Natuurzuivere witte wijnen die het gehele jaar charmeren | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Natuurzuivere witte wijnen die het gehele jaar charmeren

P BURGUNDERCUVEE (ECO) JOHANNINGER
12,95
9,95
48+ 9,65
144+ 8,88
Witte wijn
Nahe 2020

Men zou kunnen stellen dat de P voor Prima staat. Kortom, klasse die uit de familie van de Bourgondische soorten afkomstig is. De compositie uit de Pinot Blanc, Pinot Gris en Chardonnay mag er wezen. Top selectie uit de kleine, in de Nahe gelegen percelen Himmelgarten en Kessler. De combinatie van deze 2 top cru's zorgen voor een harmonische geheel die zijn gelijke niet kent. Zeer goed....

JOHANNINGER PINOT GRIS HIMMELGARTEN (ECO)
9,75
9,95
48+ 9,65
144+ 8,88
Witte wijn
Nahe 2021

Afkomstig uit het Mainzer Becken waar kalk (coquina) de dominerende bodemsoort is. Hierdoor ontstaat er een samenspel van milde zuren en mineraliteit wat deze biologische wijn zo bijzonder maakt!! Tevens mooi droog waardoor de puurheid in smaak en bouquet optimaal wordt gepresenteerd. Vers fruit: nectarine , appels, kweepeer en abrikoos met wat rokerige en kruidige tonen en een lichte toets honing. Complexe wijn met een perfect balans en een verfijnde lange finale. Net als een Grand Cru heeft deze witte duitse wijn de mogelijkheid om te ouderen.

JOHANNINGER PINOT BLANC CHARDONNAY KESSLER (ECO)
19,25
14,99
48+ 14,54
144+ 13,38
(tijdelijk) uitverkocht
Witte wijn
Nahe 2015

Intens fruit en een notenaroma is zo typerend voor de pinot blanc. De chardonnay zorgt voor een gebalanceerde frisheid en een pallet van citrus fruit. De pinot blanc ondergaat een langzame tank gisting terwijl de chardonnay gist op z'n 'lie' tijdens de lagering op Barriques van Europees eiken van maar liefst 6 maanden. Battonage gedurende de helft van die tijd geeft deze witte droge wijn extra rondheid. De kalkrijke kleibodems en een koel klimaat maken van deze Kessler pinot blanc chardonnay van Johanninger een echte terroirwijn.

Johanninger heeft zijn principes nooit verloochend en heeft vastgehouden aan de Duitse wijntraditie van weleer,namelijk het maken van mooie volle droge witte wijnen, en wel in de driehoek waar Rheinhessen, Rheingau en Nahe elkaar ontmoeten. Volle droge witte wijnen, waarin het karakter van de druif, de bodemgesteldheid en het micro-klimaat voor 100 % tot hun recht komen. Duidelijk herkenbaar en omdat ‘de eerste slok met het oog genomen wordt’ heeft Johanninger flesmodel en etiketten geheel in overeenstemming gebracht met de hoge kwaliteit. Johanninger is met z’n ‘ouderwetse’ opvatting over het maken van wijn duidelijk trendsetter geworden. Steeds meer wijnliefhebbers ontdekken hoe (h)eerlijk goede Duitse wijnen kunnen zijn…..Gevoel en passie, daar draait het volgens de eigenaar Markus allemaal om. Er bestaat voor hem, als natuurliefhebber, maar één wijn: biologisch, met respect voor Moeder Aarde. Daarin is hij streng:  hij wil dat dat zijn natuurlijke bewerkingsmethode gecontroleerd wordt door een onafhankelijk instituut. Dat gebeurde en de beloning is het prestigieuze certificaat Markus, vakman pur sang ‘Wein aus Okologischem Anbau’ van een gerenommeerde Duitse keuringsinstantie. Bij Johanninger staat het gehele wijnbereidingsproces onder kritische supervisie van Olivier, oenoloog, schoonzoon en spil in het bedrijf. Niets ontgaat hem bij het reilen en zeilen van ‘Johanninger’. Is Markus voornamelijk de man van de wijngaarden, Olivier is de man van de wijnbereiding. Hier creëert men dus uitsluitend wijnen van topniveau uit biologisch geteelde wijngaarden. Kwaliteit en nogmaals kwaliteit is de doelstelling. De geassembleerde wijnen beschikken alle over een specifiek karakter waarin de hand van de meester duidelijk herkenbaar is. Overigens, en enigszins tot eigen verbazing, gaat mijn voorkeur uit naar de selectie van de Nahe wijngaarden. Dit keer dus niet de alom geprezen Riesling, maar juist een prestigieuze selectie van de Burgundersoorten die een mooie presentatie geven van de grondgesteldheden uit de Nahe.

De Nahe

Weingut Johanninger Interessant is hoe bepalend de massale rotspartijen Ebernburg en Rotenfels in het gebied van de Nahe zijn voor het unieke karakter van de wijnen. De bodem bestaat grotendeels uit porfier-verweringsgesteente, een grauwe granietsoort, die de wijn een herkenbaar zuivere bodemtoon meegeeft. Dat porfiersplit is in de prehistorie ontstaan onder een gigantisch, verpletterend gewicht als gevolg van een soort oerknal. De verpulverde rotsen aan de voet van de gletsjers werden gezeefd tot een substantie die tegenwoordig bekend staat als ‘Rote Erde’. Ooit geïsoleerd en bedekt door gletsjers met een massief bevroren ijsvlakte, vormt die  nu de voedingsbodem voor een subtiele en hoogstaande ‘Johanninger’ Nahe -selectie. Een unicum in de wereld van terroirwijnen van de zuiverste soort. De fraaie, verspreid gelegen wijngaarden verzamelen veel zonnewarmte, dankzij de bevoorrechte ligging van dit unieke familiebedrijf. De witte droge wijnen zijn misschien wel de meest verrassende ontdekking. Spectaculair in smaak en karakter. Zij bezitten mooi, stuivend parfum en een rijke smaak met wat sappigheid. Ik proefde de grandioze finesse, een aimabele vettigheid en het sprankelende van witte klassiekers. Vader en schoonzoon weten de nobele druivenkarakters, hun alleraantrekkelijkste eigenschappen te ontfutselen. Of het nu gaat om Riesling, Scheurebe,  Huxelrebe, rosé Pinot Noir (zie www.storms.nl) , Pinot Gris, Chardonnay of Pinot Blanc, zij verrassen zelfs de meest kritische kenners. Biologische wijnen op z’n best en bovendien gecontroleerd  door onafhankelijke toezichthouders. Oprechte zekerheid voor al diegenen die met overtuiging kiezen voor pure kwaliteitswijnen. Proef daarom de Nahe-wijnen van de  createurs, Markus en Olivier, -via nevenstaand proefpakket-. Zij zullen de proef glansrijk doorstaan. Doen dus…

 

Druivenras: