Bulgaarse LOKALE HELDEN | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Bulgaarse LOKALE HELDEN

ORNAMENT MAVRUD RESERVE chat Asena
17,75
13,95
48+ 13,53
144+ 12,45
Rode wijn
thracian Valley 2017

Assenovagrad is in Bulgarije de bakermat van de inheemse druif mavrud . Chateau Asena heeft deze weten te transformeren tot een ware icoonwijn. De wijnwereld werd verrast, maar wij weten nu al dat er een wijnrevolutie tot stand gaat komen. Ongekende klasse en concentratie komen bij elkaar in de Ornament reserve. De productie is echter klein, waardoor we als importeur bijzonder trots zijn deze ontdekking als eerste te mogen introduceren. In de toekomst zullen de geringe beschikbaarheid en een eventuele prijsstijging een uitdaging worden. Grijp dus NU deze buitenkans!!

CLUSTER BARRIQUE MAVRUD-RUBIN domaine Boyar
11,25
8,49
48+ 8,24
144+ 7,58
Rode wijn
Sliven Region 2019

Dit voortreffelijke jaargang is geselecteerd van de oude stokken die per perceel tot de beste behoren. Dankzij hun diepe wortels weten ze ongekend druivenmateriaal voort te brengen. Een symfonie van autochtone soorten. De overbodigheid van internationale druivensoorten in deze klasse creatie is opmerkelijk. Het resultaat is een mooie intense kleur met vette tranen. De boeiende neus van gedroogde kruiden tot specerij, leder, mineraal en ook rijpe pruimen. Deze Cluster Barrique mavrud / rubin heeft een zuivere, brede smaak aanzet met zachte tannines .

Wijnkoperij Alex Storms
9,95
7,50
48+ 7,28
144+ 6,69
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
Sliven Region 2019

De inhoud is net zo stijlvol als de jongeman op het etiket. Nu al onderscheidend en karaktervol, maar ook in de bloei van zijn leven. De autochtone druivensoorten (rubin, mavrud en melnik) zorgen voor een wijn waarin kracht en souplesse elkaar afwisselen. De geuren van vijgen, kersen en cassis nodigen direct uit tot een eerste proefervaring. Tijdens de eerste slok worden fruittonen ondersteund door een elegante houttoon (7 maanden frans eiken) en afgewisseld met specerijen. In de prettige afdronk begeleiden de zachte en verleidelijke tannine een unieke smaakervaring

Ontdek de wijnparels uit Thracische Vallei

[node:title] Echt slechte wijn? Die kom je steeds minder tegen. De moderne wijnbouwinzichten, de geperfectioneerde apparatuur en de investeringen in de massaproductie hebben van de wijn een technisch correct, maar zielloos landbouwproduct gemaakt. Vaak met schroefdop zodat ontkurken niet meer nodig is. Er wordt zoveel geproduceerd dat er de laatste tijd zelfs een overschot is ontstaan. Maar waarachtig leuke, nog door de herkomst getypeerde wijnen die ook nog betaalbaar zijn? Die moet je zoeken… Alex junior en senior reizen daarom jaarlijks af naar Centraal-Europa. Bulgarije is daarbij een geliefde bestemming omdat de grote geheimen ondertussen ontrafeld zijn. Reis daarom mee naar de voor velen nauwelijks bekende Thracische Vallei. Ontdek hier de parels van de wijnwereld. Daar waar nog de oeroude rassen Mavrud, Rubin, Melnik voorkomen. Deze keer zet ik in het bijzonder de Mavrud in de spotlight. De lokale held die de sleutel tot succes is en voor de goede reputatie van rode Bulgaarse kwaliteitswijnen heeft gezorgd.

Lokale helden met reputatie

[node:title] Onbekende druivensoorten krijgen dus nieuw leven ingeblazen! Gelukkig want juist deze lokale rassen voelen zich thuis in de Thracische Vallei. Ze worden de ‘lokale helden’ genoemd omdat ze het wijnland een waardige reputatie geven. Gemaakt door gewetensvolle en bekwame wijnboeren die zich met traditie richten op hun oorsprong en nog op een authentieke en natuurzuivere wijze wijn maken. Dus niet het soort dat dankzij speciale vinificatietechnieken (zoals koude gisting, bepaalde aroma’s gevende gistsoorten en een overdosis aan nieuw hout) alleen bestemd lijkt te zijn om te imponeren op een blindproeverij. In dit kader komen we daarom terecht in de stad Asenovgrad, de bakermat van de Mavrud-wijnen. Hier bevinden zich  de wijnkelders van het wijnbedrijf ASENA. De wijnmakers koesteren de rode wijnen en deze bereiken door de fles-lagering ongekende kwaliteitsvooruitgang. Er bevinden zich zelfs jaargangen uit het begin van de twintigste eeuw  in deze kelders. Rode wijnen met dit bewaarpotentieel worden overigens slechts mondjesmaat geproduceerd [node:title] en zijn absoluut het ontdekken waard. Ze werken hier hard om deze inheemse druivensoort weer aan de top van de wereld terug te krijgen. En met resultaat gezien de medaille-regen van de afgelopen twintig jaar. Maar liefst 150 internationale medailles sleepten de wijnmakers van ASENA in de wacht.

Ontkurk wijn van oeroude rassen

[node:title] Het hoge scoringspercentage is ongetwijfeld een duidelijk bewijs dat ze hier streven ze naar de absolute top. Daarbij doen ze geen concessies. Kleinschaligheid, precisie en traditie zijn hierbij de kernwoorden. De Ornament Reserve is het bewijs en zal menige topper van de troon stoten. Maar onderschat de Cluster EKO en de Alexander unique red blend niet. Durf het aan en ontkurk deze wijnen van oeroude rassen. Elk moment is er geschikt voor. De bekroning heeft plaats gevonden, nu bent u aan zet om deze wijnontdekking uw pad te laten kruisen! Een ware icoonwijn met ongekende klasse en fluweelzachte concentratie komt hier bij elkaar met karaktervolle, alledaagse wijnen. Ideaal voor de komende feestdagen. Gewoon om zo van te genieten (bij het haardvuur) of bij een borrel- of kaasplank. Maar u kunt ook uw kerstdiner verrijken met deze voortreffelijke wijnen.

Land: 

Overige nieuwsitems actuele wijninfo & andere aanbevolen artikelen