Gelukkig bestaan er nog familiebedrijven die hun kop boven het maaiveld uit durven te steken. Immers, zonder de inzet van Amelia Coloma had de Alarije-druif het hoogstwaarschijnlijk niet gered. Meer dan tien jaar gingen voorbij voordat ze (d.m.v. DNA-analyse) zekerheid had dat ze de authentieke Alarije-druif had opgespoord. Vervolgens duurde het nog enkele jaren voordat de wijnstokken kwaliteitsdruiven produceerden, maar in 2019 was het memorabele moment daar. De eerste oogst resulteerde in slechts 5000 flessen. En ook dit oogstjaar blijft steken op slechts 5000 flessen.
Gezien het hete en droge klimaat van Extremadura is de verfijning en de frisheid opvallend. Een aantrekkelijk bouquet met meloen, (wilde) perzik, buxus, venkel, anijs en groene kruiden. De smaak is mild en rond met een licht kruidig zuurtje. De gestructureerde afdronk kent een mooie breedte en diepte waardoor smaakbeleving en geur mooi harmoniëren.
Met veel plezier delen we deze unieke ontdekking met gegarandeerd veel wijnplezier. De Evandria Alarije een goede borrelwijn is, maar ook culinair breed inzetbaar! Een speciale storms selectie door Bodega Coloma
Jancis Robinson: 16/20 (8)
Decanter recomended: 88 points
Harold Hamersma (score De Grote Hamersma): 8,5
Een herontdekte vergeten druif, de alarije. Met dank aan Amelia Coloma die er maar druk mee is bezig geweest. DNA-tests laten doen om zekerheid te krijgen. Liefdevol verzorgen. Jaren wachten of te ontdekken of er wel sprake was van 'rank voor dank.' Maar ja, hoor: tweede oogst inmiddels. En naar tevredenheid. Sappig, ziltig, witlofbittertjes, gedroogde appel, perzikprintje, abrikozenschil en een lichtkruidige afdronk. En de symfonie klinkt nog even door,