QUINTA DOS CURRAIS WIT | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op do. of vrij.
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

QUINTA DOS CURRAIS WIT

Witte wijn
4
Uw beoordeling: Geen Gemiddeld: 4 (3 stemmen)
Soort:
Land:
Wijnhuis:
(,, %)
Smaakprofiel:
Ruim voldoende beschikbaar. Nu besteld, eerstvolgende leverdag in huis.
8,25
5,95
48+ 5,77
144+ 5,31
000514_quinta_dos_currais_wit.png

Oeroude rassen vormen de ruggengraat van deze wel heel bijzondere witte wijn. Slechts een enkeling slaagt erin om het delicate parfum van de fonte cal 50 % de arinto 25 % en s?ria 25 % samen te laten smelten tot een wijn van dergelijk hoog niveau. Zalvend breed, lekker mals en lang van smaak. Klasse! Een witte droge wijn die erg lekker is als aperitief, maar het ook uitstekend doet bij (groene) asperges of visschotel. Afkomstig van een superieur micro klimaatje op de uitlopers van het Estrela gebergte.

Harold Hamersma (score De Kleine Hamersma): 8

meer info en achtergrond via http://www.storms.nl/nieuws/dramatisch-mooi-land-van-majestueuze-ruwheid

Jaar:
2017
Soort:
Land:
Streek:
Wijnhuis:
(,, %)
Smaakprofiel:
Op dronk:
nu
Alcohol:
13,00 %
Inhoud:
0,750
Doos inhoud: 6
Bescherming:
DOC
Duurzaamheid:
-
Afsluiting:
-
Quinta dos Currais

Quinta dos Currais is een Quinta (wijnhuis) met 130 hectare aan wijnstokken. Ze zijn gevestigd in het hart van Cova da Beira tussen de Gardunha en Estrela bergen. Quinta dos Currais is wederom een sterk familiebedrijf met rijke tradities. De huidige wijnmaker is inmiddels de derde generatie die begonnen is met het aanplanten van exclusieve wijn variëteiten typerend aan de regio. 
De witte druivensoorten zijn Arinto, Síria en Fonte-Cal. De rode druivensoorten zijn Castelao, Touriga Nacional, Tinta Roriz, Jaen en Rufete !

​Voor meer informatie kunt u naar de website gaan: www.quintadoscurrais.com

QUINTA DOS CURRAIS WIT DOC beira interior

Oeroude rassen vormen de ruggengraat van deze wel heel bijzondere witte wijn. Slechts een enkeling slaagt erin om het delicate parfum van de fonte cal 50 % de arinto 25 % en síria 25 % samen te laten smelten tot een wijn van dergelijk hoog niveau. Zalvend breed, lekker mals en lang van smaak. Klasse! Een witte droge wijn die erg lekker is als aperitief, maar het ook uitstekend doet bij (groene) asperges of visschotel. Afkomstig van een superieur micro klimaatje op de uitlopers van het Estrela gebergte.

WIJN & SPIJS TIP.... sommelier Maurice Born

Pasta - Spaghetti alle vongole (spaghetti met kokkels)

Recept voor 4 personen

Bereidings tijd:  ongeveer 35 minuten

Ingrediënten

- 1 kg kokkels

- 500 g spaghetti

- 3-4 eetlepels extra vergine olijfolie

- 2 teentjes knoflook, gepeld

- 1-2 gedroogde pepertjes (peperoncino)

- bosje bladpeterselie, fijngehakt

- glas QUINTA DOS CURRAIS WIT

Bereidingswijze:

Spoel de kokkels onder koud, stromend water schoon. Gooi kokkels met kapotte schelp weg en controleer of alle kokkels gesloten zijn. Geopende schelpen kun je voorzichtig tegen het aanrecht tikken; als ze alsnog dicht gaan, kun je ze gebruiken

Kook de spaghetti: breng 5 liter water in een grote pan met deksel aan de kook. Voeg 5 eetlepels zout toe als het water kookt en leg het deksel er weer op. Doe de spaghetti erin en schep hem om, zodat de pasta niet aan elkaar kleeft. Kook de pasta al dente en giet hem af in een vergiet.

Verhit de olijfolie in een diepe koekenpan of pan met diepe bodem, samen met de knoflook en de peperoncino. Voeg de kokkels en een minuut later het glas wijn toe, leg een deksel op de pan en verwarm de kokkels tot ze zich openen. Schelpen die niet open gaan, moet je weggooien. Schep de knoflook en de peperoncino uit de pan. Haal de helft van de kokkels uit hun schelp; neem hiervoor de kleinere exemplaren. Doe de spaghetti samen met de peterselie in de pan met de kokkels en olijfolie. Voeg zout naar smaak toe en schep goed om, zodat alle spaghetti met een laagje saus bedekt is.

Dit heerlijke gerecht kan makkelijk aangevuld worden met roergebakken groenten van het seizoen. Denk aan verse erwten, groene en witte asperges, broccoli, spinazie etc.....