Aan het woord... en Sterwijn | Wijnkoperij Alex Storms - Mertens
sinds 1895 Wijnkoperij Alex Storms Mertens is al meer dan 100 jaar een familiebedrijf. Een wijnhuis met vestigingen in Heythuysen en Nederweert.
Meer info
kwaliteitswijnen Bij Wijnkoperij Storms hebben we een wijngarantie. Dit omdat wij staan voor de kwaliteit van de wijnen die wij verkopen.
Meer info
bezorgen en afhalen • Vaste leverdagen op woe, do, vrij
• 24u levering mogelijk
• GRATIS levering vanaf 24 flessen
• GRATIS levering boven €175,-
• Verzendkosten Nederland €8,95
• Levering Europa v.a. €12,50
• Afhalen mogelijk
Meer info
uit eigen voorraad Alle wijnen worden opgeslagen in een geklimatiseerd wijndepot in Heythuysen.
Meer info
rechtstreeks van wijnhuis Wijnkoperij Alex Storms Mertens is de enige schakel tussen de oogstende wijnboer en u als klant.

U bent hier

Aan het woord... en Sterwijn

QUINTA DO MONTE BRAVO RESERVA
10,95
8,95
48+ 8,68
144+ 7,99
Rode wijn
DOP Douro 2017

Single winery gelegen aan de Rio Torto, een zijrivier van de Douro. Francisco Dona-Botto Roodrigues samenwerkingsverband met de top-oenoloog Jean-Hugues Gros werpt z'n vruchten af. De overtreffende trap in leeftijd van de wijnstok - 60 jaar !- staat garant voor perfectie! Geoogst vroeg in de morgen, om aroma en geurstoffen in optimale conditie te houden. De voorname houtopvoeding op 70 % nieuw Frans eiken accentueert de klasse. Verrukkelijk zwart fruit, donkere kersen, beetje cacao maar ook zachte rijpe tannines, zoete ceder enz..

SENORIO DE CUZCURRITA
24,95
19,95
48+ 19,35
144+ 17,80
Rode wijn
DOC rioja 2019

Cuzcurrita is niet de meest bekende regio in Rioja, maar nu het klimaat aan het opwarmen is worden er indrukwekkende wijnen geproduceerd. Imponerend is Castillo Cuzcurrita waar een pure tempranillo wordt gemaakt die uitsluitend wordt opgevoed op de beste Franse barriques. Donker kersenrode kleur met zeer intense aroma's van rode en blauwe bessen en een lichte kruidige toets van het Franse eiken. De smaak herbergt klassieke frisheid waardoor er een verfijnde indruk ontstaat met tonen als bloemen, balsamico en rijp fruit . De tannines zijn verpakt in een zijdezachte en lange afdronk.

[node:title] AAN HET WOORD

Alex Storms (junior)

4e generatie in het familiebedrijf, vinoloog & bon vivant

Op avontuur met…Portugese wijn

Elke wijnimporteur heeft een voorkeur als het gaat om bepaalde wijnen. Het assortiment is daarbij een soort weerspiegeling van zijn persoonlijke smaak gecombineerd met de historie van het bedrijf. Dit vertaalt zich bij Storms voornamelijk in avontuurlijke wijnkeuzes. We bezoeken onbekende (en traditionele) landen waarna we de krenten uit de pap selecteren. Dit zijn de parels die qua prijs-kwaliteitsverhouding interessant zijn om de wijnliefhebber mee in de watten de leggen en hem te verwonderen.  Het is een selectie die altijd met zorg tot stand komt. Enerzijds verantwoord en weldoordacht maar anderzijds ook met veel gevoel. Meestal matcht dit, maar toch blijft het soms raadselachtig hoe uiteindelijke verkopen floreren of juist achterblijven... Zo sta ik er vaak versteld van dat het een uitdaging blijft om Portugese wijnen te verkopen. Toch blijven we er onze schouders onder zetten, want als wijnland kent het een perfecte driehoek van traditie, avontuur en veelal eerlijke prijzen. Zo ook deze rode wijn uit het meest prestigieuze wijngebied van Portugal: de Douro. Hij accentueert zijn klasse door de 60 jaar oude stokken, de opvoeding op nieuw eiken van maar liefst 70% en de lokale druivensoorten. Een avontuurlijke wijn die op zichzelf charmeert, maar die u ook in het komende wildseizoen en eventueel bij het eerste haardvuurtje weet te vergezellen. Dit zijn perfecte gelegenheden voor de fijnproever.

Mijn keuze: Quinta do Monte Bravo 2017, Douro, Portugal € 10,95 voor € 8,95

Wine Advocate/Robert Parker: 88/100

Revista de Vinhos: 17/20

Harold Hamersma (score De Grote Hamersma): 8,5

 

STERWIJN

[node:title] Senorio de Cuzcurrita 2019                                                        

DOC rioja, Spanje

Cuzcurrita is niet de meest bekende regio in Rioja, maar nu het klimaat aan het opwarmen is, worden er indrukwekkende wijnen geproduceerd. Imponerend is Castillo Cuzcurrita waar een pure Tempranillo wordt gemaakt die uitsluitend wordt opgevoed op de beste Franse barriques. Donkerkersenrood van kleur met zeer intense aroma's van rode en blauwe bessen en een lichte kruidige toets van het Franse eiken. De smaak herbergt klassieke frisheid waardoor er een verfijnde indruk ontstaat met tonen als bloemen, balsamico en rijp fruit . De tannines zijn verpakt in een zijdezachte en lange afdronk. Adellijk maar met een uitzonderlijke goede prijs!

94 points by master of Wine Tim Atkin

96 points Proensa Guide

 

Overige nieuwsitems actuele wijninfo & andere aanbevolen artikelen

Proefpakket

4 producten
Proefpakket D  oktober /november '23
107,70
86,70

inhoud:  6 flessen rode wijn, 3 flessen per soort

Proefpakket A  oktober /november '23
56,90
43,50

inhoud:  2 flessen rode wijn en 4 flessen witte wijn , 2 flessen per soort

Klassieke Franse wijnen van het zuiverste soort.

De ongekend mooie prijskwaliteitsverhouding is noemenswaardig. Excellent.

 
Proefpakket B  oktober /november '23
83,94
65,70

inhoud:  4 flessen rode wijn en 2 flessen witte wijn , 2 flessen per soort

‘Mariposa Alegre’ (vrolijke vlinder) brengt geliefden samen

In een Indiaanse legende hebben een Inca-prinses en een Indiaanse krijger een gelukkig huwelijk. Maar liefde kan net zo bitter als zoet zijn en hun verhaal eindigt tragisch… De vluchtige emoties en de pure schoonheid van de vrolijke vlinders (de Mariposa Alegre) uit dit magische verhaal komen terug in deze natuurzuivere en karaktervolle wijnen van de ex-wijnmaker van Baron Philipe de Rothschild en Opus One.

Proefpakket C  oktober /november '23
70,35
56,10

inhoud:  3 flessen rode wijn en 3 flessen witte wijn , 3 flessen per soort