Mijn keuze: Malcaracter 2020, Ribera del Duero Spanje | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Mijn keuze: Malcaracter 2020, Ribera del Duero Spanje

MALCARACTER Special Wines-Spain
12,95
10,95
48+ 10,62
144+ 9,77
Rode wijn
DO Ribera del Duero (Castilla y León) 2020

Een slecht karakter? Dan heeft u waarschijnlijk nog nooit een oudere Castiliaan ontmoet... Hun persoonlijkheid werd gevormd door de woestenij van Castilië, de zeer koude winters, de extreem hete zomers en de hongersnood na de oorlog. Deze wijn is een eerbetoon aan hen en is tevens een terugkeer naar de oorsprong. Natuurlijk alleen mogelijk met een lokale druivensoort zoals de Tinto Fino. Deze staat op ruim 800 meter hoogte aangeplant (hierdoor dankt Malcaracter zijn enigzins verfijnde afdronk). Geheel biologisch verbouwd.

Chateau Rouquette Sur Mer Cuvee Amarante
16,95
12,95
48+ 12,56
144+ 11,56
Rode wijn
AOP La Clape 2019

La Clape is een bijzonder gebied. Voorheen (in de Gallo-Romeinse tijd) een eiland, maar nu verbonden met het vasteland van Frankrijk. Een basis voor unieke terroirwijnen dus. De wijngaarden staan op kalksteengronden en worden omringd door geurig dennenbossen, lagunes en meren. Het milde zeeklimaat biedt daarbij de ideale omstandigheden aan de Mourvèdre, Syrah, Carignan en Grenache om een basis te leggen aan deze volmaakte mediteraanse wijn!

AAN HET WOORD

Alex Storms (jr)

4e generatie in het familiebedrijf, vinoloog & bon vivant

Mijn keuze: Malcaracter 2020, Ribera del Duero Spanje                                               ROOD 12.95  10.95

[node:title] “Ondernemen in de wijnwereld is een zegen. Het ondernemerschap en de wijnwereld geven mijn leven namelijk een ongekende diversiteit waarbij ik veel positieve herinneringen en ervaringen kan vergaren. Smaaksensaties en ontmoetingen met unieke persoonlijkheden inspireren mij. Net als onbekende wijnlanden of inheemse druivensoorten. Maar soms loop ik tegen klassiekers aan die zich weten te onderscheiden in kwaliteit en prijs. Malcaracter is er zo een. En laat dit nu een van mijn meest recente ontdekkingen zijn.

[node:title] Als u ooit een oudere Castiliaan heeft ontmoet, dan begrijpt u direct de oorsprong van de naam Malcaracter. In de woestenij van Castilië is het humeurige karakter van de oudere Castiliaan gevormd door de zeer koude winters, de extreem hete zomers en de hongersnood na de oorlog. Humeurig wordt u allerminst bij het ontkurken van Malcaracter, het toverde zelfs een glimlach op mijn gezicht! U keert terug naar de oorsprong door de lokale druivensoort Tinta Fina. Deze wordt geheel biologisch verbouwd. Na het bereiken van een optimale rijpheid worden de druiven vergist met de gistculturen van de druif zelf om vervolgens te rusten op Frans en Amerikaans eiken gedurende 6 maanden. Zo ontstaat een en al kracht in de wijn waarbij de bonkige tannines worden ‘aangepakt ’ door een dikke dosis donker fruit en kruidigheid. Het resultaat is grandioos en waanzinnig. Doen!

 
Land: 

Overige nieuwsitems actuele wijninfo & andere aanbevolen artikelen