Sinds onze oprichting in 1994 zijn wij trouw gebleven aan onze filosofie.
Samen zijn we meer dan individuen.
Tegenwoordig werken en leven we in een sterk team in deze geest en aan de kwaliteit van onze producten.
Onze wijnmakerij is gelegen in Biebelsheim, een klein wijndorp tussen Bingen/Rijn en Bad Kreuznach/Nahe. De geografische ligging resulteert in het traditionele eigendom van wijngaarden in de teeltgebieden Nahe en Rheinhessen, die zich uitstrekken in de directe omgeving van onze boerderij.
De wijngaarden van Rijn-Hessen rond de Biebelsheimer Kieselberg zijn aan de voet van de helling bedekt met löss. De hogere delen bestaan uit terrasvormig grind. Er groeien klassieke Riesling en Pinot Noir, maar ook Cabernet Sauvignon. Op de helling zelf, die zich naar het zuiden opent, worden Sauvignon Blanc, Müller-Thurgau en Merlot verbouwd. De Biebelsheimer Honigberg is beplant met Silvaner, Huxelrebe en Pinot Noir. De diepe grond is een land van melk en honing voor onze wijnstokken.
In het lagere Nahe-gebied verbouwen we traditioneel Bourgondische wijnstokken. De kalkrijke kleimergelgronden met een kalkgehalte tot 20% zijn ideale locaties. Onze belangrijkste druivensoorten daar zijn de Pinot Noir van de Kreuznacher Junker en de Pinot Gris, die meer dan 50 jaar oud is, van
de Kreuznacher Himmelgarten. In de Kreuznacher Römerhelde verbouwen wij Pinot Blanc en Chardonnay. Van onze vroege Bourgondische wijnen worden in de Kreuznacher Junker ook zeer rijke rosé- en rode wijnen gevinifieerd.
De liefde voor de natuur hoort bij het wijnmaker zijn. Voor ons is het zowel een verplichting als een roeping! Sinds 1997 werken wij volgens de richtlijnen van een milieuvriendelijke wijnbouw. Onze drie jaar durende transitie naar biologische wijnbouw werd voltooid met de oogst van 2013.
De meeste druiven worden met de hand geoogst en voorzichtig verwerkt. In onze diepe, indrukwekkende gewelfde kelders worden onze wijnen vrijwel uitsluitend droog gemaakt door keldermeester Oliver Herzer. Daar bevindt zich ook onze kleine mousserende wijnfabriek, waar we uitsluitend mousserende wijn produceren volgens de klassieke flesfermentatiemethode en met een lange gistopslag.
De wijnmakerij beschikt ook over een distilleerderij. Brandewijnen van de hoogste kwaliteit worden gedistilleerd onder het toeziend oog van onze senior Johannes (Hans) Haas.
Sinds de vintage 2012 zijn onze rode wijnen en vanaf de vintage 2014 al onze witte wijnen veganistisch geproduceerd.
ROSÉ WIJNMAKERVAN HET JAAR 2023
Ons wijnhuis werd tijdens de Gourmet World Cup uitgeroepen tot Rosé Winery of the Year in Duitsland!
Wij zijn er erg blij mee.
voor meer informatie http://www.storms.nl/johanninger