Inspirerende en onweerstaanbare kwaliteitswijnen | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op do. of vrij.
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Inspirerende en onweerstaanbare kwaliteitswijnen

ALEXANDER Red Unique Blend Boyar
€9,95
€7,50
48+ €7,28
144+ €6,69
Rode wijn
Sliven Region 2018

De inhoud is net zo stijlvol als de jongeman op het etiket. Nu al onderscheidend en karaktervol, maar ook in de bloei van zijn leven. De autochtone druivensoorten (rubin, mavrud en melnik) zorgen voor een wijn waarin kracht en souplesse elkaar afwisselen. De geuren van (vijgen, kersen en cassis) nodigen direct uit tot een eerste proefervaring. Tijdens de eerste slok worden fruittonen ondersteund door een elegante houttoon (7maanden frans eiken) en afgewisseld met specerijen. In de prettige afdronk begeleiden de zachte en verleidelijke tannine een unieke smaakervaring

ISABELLA PINELA Vipava
€9,75
€7,50
48+ €7,28
144+ €6,69
Vipavka Dolina 2019

Een zeer unieke wijn gemaakt van een oud Sloveens/Italiaans druivenras Pinela. Pinela stamt uit de 14e eeuw en is daarbij zeer exclusief, er is momenteel namelijk nog geen 100 hectare aangeplant! Verheugd zijn we daarom dat we in Nederland wederom iets unieks kunnen aanbieden wat zeker een blijvende indruk zal achterlaten! Trots zijn we ook omdat we deze selectie mogen opdragen aan onze (klein)dochter Isabella. Zoals onze jonge dame is deze wijn goed gezind, speels en uitnodigend.

TETE DE CUVEE (ECO)  JOHANNINGER
€9,10
€7,79
48+ €7,56
144+ €6,95
Witte wijn
Rheinhessen 2019

Als u iets aparts wilt proeven of uw (wijn) vrienden wilt aanbevelen, dan ligt hier uw kans met deze door vriend en vijand meest bejubelde Duitse droge witte wijn. U mag er een héle mooie klassieker naast zetten, hij zal recht overeind blijven staan. Deze Tête de Cuvée van Johanninger gemaakt van huxelrebe 80% en riesling 20% is zeer het ontdekken waard !!! Geurige neus, vlierbloesem, exotische fruittonen, mineralig en elegant.

Harold Hamersma (score De Grote Hamersma): 8+

Kinderen inspireren en geven een frisse kijk op de wereld. Soms herken je een soort mini-me, maar vaker ervaar je een persoonlijkheid met een bijbehorend eigen karakter. Hoe jong ze ook mogen zijn, ze gaan op hun eigen manier om met de diversiteit in hun omgeving. Maar wat heeft dat te maken met wijn? Eerlijk gezegd niets. Of misschien in deze toch wel…. De wijnwereld kent immers ook een diversiteit die ongekend groot is; onder andere druivensoorten, herkomstgebieden, (micro)klimaten, vinificatiemethodes en tradities hebben allemaal invloed op het eindresultaat dat uiteindelijk in de fles of ons glas terecht komt. Traditionele kwaliteitswijnen herbergen als geen ander geuren, smaken en kwaliteiten die net zo verrassend zijn als de puurheid en eerlijkheid van kinderen. Uiteindelijk heeft dit alles me geïnspireerd om 2 wijnen op de markt te brengen waarbij ik de karaktereigenschappen van onze zoon en onze dochter heb proberen te vangen. Een hele klus om dit naar een product als wijn te vertalen. Ik geloof dat het, na enkele jaren zoeken en proeven, echter perfect gelukt is! Een eerbetoon aan een nieuwe generatie en aan een wijn waarbij we ons zelf misschien weer even kinderen of trotse ouders mogen voelen!

Alexander

[node:title] Een stamhouder waarbij zelfs zijn voornaam onze familietradities voortzet. Het etiket laat een hippe stijlvolle jongeman zien. En stijlvol is de inhoud ook! Karaktervol, uniek en nu al onderscheidend. Alexander staat in de bloei van zijn leven en is natuurlijk biologisch (= EKO gecertificeerd). Souplesse en kracht wisselen elkaar moeiteloos af.

(Isa)Bella 

[node:title] Een echte jonge dame  die je nu al weet te verleiden. Jong, elegant en verfijnd, maar tegelijkertijd ook duidelijk aanwezig. Goed gezind, speels en uitnodigend. Kortom niet te weerstaan, een echte schoonheid!!

Selectie….

[node:title] De 2 wijnen tonen in smaak en karakter de gebruikelijke diversiteit: Alexander is een stoere jongen terwijl (Isa)Bella de smaakpapillen zacht bespeelt op een meisjesachtige manier. De oorsprong van deze 2 natuurzuivere wijnen liggen in de wijnlanden Bulgarije en Slovenië. Hier bestaat al een rijke wijngeschiedenis, maar deze wijnen zijn helaas nog niet doorgedrongen tot het ‘JE van HET’ in de wijnwereld. Ze  voldoen echter volledig aan mijn selectiecriteria en daarom zijn ze voorbestemd om de echte wijnliefhebber het ware kwaliteitspotentieel te laten ervaren. Door het gebruik van de lokale rode druivenrassen Rubin, Mavrud en Melnik is het resultaat ‘Alexander’ een rode authentieke wijn die je telkens weer doet verrassen. Voor de witte (Isa)Bella is de autochtone Pinela de uitverkoren eyecatcher bij uitstek! Ook deze wijn zal niet snel vergeten worden door het onderscheidende karakter. Daarbij krijgen beide wijnen de beste nazorg op eiken vaten. Alexander rijpt 7 maanden op Franse vaten en Isabella wordt voor 1/3 opgevoed op nieuw Frans eiken! Gemaakt om direct van te genieten, maar voor degene die de ontwikkeling en de verschillende lagen en dimensies wil ervaren, kunnen deze 2 wijnen met gemak enkele jaren flesrijping ondergaan.

Kortom, mijn eigentijdse lievelingswijnen geïnspireerd aan de hand van karakter- eigenschappen van mijn kinderen beveel ik van harte aan. Onweerstaanbaar in prijs-  kwaliteitsverhouding ! Verpakt in nevenstaand verrassingsproefpakket ….

Overige nieuwsitems actuele wijninfo & andere aanbevolen artikelen