Domaine les hautes briguieres | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Domaine les hautes briguieres

Wijnkoperij Alex Storms
11,95
9,95
48+ 9,65
144+ 8,88
Witte wijn
AOP Ventoux (Rhône) 2023

Indrukwekkend! De wijn is nog piepjong, maar nu al een en al klasse. Een rijk scala aan geuren en smaken wisselen elkaar af: veldbloemen, steenfruit (abrikoos en perzik), muskaat en foelie. Een delicate houttoon - een gedeelte van de oogst heeft een vergisting gedurende twee maanden op eikenhout gehad - complementeert de complexiteit en de rijke afdronk. Er is precies voldoende frisheid om balans te vinden met de rond- en zachtheid van deze natuurzuivere Viognier . Ongekend hoe een kleine wijnboer zich onder een illuster gezelschap schaart. David verslaat hier Goliath.

ROSE D'UNE NUIT Domaine Les Hautes-Briguieres
11,95
9,75
48+ 9,46
144+ 8,70
Rosé
AOP Ventoux (Rhône) 2023

Domaine Les Hautes-Briguières is gelegen in een klein dorpje op de zuidelijke helling van de Mont Ventoux. Deze rosé is opvallend en een aangename aanvulling op de natuurzuivere rode wijnen en de ongekende Viognier van dit familiebedrijf. Dit moois ontstaat door de Syrah te laten bloeden (Saignée) terwijl de overige druivensoorten (Cinsault, Mourvèdre en Clairette) een directe persing hebben ondergaan met een vergisting op lage temperaturen van 8 a 10 C. Intense en subtiele is het bouquet en de smaak, waar verder veel rood- , witfruit en bloemige tonen in zitten.

PRESTIGE Domaine Les Hautes-Briguieres
11,75
9,95
48+ 9,65
144+ 8,88
Rode wijn
AOP Ventoux (Rhône) 2021

Afkomst van oude stokken (vieilles vignes) en daarmee direct duidelijk zuidelijk Rhone-syrah getypeerd. De neus wordt overheerst door donkerrood kersen- en bessenfruit en de zo typerende garrigue. Veel vlezig donker fruit, specerijen (zwarte peper, zoethout, jeneverbes) en significante tannine komen terug in de smaak. François Xavier Rimbert heeft daarbij de perfect balans gevonden in het houtgebruik d.m.v. een opvoeding van 8 maanden op Frans eiken. Hierdoor behoudt de syrah zijn markante frisheid.

PLENITUDE Domaine Les Hautes-Briguieres
13,95
11,95
48+ 11,59
144+ 10,66
Rode wijn
AOP Ventoux (Rhône) 2020

Het vakmanschap van François Rimbert zorgt samen met een zeer kleine opbrengst (van slechts 28HL/ha !!) voor een ongekende basis van deze wonderlijke syrah (90%). Gelukkig hebben we te maken met een kleine wijnboer uit een minder bekend gebied waardoor het een liefelijke prijs betreft voor een ongekend mooie kwaliteit. In de neus veel spekkersen, blauwe en zwarte bessen, laurier en olijven. De mondinzet is soepel en warm met donkere fruittonen en zwarte peper en zoethout. Door het kleine aandeel grenacha en een opvoeding op foudres zijn de tannine afgerond.

Domaine les hautes briguieres Domaine Les Hautes Briguieres is gesitueerd in één van de alleroudste- dus klassieke- wijngebieden van Frankrijk. Het bevindt zich op de heuvelachtige uitlopers van de Mont Ventoux. De wijngaarden liggen vaak verscholen en zijn alleen bereikbaar over moeilijk begaanbare paden. Op schilderachtige wijze ingebed in de bosrijke heuvels van het Zuid-Franse landschap. Hier bevinden zich de biologisch bewerkte wijngaarden van François-Xavier Rimbert. De wijnen van dit opmerkelijke Domaine zijn met liefde gecreëerd op een hoogte van 350 meter. Ze zijn letterlijk maar figuurlijk van een hoge komaf.

Francois Xavier Rimbert Zowel de uitlopers van de berg als het Domaine les Hautes Briguieres hebben een lange geschiedenis. Niemand kan dat beter uitleggen dan François-Xavier Rimbert, een 45-jarige wijnboer met uitstekend gesitueerde wijngaarden op de zuidelijke helling. Zijn familie koestert het land al meer dan 150 jaar, met groot respect voor de natuur. De hoogwaardige maar moeilijk te bewerken terrassen getuigen daarvan. Het landgoed, met een oppervlakte van 38 hectare, 350 meter boven de zeespiegel, is gezegend met een uitermate gunstig microklimaat en heeft wijngaarden van topniveau. De geologische samenstelling is ook perfect: kalksteen en klei, bedekt met kiezelsteen die vaak als keien verspreid zijn over de wijngaarden. Het credo van de Rimberts luidt dan ook: kleine handmatige BIO- oogst, sterk gereduceerde opbrengsten!

Domaine les hautes briguieres De Ventoux-wijnen van het Domaine les Hautes Briguieres is een selectie waaraan de wijnmaker bovengemiddeld hoge eisen stellen. In tegenstelling tot zijn ’confrères’ kan deze met gemak een vergelijking met de top van de Rhône aan. François-Xavier heeft zichzelf stringente regels opgelegd: maximale opbrengst per hectare en zorgvuldige sortering van de druiven vóór de gisting: de tri obligatoire. Dat komt in de eerste plaats terug in de prestigieuze rode selectie PRESTIGE 2019, waarbij de herkenbaarheid van de zeer oude stokken van 40 % Grenache in combinatie met 60 % Syrah, spraakmakend is. Maar ook in VIOGNIER uit 2022, afkomstig uit de wijngaarden dooraderd met kalk. Deze zijn voorbestemd voor zo’n witte klasse-Viognier. En dan hebben we het nog niet gehad over z’n voortreffelijke ROSÉ die menig Provençaalse broeder overtreft. Alom trouvailles waar ruimschoots en proefondervindelijk ervaringen aan vooraf zijn gegaan. Dit zijn tongstrelende wijnen met opvallend veel kwaliteit, redelijk geprijsd. Ze zijn vooral ’n zomerse kans om uw smaakpapillen te strelen. We hebben ze verpakt in een handig proefpakket waarin zowel de rode als de witte selectie, eenmaal ontkurkt, z’n Grand Cru-klasse prijs geeft.

Land: 
Wijngebied: 

Overige nieuwsitems actuele wijninfo & andere aanbevolen artikelen