonder dat u de hoofdprijs betaalt. De BOUTIQUE Collection-wijnen zijn afkomstig van de beste wijngaarden en de rode is ook nog eens gerijpt in eersteklas Franse eiken vaten. Alles is met aandacht voor detail en ambachtelijk gemaakt. Uniek en geselecteerd voor een beperkt aantal mensen om te voldoen aan veeleisende smaken en verlangens. Bij deze boutique-wijnen draait het dus allemaal om het centraal stellen van de menselijke maat met de juiste persoonlijke aandacht, de juiste uitmonstering en design. Aan u slechts de taak om smaakvol te genieten en te onthaasten.

Land: 
Wijndomein: 

Overige nieuwsitems actuele wijninfo & andere aanbevolen artikelen