Eigentijdse lievelingswijnen | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Eigentijdse lievelingswijnen

Wijnkoperij Alex Storms
9,95
7,50
48+ 7,28
144+ 6,69
(tijdelijk) uitverkocht
Rode wijn
Sliven Region 2019

De inhoud is net zo stijlvol als de jongeman op het etiket. Nu al onderscheidend en karaktervol, maar ook in de bloei van zijn leven. De autochtone druivensoorten (rubin, mavrud en melnik) zorgen voor een wijn waarin kracht en souplesse elkaar afwisselen. De geuren van vijgen, kersen en cassis nodigen direct uit tot een eerste proefervaring. Tijdens de eerste slok worden fruittonen ondersteund door een elegante houttoon (7 maanden frans eiken) en afgewisseld met specerijen. In de prettige afdronk begeleiden de zachte en verleidelijke tannine een unieke smaakervaring

ISABELLA PINELA Vipava
9,95
7,95
48+ 7,71
144+ 7,09
Witte wijn
Vipavka Dolina 2022

Een zeer unieke wijn gemaakt van een oud Sloveens/Italiaans druivenras Pinela. Pinela stamt uit de 14e eeuw en is daarbij zeer exclusief, er is momenteel namelijk nog geen 100 hectare aangeplant! Verheugd zijn we daarom dat we in Nederland wederom iets unieks kunnen aanbieden wat zeker een blijvende indruk zal achterlaten! Trots zijn we ook omdat we deze selectie mogen opdragen aan onze (klein)dochter Isabella. Zoals onze jonge dame is deze wijn goed gezind en speels. Deze verfijnde en frisse witte wijn kent een rijk scala aan aroma's en smaken, zoals witte perzik, abrikoos en mango.

CLUSTER CHARDONNAY domaine boyar
8,49
6,95
48+ 6,74
144+ 6,20
Witte wijn
Sliven Region 2022

Gracieus, weelderig en verfijnd 'bloesem' bouquet. Geconcentreerd, delicaat en lang van smaak. Een genuanceerde kanjer die direct aan een ouderwetse witte klasse-Bourgogne doet denken. Volledig in balans. In alle facetten perfect verzorgd. Het weelderig bouquet van de volrijpe chardonnay is een weerspiegeling van het kalkrijke terroir. Fruitrijk, zacht boterig en mollig van smaak. Een mond vol rijpe rondeur. Fraai ontwikkelde chardonnay met lengte en diepgang. Deze Cluster Chardonnay van Domaine Boyar is van hoog niveau maar wel voor een ongekend lage prijs

[node:title] Kinderen inspireren en geven een frisse kijk op de wereld. Soms herken ik een soort miniversie van mezelf, maar vaker ervaar ik een persoonlijkheid met een bijbehorend eigen karakter. Hoe jong ze ook mogen zijn, ze gaan op hun eigen manier om met de diversiteit in hun omgeving. Maar wat heeft dat te maken met wijn? Eerlijk gezegd niets. Of misschien toch wel …. De wijnwereld kent immers ook een diversiteit die ongekend groot is. Zo hebben druivensoorten, herkomstgebieden, (micro)klimaten, vinificatiemethodes en tradities allemaal invloed op het eindresultaat dat uiteindelijk in de fles of in ons glas terechtkomt. Traditionele kwaliteitswijnen herbergen als geen ander geuren, smaken en kwaliteiten die net zo verrassend zijn als de puurheid en eerlijkheid van kinderen. Uiteindelijk heeft dit alles me geïnspireerd om twee wijnen op de markt te brengen waarbij ik de karaktereigenschappen van onze zoon Alexander en onze dochter Isa heb proberen te vangen. Het was een hele klus om dit naar een product zoals wijn te vertalen. Ik geloof dat het, na enkele jaren zoeken en proeven, perfect gelukt is! Beide wijnen zijn al in 2020 geïntroduceerd. Nu drie jaar later zijn  ‘Alexander’ en ‘Isabella’ vaste waarden in ons assortiment. Een mooi eerbetoon aan een nieuwe generatie en aan twee wijnen waarbij we ons zelf misschien weer even kinderen of trotse ouders mogen voelen! Graag stel ik ze nader aan u voor.

Alexander: karaktervol

Een stamhouder waarbij zelfs zijn voornaam onze familietradities voortzet. Het etiket laat een hippe stijlvolle jongeman zien. En de inhoud is ook nog eens stijlvol! Karaktervol, uniek en nu al onderscheidend. Alexander staat in de bloei van zijn leven en is natuurlijk biologisch (= EKO gecertificeerd). Souplesse en kracht wisselen elkaar moeiteloos af. 

[node:title] Isabella: een echte schoonheid

Een echte jonge dame die u nu al weet te verleiden. Jong, elegant en verfijnd, maar tegelijkertijd ook duidelijk aanwezig. Goed gezind, speels en uitnodigend. Kortom: niet te weerstaan, een echte schoonheid!

 Natuurzuivere kwaliteitswijnen

[node:title] Deze twee wijnen tonen in smaak en karakter de gebruikelijke diversiteit: Alexander is een stoere jongen terwijl Isabella de smaakpapillen zacht bespeelt op een meisjesachtige manier. De oorsprong van deze twee natuurzuivere wijnen ligt in de wijnlanden Bulgarije en Slovenië. Hier bestaat een rijke wijngeschiedenis, maar deze wijnen zijn helaas nog niet doorgedrongen tot het ‘JE van HET’ in de wijnwereld. Ze voldoen echter volledig aan mijn selectiecriteria en mijn streven om de echte wijnliefhebber het ware kwaliteitspotentieel te laten ervaren. Het gebruik van de lokale rode druivenrassen Rubin, Mavrud en Melnik bij  ‘Alexander’ resulteert in een rode authentieke wijn die je telkens weer verrast. Voor de witte Isabella is de autochtone Pinela de uitverkoren eyecatcher bij uitstek. Ook deze wijn vergeet u  niet snel vanwege het onderscheidende karakter. Daarbij krijgen beide wijnen de beste nazorg op eiken vaten. Alexander rijpt 7 maanden op Franse vaten en Isabella wordt voor een derde opgevoed op nieuw Frans eiken. Deze wijnen zijn gemaakt om direct van te genieten, maar voor degene die de ontwikkeling en de verschillende lagen en dimensies wil ervaren, kunnen deze twee wijnen met gemak enkele jaren flesrijping ondergaan.  U begrijpt: deze eigentijdse lievelingswijnen die ik heb geselecteerd omdat ik daarin de karakter-eigenschappen van mijn kinderen herken, beveel ik van harte aan.

 

Overige nieuwsitems actuele wijninfo & andere aanbevolen artikelen