Dramatisch mooi en van een majestueuze schoonheid | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Dramatisch mooi en van een majestueuze schoonheid

QUINTA DOS CURRAIS ROOD
8,25
6,75
48+ 6,55
144+ 6,02
Rode wijn
DOC beira interior 2020

Oeroude rassen zorgen voor een zeldzame rode wijn. In de 'Cova Beira' op de uitlopers van het Estrela gebergte en het Gardunha gebergte ontstond deze superbe rode Portugese wijn. De compositie van de 35% touriga nacional, 40% arahones, 15% castelao en de 10% rufete is een ware smaak explosie. Zwarte pruimen, frambozen in combinatie met kruiden en fluweelzachte tannines. Een persoonlijkheid grootgebracht op barriques alsof het een Grand Crus is. Klasse, bekroond met goud op het 'Concours Mondiale' in Brussel '12.

QUINTA DOS CURRAIS WIT
8,25
6,75
48+ 6,55
144+ 6,02
Witte wijn
DOC beira interior 2021

Oeroude rassen vormen de ruggengraat van deze wel heel bijzondere witte wijn. Slechts een enkeling slaagt erin om het delicate parfum van de fonte cal 50 % de arinto 25 % en siria 25 % samen te laten smelten tot een wijn van dergelijk hoog niveau. Zalvend breed, lekker mals en lang van smaak. Klasse! Een witte droge wijn die erg lekker is als aperitief, maar het ook uitstekend doet bij (groene) asperges of visschotel. Afkomstig van een superieur micro klimaatje op de uitlopers van het Estrela gebergte.

QUINTA DOS CURRAIS SIRIA
8,25
6,75
48+ 6,55
144+ 6,02
Witte wijn
DOC beira interior 2021

Deze wel heel bijzondere witte wijn is afkomstig van een superieur micro klimaatje op de uitlopers van het Estrela gebergte en wordt gemaakt van het oeroude ras siria. Zeer delicaat, fris en elegant aroma met een subtiele bloemengeur. De tonen van exotisch en citrus fruit zorgen voor een zeer gebalanceerde afdronk. Slechts een enkeling slaagt er maar in om het delicate en elegante karakter van deze druivensoort te behouden in het snikhete binnenland van Portugal. KLASSE

In een strikt afgebakend gebied in Portugal, tussen de rivieren Douro en Tejo, ligt ten zuidoosten van de stad Guarda het zeer oude wijngebied Beira Interior. Het met bergen omringde gebied ligt dichtbij de Spaanse grens. Het landschap is er dramatisch mooi en de wijn ontroerend lekker. Het landschap oogt als een enorme plooirok die is gedrapeerd tot aan de natte voeten van dit verder gortdroge gebied. Onvoorstelbaar hoe mensenhanden deze weerbarstige ruigte in cultuur hebben kunnen brengen. Tevens is het een fascinerende gedachte dat de met wijnterrassen beklede hellingen een zo verfijnd product kunnen voortbrengen ...

Oeroude rassen

[node:title] In deze ware proeftuin, verdeeld over honderden kleine bezittingen langs de uitlopers van de Serra da Estrela, koestert Luis Pato zijn wijngaarden en bracht hij op Quinta dos Currais een complete kwaliteitsrevolutie op gang. Hij volhardt erin dat slechts via oeroude rassen eigentijdse wijnen gemaakt kunnen worden die uniek zijn in smaak en karakter. Deze rassen zijn vaak van hoge leeftijd en afkomstig van de beste percelen op zijn wijnboerderij. Dit sprak mij enorm aan … Ik zou u geen serieuzere en harder werkende wijnboer kunnen noemen bij wie de oogsten zo gericht zijn op kwaliteit voor een vriendelijke prijs. Vandaar mijn keuze voor het wijndomein Currais uit het dorpje Fundâo. Wijnen creëren die van huis uit het specifieke ouderwetse karakter hebben meegekregen behoort immers tot zijn specialiteit. Ambachtelijk gemaakt uit oeroude rassen en natuurzuiver. Het lage rendement van de oude stokken neemt hij voor lief. Werkelijk een schoolvoorbeeld dat best uniek genoemd mag worden in stijl en karakter en dat tevens beschikt over de potentie om te ouderen. Luis Pato kijkt, snuift en analyseert, praat over kwaliteit en karakter, lyrisch, als een poëet, lacht en kijkt gelukzalig …

Authentiek

[node:title] Al eeuwen lang leveren de wijnboeren de consumo-wijn (vin ordinaire) aan Lissabon en Oporto. Veel wijnexperts zijn het er echter over eens dat het strikt afgebakende gebied Beira Interior de potentie heeft om ook wijnen voort te brengen van een veel hoger niveau. Tot zulke wijnen voel ik mij natuurlijk het meest aangetrokken. Een authentieke wijn uit een nauwelijks bekend gebied en met een geheel eigen gezicht, dat spreekt me aan. De gemeenten Caviha, Penamacor en Fundâo vormen, met de omliggende wijngaarden, het gebied dat bij uitstek geschikt is voor het produceren van zeer goede kwaliteitswijnen. Anders dan de overige regio’s in Portugal is het alsof de tijd hier stil is blijven staan. Inderdaad, de meest authentieke wijnbedoening die ik ken is die van Quinta  dos Currais uit het dorpje Fundâo. Hier kunnen ze u wijnen laten proeven waarvan u het bestaan niet voor mogelijk had gehouden, zó mooi, zó oorspronkelijk, zó natuurzuiver. Zelfs de meest verwende wijnliefhebber realiseert zich dat de toekomst ligt in deze kwaliteitswijnen, ook al vanwege hun opmerkelijk gunstige prijs/kwaliteitverhouding.

Land: 

Overige nieuwsitems actuele wijninfo & andere aanbevolen artikelen

Proefpakket

4 producten
Proefpakket  B april/ mei '24
49,50
40,50

inhoud:  4 flessen witte wijn en 2 flessen rode wijn, 2 flessen per soort

Proefpakket  C april/ mei '24
55,98
43,50

inhoud:  4 flessen witte wijn en 2 rode wijn, 2 flessen per soort

Proefpakket  D april/ mei '24
35,70
27,00

inhoud:  2 flessen witte wijn, 2 flessen rode wijn en 2 flessen rose

Proefpakket  A april/ mei '24
71,30
58,80

inhoud:  6 flessen witte wijn, 2 flessen per soort